НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:36

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Учителят, който бе пребит от свой ученик в Земеделската гимназия в Садово, се връща на работа в началото на ноември

Пловдив: Учителят, който бе пребит от свой ученик в Земеделската гимназия в Садово, се връща на работа в началото на ноември

16 Октомври 2017 | 17:38 | Агенция "Фокус"
Садово. Учителят, който бе пребит от свой ученик в Земеделската гимназия в Садово, се връща на работа в началото на ноември. Това съобщи за Радио „Фокус” – Пловдив директорът на гимназията Димитър Йорданов. До момента пострадалият преподавател е в болничен. Момчето, което удари учителя с кол, получи 8-месечна присъда с 2 години изпитателен срок.
„Местната комисия за борба с противообществените прояви ще работи с него, както и инспектор от детска педагогическа стая”, каза Йорданов. „Той ще бъде преместен от редовна в самостоятелна форма на обучение”, добави той. „Учебният процес в Земеделската гимназия в Садово върви нормално, учениците вече са спокойни, учителите – също”, посочи Йорданов. „Контингентът, с който работим в гимназията, е труден, тъй като преобладават учениците от ромски произход”, заяви още Йорданов.
В гимназията от тази година са разкрити нови паралелки, които са вече почти пълни. „Постоянно идват ученици. Това са деца, които са били записани в село Мирово, в Чирпан, както и от Асеновград, на които им е трудно да пътуват”, каза директорът на училището и обясни, че причината за това е безплатният транспорт, който предлага гимназията, а освен това учебното заведение осигурява и стипендии за отличен успех и за социално слаби, като се получават още стипендии за сираци и за деца с неизвестен родител.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Районният съд в Асеновград ще гледа делото срещу 17-годишния ученик, нанесъл побой над учителя си в Садово

Пловдив: Районният съд в Асеновград ще гледа делото срещу 17-годишния ученик, нанесъл побой над учителя си в Садово

13 Октомври 2017 | 09:02 | Агенция "Фокус"
Асеновград. Районният съд в Асеновград ще гледа делото срещу 17-годишния ученик, нанесъл побой над учителя си в Садово. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от пресцентъра на съда. Делото е насрочено за 10.00 часа днес. Срещу 17-годишният ученик са повдигнати две обвинения. Първото обвинение е за това, че разбирайки свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е причинил на учител по английски език от Селскостопанската гимназия в Садово лека телесна повреда. Нанесената телесна повреда се изразява в мозъчно сътресение, протекло без данни за загуба на съзнание от пострадалия. Второто обвинение е за извършване на непристойни действия – опит за нанасяне на удари на учителя с дървен клон и опит за нанасяне на удари на учителка с ръце, извършени в сградата на гимназията в присъствието на ученици и учители. Второто обвинение касае също агресивното поведение на ученика, отправяне на псувни и закани, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм.
Максималната присъда по закон, която може да получи обвиняемия е две години затвор.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на страните от Британската общност - 20 април 2018 години
Среща на страните от Британската общност - 20 април 2018 години

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.