НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:02

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив:  12 са вече арестуваните за побоя над горски стражари край град Баня, предстои повдигане на обвинения на 4-ма от тях

Пловдив: 12 са вече арестуваните за побоя над горски стражари край град Баня, предстои повдигане на обвинения на 4-ма от тях

18 Октомври 2017 | 18:43 | Агенция "Фокус"
Пловдив. 12 са вече арестуваните за побоя над горски стражари край град Баня. Това съобщи пред журналисти районният прокурор на Карлово Димитрина Шекерева, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. По отношение на четирима от тях има категорични доказателства, че са непосредствени участници в побоя. Предстои да бъдат им повдигнати обвинения и те да бъдат задържани за срок от 72 часа, както и внасянето в съда на искане за мярка за неотклонение „задържане под стража”. Част от задържаните са направили самопризнания, други са посочили като извършители четиримата, срещу които ще бъдат повдигнати обвинения. „Обвинението на прокуратурата предстои да бъде прецизирано, като на този етап се касае за нанасяне на средна телесна повреда на длъжностни лица при изпълнение на службата им”, каза прокурор Шекерова. Законът предвижда за това престъпление от 3 до 10 години затвор.
Прокурор Шекерева посочи още, че по време на полицейската операция в ромската махала в град Баня са иззети 40 кубика незаконно изсечени дърва (около 20 каруци), 12 кубика от дървата са били същите, каквито ромите са крали в нощта на побоя, съставени са шест акта.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрин Иванов, директор на ДГС – Хисаря: Най-тежко пострадалият горски стражар при нападението на роми край гр. Баня е все още в болница, но се възстановява

Добрин Иванов, директор на ДГС – Хисаря: Най-тежко пострадалият горски стражар при нападението на роми край гр. Баня е все още в болница, но се възстановява

18 Октомври 2017 | 10:46 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Най-тежко пострадалият горски стражар при нападението на роми край град Баня е все още в болница, но се възстановява. Това съобщи за Радио „Фокус” – Пловдив Добрин Иванов, директор на Държавно горско стопанство – Хисаря. Той е 20-годишен. „Останалите трима пострадали са в къщи, двама от тях вече искат да се връщат на работа, не искат болнични”, каза Иванов. В инцидента са участвали общо седем служители на Горското в Хисаря, те са били с три автомобила. Възрастта на повечето от стражарите варира от 20 до 34 години, само двама от тях са по-възрастни. „Всичките служители са били въоръжени, но не са прибегнали до използване на оръжие”, каза Иванов. Материалните щети за предприятието са две счупени предни стъкла, един фар и две изкривени предни ламарини. Според директора на Горското обаче това не е проблем, тъй като материалните неща са поправими. „Важно е здравето на хората ми и психиката им да е добре”, каза Добрин Иванов. Циганите са се събрали буквално за две минути, след като стражарите са спрели за проверка две каруци с незаконен добив на дървесина. Започнали са да хвърлят камъни и да бият с дървени колове. Хората на Горското стопанство са се изтеглили и веднага след това са позвънили на тел.112 за помощ. Така приключва нощта.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Девет са задържаните лица за нападението над  служители от Държавно горско стопанство - Хисаря

Пловдив: Девет са задържаните лица за нападението над служители от Държавно горско стопанство - Хисаря

18 Октомври 2017 | 09:26 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Полицията задържа общо деветима лица за нападението над служители от Държавно горско стопанство - Хисаря. Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив говорителят на ОДМВР – Пловдив. Сред задържаните са осем младежи на възраст около 20 години и непълнолетен тинейджър. Те са с полицейска мярка на задържане до 24 часа. Под ръководството на Районната прокуратура вчера са проведени активни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за установяване на извършителите на побоя. В мащабната акция на територията на град Баня са участвали служители от районните управления в Карлово и Хисаря, сектор “Специализирани полицейски сили” и Зонално жандармерийско управление – Пловдив. Проверени са общо 52 лица, 64 адреса и 32 моторни превозни средства. От полицейските служители и представители на държавно горско стопанство в Хисар са иззети общо около 40 куб незаконно съхраняван дървен материал, за което са образувани две досъдебни производства и съставени 6 акта по Закона за горите. Работата по пълното документиране на случая и събиране на данни за съпричастност и на други лица продължава.
Инцидентът стана на 16 октомври, около 20.00 часа край река Стряма в землището на град Баня, когато служители на Горско стопанство – Хисаря са били нападнати от група цигани, местни жители, заради това, че стражарите са се опитали да спрат предотвратят незаконно придобиване на дървен материал. При последвалата физическа саморазправа на четирима от горските са нанесени телесни повреди. По случая е образувано досъдебно производство в РУ – Карлово по чл. 131, ал.1 от НК.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Задържаха за 24 часа трима от ромите, участвали в побоя над горски стражари в град Баня

Пловдив: Задържаха за 24 часа трима от ромите, участвали в побоя над горски стражари в град Баня

17 Октомври 2017 | 17:16 | Агенция "Фокус"
Баня. Задържани за 24 часа са трима от ромите, за които е установено е, че са съпричастни към побоя над стражари в град Баня. Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив говорителят на Прокуратурата. Под ръководството на Районна прокуратура-Карлово и в момента продължават процесуално-следствените действия и оперативно-издирвателните мероприятия за установяване на самоличността на всички участници в деянието. Районна прокуратура – Карлово наблюдава досъдебно производство за нанесени телесни повреди на четирима служители от Териториално поделение Държавно горско стопанство-Хисар.
На 16 октомври 2017 г., около 19 часа, в землището на град Баня, общ. Карлово, по поречието на река Стряма, служители на Държавно горско стопанство -Хисар установили, че се извършва незаконна сеч. По черен път настигнали четири каруци, които били натоварени с дървен материал. Служителите успели да спрат едната каруца, а другите избягали. Те започнали да документират нарушенията, но междувременно на мястото пристигнала голяма група от мъже, жени и деца от кв. „Стряма“, които носели колове и камъни. Те започнали да хвърлят камъни по горските служителите, както и да им нанасят удари. За случая е бил е подаден сигнал в РУ на МВР-Карлово. До момента е установено, че са пострадали четирима служители на Горско стопанство – Хисаря.
В хода на провежданата мащабна акция е установено, че в множество къщи в кв. „Стряма“ в Баня, се съхранява незаконно добит дървен материал, за което са извършени претърсвания и изземвания и са образувани досъдебни производства за незаконно съхранение на незаконно добит от другиго дървен материал. Разследването продължава.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Районна прокуратура - Карлово наблюдава досъдебно производство за пребитите горски служители

Пловдив: Районна прокуратура - Карлово наблюдава досъдебно производство за пребитите горски служители

17 Октомври 2017 | 16:41 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Районна прокуратура – Карлово наблюдава досъдебно производство за нанасени телесни повреди на четирима служители от Териториално поделение „Държавно горско стопанство - Хисар“ (ТП ДСГ - Хисар). Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
На 16 октомври 2017 г., около 19.00 часа, в землището на град Баня, община Карлово, по поречието на река Стряма, служители на ТП ДГС - Хисар установили, че се извършва незаконна сеч. По черен път настигнали четири каруци, които били натоварени с дървен материал. Служителите успели да спрат едната каруца, а другите избягали. Те започнали да документират нарушенията, но междувременно на мястото пристигнала голяма група от мъже, жени и деца от кв. „Стряма“, които носели колове и камъни. Те започнали да хвърлят камъни по горските служителите, както и да им нанасят удрят. За случая е бил е подаден сигнал в РУ на МВР - Карлово. До момента е установено, че са пострадали четирима служители на ТП ДСГ - Хисар, като единия от тях е с фрактура на ръката.
Днес за срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани трима мъже, за които е установено е, че са съпричастни към нанасянето на телесните повреди. Под ръководството на Районна прокуратура - Карлово и в момента продължават процесуално-следствените действия и оперативно-издирвателните мероприятия за установяване на самоличността на всички участниците в деянието.
В хода на провежданата мащабна акция е установено, че в множество къщи в кв. „Стряма“ в гр. Баня, се съхранява незаконно добит дървен материал, за което са извършени претърсвания и изземвания и са образувани досъдебни производства за престъпление по чл. 235 ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК – за незаконно съхранение на незаконно добит от другиго дървен материал. Разследването продължава.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стамен Гешев, кмет на Баня: Роми от града са нападнали и пребили горски стражари от Хисаря

Стамен Гешев, кмет на Баня: Роми от града са нападнали и пребили горски стражари от Хисаря

17 Октомври 2017 | 14:10 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Роми от град Баня са нападнали и пребили горски стражари от Хисаря. Това съобщи за Радио „Фокус” – Пловдив кметът на Баня Стамен Гешев. Инцидентът е станал снощи, когато стражарите се опитали да спрат ромите, които са крали дърва. Преди това те изсекли незаконно гората край река Стряма в района на Баня. Когато излезли с каруците си на пътя, горските са се опитали да ги спрат, но били повалени. При последвалия побой от страна на още роми, които пристигнали на помощ, двама от горските служители са със счупени ръце. След това нападателите са се скрили в махалата.
В момента жандармерия и полиция е обсадила ромската махала в Баня и се установяват извършителите.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на страните от Британската общност - 20 април 2018 години
Среща на страните от Британската общност - 20 април 2018 години

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.