НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:43

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Вероника Бозова, Районен съд Враца: Постановена е оправдателна присъда за Мартин Чоков

Вероника Бозова, Районен съд Враца: Постановена е оправдателна присъда за Мартин Чоков

11 Януари 2018 | 12:23 | Агенция "Фокус"
Враца. Постановена е оправдателна присъда за Мартин Чоков, каза за Радио „Фокус“ – Видин Вероника Бозова, говорител на Районен съд – Враца. Мартин Чоков, син на бившия кмет на село Галиче – Ценко Чоков, бе обвинен за побой по хулигански и расистки подбуди. Съдия Вероника Бозова посочи, че какви са съображенията на съдия Красимир Георгиев за постановяване на присъдата ще стане ясно при изготвяне на мотивите. „Делото срещу Мартин Чоков е образувано на 20 септември 2016 г. по внесен обвинителен акт. Проведени са 9 съдебни заседания, извършени са редица процесуално следствени действия, разпити на свидетели, много съдебни експертизи, събрани са много писмени доказателства, извършени са повторни разпити на свидетели, очни ставки“, заяви съдия Вероника Бозова. Тя допълни, че делото е приключило с оправдателна присъда за Мартин Чоков.
Анна ЛОЗАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Враца: Административният съд ще гледа дело по жалба на кмета на с. Галиче Ценко Чоков срещу решението на ОИК – Бяла Слатина, с което са прекратени предсрочно пълномощията му

Враца: Административният съд ще гледа дело по жалба на кмета на с. Галиче Ценко Чоков срещу решението на ОИК – Бяла Слатина, с което са прекратени предсрочно пълномощията му

23 Октомври 2017 | 10:57 | Агенция "Фокус"
Враца. В Административен съд – Враца е образувано адм. дело № 713 по описа на съда за 2017 г. на основание постъпила жалба от кмета на с. Галиче, против решение № 227/06.10.2017 г. на Общинска избирателна комисия (ОИК) – Бяла Слатина, с което са прекратени предсрочно пълномощията му. Това съобщиха от пресцентъра на съда. Предявената жалба, с която сега е сезиран Административен съд – Враца е редовна от формална страна, постъпила е в установения от закона преклузивен срок, от страна която има правен интерес от обжалването, поради което е и процесуално допустима. За да се произнесе съдът и по основателността и, с Определение делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 25 октомври 2017 г. от 11.00 ч.
От Административен съд – Враца припомнят, че с Решение № 225 от 3 май 2017 г. ОИК – Бяла Слатина отказа да прекрати предсрочно пълномощията на Кмета на с. Галиче и след протест на Административния ръководител на Районна прокуратура – Бяла Слатина, Административен съд – Враца го отмени като незаконосъобразно. Решението на съда беше атакувано в законоустановения срок пред Върховен административен съд с мотиви за неправилност и незаконосъобразност и с искане за неговата отмяна. С решение № 11695 от 1 октомври 2017 г. Върховните магистрати оставиха в сила решението на Административен съд – Враца, като правилно, обосновано и законосъобразно и дадоха указания на ОИК – Бяла Слатина да предприеме действия за предсрочно прекратяване пълномощията на Кмета на Кметство с. Галиче, поради неоснователно отсъствие от работа за повече от един месец.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Върховният административен съд прекрати предсрочно пълномощията на Ценко Чоков като кмет на с. Галиче

Върховният административен съд прекрати предсрочно пълномощията на Ценко Чоков като кмет на с. Галиче

5 Октомври 2017 | 18:31 | Агенция "Фокус"
София. Върховният административен съд (ВАС) прекрати предсрочно пълномощията на Ценко Чоков като кмет на с. Галиче. Това се посочва в решение от 4 октомври на четвърто отделение на ВАС. В публикуваното решение се посочва че се потвърждава взетото вече решение за отстраняване на Чоков като кмет на с. Галиче от Административния съд във Враца. Представителят на Върховна административна прокуратура дава мотивирано заключение за неоснователност на касационната жалба и предлага обжалваното решение като правилно да бъде оставено в сила. В решението е записано, че разгледаната по същество касационната жалба е неоснователна.
Производството пред административния съд е образувано по протест на Районна прокуратура, с който е оспорено на решение № 225 от 3 май 2017 г. на Общинска избирателна комисия – Бяла Слатина. С оспореното решение е отказано да бъдат прекратени предсрочно пълномощията на Ценко Чоков като кмет на с. Галиче.
По отношение на Ценко Чоков е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” от месец май 2016 г., срещу него се води наказателен процес от Специализирания съд.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Враца: Двама души са задържани за побой в с. Галиче, полицай е пострадал при ареста

Враца: Двама души са задържани за побой в с. Галиче, полицай е пострадал при ареста

12 Септември 2017 | 11:13 | Агенция "Фокус"
Враца. На 11 септември 2017 г., в 23.25 часа е получен сигнал за скандал и побой между три лица в село Галиче. Това съобщиха от ОДМВР-Враца. Полицейските служители са задържали са срок до 24 часа лицата Г. К. /34 г./ и Д. О. /20 г./. При намесата си за предотвратяване на побоя, нараняване е получил служител на Районно управление на МВР-Бяла Слатина. За случая е информирана Районна прокуратура-Бяла Слатина. Образувано е досъдебно производство.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Американският държавен секретар Рекс Тилърсън по време на визитата си в Париж. 23 януари 2018 г.
Американският държавен секретар Рекс Тилърсън по време на визитата си в Париж. 2...

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.