НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:18

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бриг. ген. Явор Матеев: Ние сме специалните сили, затова ние сме там, където другите не могат

Бриг. ген. Явор Матеев: Ние сме специалните сили, затова ние сме там, където другите не могат

17 Октомври 2017 | 18:20 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Ние сме специалните сили, затова ние сме там, където другите не могат. Така бригаден генерал Явор Матеев се обърна в приветствието си към личния състав на 68-ма бригада Специални сили по повод празника им, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пловдив. „Пред вас стои вашият командир, аз се гордея с вас”, каза още Матеев. „Бъдете сигурни, че във всеки един момент заставам пред вас и зад вас, когато е необходимо. Бъдете сигурни, че всеки един от вас, от военния служител до моя заместник, е важен и необходим за силите за специални операции, за Българската армия и за Република България”, добави бригаден генерал Матеев.
В приветствието си командирът на 68-ма бригада Специални сили Явор Матеев посочи още, че 2017 година е била преломна за тях по отношение на организационното им изграждане и развитие. Благодарение на промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, които бяха гласувани в края на 2016 година, през тази година е започнал коренно противоположен ход в изграждането и развитието на силите за специални операции на Българската армия. Благодарение на последвали решения на политическото и военно ръководство на Министерството на отбраната в специалните сили е била извършена сериозна вътрешна реорганизация, създадени са били условия за повишаване на професионализма в редиците им. „Нашият учебен център вече обучава и ние произведохме първите военнослужещи със сержантски звания, операторите от силите за специални операции вече са фокусирани само и единствено по основните мисии и задачи на специалните сили”, каза Матеев. „Вече имаме собствен бюджет, който планираме и изразходваме по най-правилния начин. Командната верига вече е скъсена значително”, добави той.
Според бригаден генерал Матеев на специалните сили предстоят още отговорни задачи. „Силно се надявам, че през 2018 година ние ще можем да реализираме вторият етап от организационното изграждане на специалните сили и най-накрая България ще има командване на специалните операции на Българската армия”, добави Матеев.
Цветана ТОНЧЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Австрийският канцлер Себастиан Курц държи обръщение в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността. 17 февруари 2018 г.
Австрийският канцлер Себастиан Курц държи обръщение в рамките на Мюнхенската кон...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.