НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:52

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Апелативният съд освободи от ареста началника на сектор „Охранителна полиция“ в 3-то РУ Стоян Павлов

Пловдив: Апелативният съд освободи от ареста началника на сектор „Охранителна полиция“ в 3-то РУ Стоян Павлов

19 Октомври 2017 | 13:37 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Апелативният съд в Пловдив освободи от ареста началника на сектор „Охранителна полиция“ в 3-то РУ на полицията Стоян Павлов, обвинен във взимане на подкуп, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Съдът отмени мярката за неотклонение „Задържане под стража“, наложена на полицейския служител от Окръжния съд на 14 октомври. Мотивите на съда са, че Стоян Павлов не може да се укрие и да извърши друго престъпление. Освен това, според магистратите не може да се направи обосновано предположение, че той е извършител на престъплението, в което е обвинен. От предоставения видеозапис от камерата на входа на полицейското управление не става ясно кой е дал пари и дали въобще са били дадени такива. На записа се различават силуети, но не и конкретни лица. Адвокатът на Стоян Павлов изтъкна, че свидетелите вече са разпитани и няма как подзащитния му да повлияе на показанията им. Обвиняемият бе освободен, но Прокуратурата има право да му повдигне друго обвинение.
„Фокус“ припомня, че Стоян Павлов беше задържан 11 октомври. Прокуратурата му повдигна обвинение за взимане на подкуп от 300 лева от телефонни измамници и неизпълнение на служебни задължения. От прокуратурата заявиха, че полицейският началник е знаел за престъпната схема, но не е предприел никакви действия за прекратяването ѝ. За това престъпление законодателят предвижда до 10 години затвор, глоба от 20 хиляди лева и отстраняване от длъжност.
Тони МИХАЙЛОВ


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Началникът на сектор „Охранителна полиция“ в 3-то Районно управление Стоян Павлов ще обжалва ареста си

Пловдив: Началникът на сектор „Охранителна полиция“ в 3-то Районно управление Стоян Павлов ще обжалва ареста си

19 Октомври 2017 | 09:28 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Началникът на сектор „Охранителна полиция“ в 3-то Районно управление на МВР в Пловдив Стоян Павлов ще обжалва ареста си. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от пресцентъра на съда. Апелативният съд в Пловдив ще разгледа жалбата на полицейския служител срещу задържането му под стража от 10.00 часа днес. Стоян Павлов е обвинен, че като началник на сектор „Охранителна полиция“ е приел подкуп от 300 лв. от телефонни измамници, за да не извърши действия по служба, вменени му по Закона за МВР и да прикрие престъпниците. Той бе арестуван при акция на ДАНС и ГДБОП на 11 октомври. Дейността му е засечена чрез използване на СРС-та срещу един от групата за измами.
На 14 октомври Окръжният съд в Пловдив остави Стоян Павлов в ареста. В съдебната зала стана ясно, че подкупът е бил предоставен чрез цигарена кутия и е бил предаден пред сградата на Трето районно управление на полицията, като действието е прихванато от камерата за видеонаблюдение пред участъка.
Тони МИХАЙЛОВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Апелативния съд ще гледа жалба срещу задържането под стража на обвинения за взимане на подкуп началник на „Охранителна полиция“ в 3-то районно Стоян Павлов

Пловдив: Апелативния съд ще гледа жалба срещу задържането под стража на обвинения за взимане на подкуп началник на „Охранителна полиция“ в 3-то районно Стоян Павлов

18 Октомври 2017 | 15:54 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Апелативен съд – Пловдив на 19 октомври 2017 г. от 10.00 часа в зала №2 ще разгледа жалбата на Стоян П. срещу определението на Окръжен съд – Пловдив, с което му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата-Пловдив. Срещу Стоян П. е повдигнато обвинение по чл. 302, ал.1, т.1, пр. 2 б. „А“ във вр. с чл. 301, ал.1 от НК за това, че на 3 октомври 2017 г. в град Пловдив като длъжностно лице – полицейски орган – Началник на сектор „Охранителна полиция“ в III Районно управление на ОДМВР – Пловдив е приел дар – паричната сума от 300 лева, за да не извърши действия по служба, вменени му по Закона за МВР.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Валентин Радев: Назначавам пълна комплексна проверка в 3-то РУ в Пловдив

Министър Валентин Радев: Назначавам пълна комплексна проверка в 3-то РУ в Пловдив

14 Октомври 2017 | 15:17 | Агенция "Фокус"
София. Назначавам пълна комплексна проверка в 3-то РУ в Пловдив. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев във връзка със задържания за подкуп полицейски служител в Пловдив, предаде репортер на Агенция "Фокус". Подписах вчера дисциплинарно производство за този господин, който е началник на сектор "Охранителна дейност" и от време на време изпълнява длъжността и заместник на Трето РУ, обясни министърът. "Ще бъде разследван случаят, ще се установи той каква вина им, доколко има. Дотогава е отстранен от длъжност и назначавам пълна комплексна проверка на Инспектората на цялото управление, включително на шефа на районното управление. Тя е със срок един месец - да изясни какво се е случвало там и доколко колегата, заподозрян за такива дейности, е въвлечен; дали има други и кои са външните, защото те явно са цивилни", каза още Радев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Окръжният съд остави в ареста обвинения за взимане на подкуп началник на сектор „Охранителна полиция“ в 3-то Районно управление на МВР Стоян Павлов

Пловдив: Окръжният съд остави в ареста обвинения за взимане на подкуп началник на сектор „Охранителна полиция“ в 3-то Районно управление на МВР Стоян Павлов

14 Октомври 2017 | 15:01 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Пловдивският окръжен съд остави в ареста началника на сектор „Охранителна полиция“ в 3-то Районно управление на МВР в Пловдив Стоян Павлов, който е обвинен за взимане на подкуп, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Според съдията има опасност Павлов да се укрие, да извърши друго престъпление и да въздейства върху свидетелите по делото и по тази причина мярката „задържане под стража“ остава най-адекватна за него. По думите на съдията от свидетелските показания и събраните докателства по делото става ясно, че е безспорно, че Стоян Павлов е извършил престъпленията, в които е обвинен. Съдията уточни, че има съответствие между снимковия материал и показанията на свидетелите и става ясно, че е взет подкуп под формата на пари в цигарена кутия, като се опровергава твърдението на защитника на обвиняемия адв. Красимир Елдъров, че полицейският началник се е срещнал с един от телефонните измамници, за да коментират обява за автомобил.
Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване в 3-дневен срок. Ако има такова, следващото заседание по делото ще се състои от 10.00 часа на 19 октомври.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Обвиненият в подкуп полицай Стоян Павлов: Не съм участвал в схеми на телефонни измамници

Обвиненият в подкуп полицай Стоян Павлов: Не съм участвал в схеми на телефонни измамници

14 Октомври 2017 | 14:41 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Не съм участвал в схеми на телефонни измамници. Това каза пред съдията обвиняемият началник на сектор „Охранителна полиция“ в 3-то Районно управление на МВР в Пловдив Стоян Павлов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Стоян Павлов поиска от съда по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“, докато в съдебната зала прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение. Според представителя на обвинението, има реална опасност Павлов да се укрие и да извърши друго престъпление. „Обвинението към лицето е изключително сериозно и тежко. То е във връзка с неговата служба и касае получаване на подкуп във връзка с неразкриване на телефонна измама. Ненапразно законът определя за такова престъпление от 3 до 10 години лишаване от свобода, съчетано с глоба и лишаване от права“, изтъкна прокурорът.
От приложените справки от МВР и ДАНС към материалите по делото, има постъпили данни за това, е Павлов вече е бил обект на разследване, касаещо действията му и злоупотреби със служебно положение. Прокурорът изтъкна факта, че преди време подсъдимият е бил с наложено административно наказание – мъмрене, без да уточни за какво. От свидетелските показания става ясно, че Павлов не само не е изпълнил задължението си да преустанови престъпленията, след като е разполагал с факти за тях, а и не е предприел никакви действия, като дори е приел и подкуп. Прокурорът посочи, че съществуват записи от камера пред 3-то Районно управление на МВР в Пловдив, където напускайки работата си, Павлов се е срещнал с двете лица и е приел подкупа в цигарена кутия. Съществуват още СРС-та и записи на свидетелски показания.
Адвокатът на подсъдимия Красимир Елдъров категорично отрече всички тези доказателства като каза, че нито едно от основанията на прокуратурата не е налице, за да бъде оставен в ареста неговият подзащитен, също че обвинението е „изтъкано на предположения“, а снимките показват Павлов без той да е заедно с двете лица. Те се виждали някъде в далечината. Елдъров заяви още, че няма нито един уличаващ Павлов факт, не съществува и подаване на пари в тези записи, като пари не са били намерени. Адвокатът каза, че срещата на Павлов с един от участниците в телефонни измами се е състояла по повод автомобилна обява. Предмет на разговор е бил автомобил, а не пари. „Няма никакви данни за престъпно деяние от негова страна“, каза Елдъров. Той е категоричен, че действията на прокуратурата и уличаването на Павлов чрез това „нелепо обвинение“ не почиват на никакви факти. „Нещо повече – те отправят грешно послание към обществото, че полиция и телефонни измамници вървят ръка за ръка“, заяви адвокатът.
Елдъров изтъкна, че Павлов е специалист, с дълги години стаж в полицията. Според него може да се направи предположение, че някой се страхува Стоян Павлов да заеме друг пост, който вероятно се овакантява.
Адвокатът на Стоян Павлов поиска от съда да постанови всякаква друга мярка, различна от „задържане под стража“. Очаква се всеки момент Окръжният съд да се произнесе.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Прокурор Борис Мендев: Записи от видеокамери показват, че началникът на „Охранителна полиция“ в 3-то Районно управление на МВР-Пловдив е направил 2 срещи с телефонните измамници

Прокурор Борис Мендев: Записи от видеокамери показват, че началникът на „Охранителна полиция“ в 3-то Районно управление на МВР-Пловдив е направил 2 срещи с телефонните измамници

14 Октомври 2017 | 13:23 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Записи от видеокамери показват, че началникът на сектор „Охранителна полиция“ в 3-то Районно управление на МВР-Пловдив Стоян Павлов е направил две срещи с телефонните измамници. Това заяви извън съдебната зала прокурорът по делото срещу Павлов – Борис Мендев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. По думите му записите, с които прокуратурата разполага, са приложени като доказателствен материал по делото. Прокурорът каза още, че на една от срещите си с телефонните измамници, Стоян Павлов приема подкупа от 300 лева, които са били скрити в кутия от цигари. Срещите са били провеждани пред сградата на 3-то Районно управление на МВР, като са заснети от камери. Прокуратурата разполага и със свидетелски показания, че Павлов е провеждал и други подобни срещи на автомивки и бензиностанции.
Адвокатът на подсъдимия поиска 30 минути от съда, за да се запознае с материалите по делото.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на страните от Британската общност - 20 април 2018 години
Среща на страните от Британската общност - 20 април 2018 години

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.