НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:01

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Апелативния съд ще гледа жалба срещу задържането под стража на задържания за извършване на убийство преди 14 години

Пловдив: Апелативния съд ще гледа жалба срещу задържането под стража на задържания за извършване на убийство преди 14 години

18 Октомври 2017 | 16:06 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Апелативен съд – Пловдив на 19 октомври 2017 г. от 9.00 часа в зала №2 ще разгледа жалбата на Никола К. срещу определението на Окръжен съд – Пловдив, с което му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата-Пловдив. Срещу Никола К. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, вр. чл. 63, ал.2, т.1 от НК, като убийството е извършено преди близо 14 години и обвиняемият е направил опит умишлено да заблуди органите на разследването относно авторството на деянието, сочейки друго лице като извършител.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Задържаният за убийство от преди 14 години Никола К. остава в ареста

Пловдив: Задържаният за убийство от преди 14 години Никола К. остава в ареста

13 Октомври 2017 | 18:58 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжен съд – Пловдив взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Никола К., срещу когото е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, вр. чл. 63, ал.2, т.1 от НК, като убийството е извършено преди близо 14 години. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата - Пловдив.
Съдът намери, че понастоящем са налице достатъчно доказателства, от които да се направи извод за наличие на обосновано предположение за извършване на престъплението от страна на Никола К.
Според съдебния състав в случая е налице и напълно реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, предвид наличните по делото данни за неговите осъждания, както и с оглед опита му да уличи друго лице в извършване на престъпление, реализиран както със собствените му показания, така и с оглед осигуряването на друг свидетел, подкрепящ първоначалната му теза.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 19.10.2017 г. от 10.00 часа.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Задържан е извършителят на убийство, станало преди 14 години в града

Пловдив: Задържан е извършителят на убийство, станало преди 14 години в града

12 Октомври 2017 | 12:58 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Задържан е извършителят на убийство, станало преди 14 години в Пловдив. Това съобщи на брифинг в Пловдив зам.-окръжният прокурор Галина Андреева, предаде репортер на Радио „Фокус” – Пловдив. Убийството е станало през 2003 година, след скарване за момиче. Никола Камберов, който тогава е бил на 16 години, е задържан за 72 часа, след като сам е признал извършеното, показал е и мястото, където е изхвърлил ножа, с който е извършено престъплението. Това е било потвърдено и от двама свидетели на убийството. Той е разказал, че други са се скарали за момичето, а той се е намесил за да защити единия. Убитият е Божидар Моллов, а убийството е станало на територията на 6-то Районно управление на МВР в Пловдив. В деня на убийството Камберов се е укрил и едва сега проговаря. До разкриването му се е стигнало след множество анализи и съпоставяния на доказателства.
Наказанието, което го очаква, е затвор от 3 до 12 години. То е редуцирано, тъй като към датата на извършването му Никола Камберов е бил непълнолетен.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на страните от Британската общност - 20 април 2018 години
Среща на страните от Британската общност - 20 април 2018 години

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.