НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:00

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Апелативният съд не уважи жалбата за мярката „задържане под стража“ спрямо мъжа, обвинен в убийство преди 14 години

Пловдив: Апелативният съд не уважи жалбата за мярката „задържане под стража“ спрямо мъжа, обвинен в убийство преди 14 години

19 Октомври 2017 | 14:51 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Апелативен съд – Пловдив отказа да уважи жалбата на Никола К. срещу определението на Окръжен съд – Пловдив, с което му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата – Пловдив.
Срещу Никола К. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, вр. чл. 63, ал.2, т.1 от НК, като убийството е извършено преди близо 14 години и обвиняемият е направил опит умишлено да заблуди органите на разследването относно авторството на деянието, сочейки друго лице като извършител.
Съдът намери, че има обосновано предположение Никола К. да е извършил престъплението, в което е обвинен. Доказателствените източници за това са самопризнанието, направено от Никола К. в присъствието на адвокат, следствен експеримент, както и свидетелски показания от очевидец.
Съдът прецени, че при мярка, различна от „задържане под стража“ има опасност Никола К. да извърши престъпление срещу правосъдието, тъй като е обвинил друго лице, че е извършил това, в което самият той е обвинен.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Апелативния съд ще гледа жалба срещу задържането под стража на задържания за извършване на убийство преди 14 години

Пловдив: Апелативния съд ще гледа жалба срещу задържането под стража на задържания за извършване на убийство преди 14 години

18 Октомври 2017 | 16:06 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Апелативен съд – Пловдив на 19 октомври 2017 г. от 9.00 часа в зала №2 ще разгледа жалбата на Никола К. срещу определението на Окръжен съд – Пловдив, с което му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата-Пловдив. Срещу Никола К. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, вр. чл. 63, ал.2, т.1 от НК, като убийството е извършено преди близо 14 години и обвиняемият е направил опит умишлено да заблуди органите на разследването относно авторството на деянието, сочейки друго лице като извършител.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Задържаният за убийство от преди 14 години Никола К. остава в ареста

Пловдив: Задържаният за убийство от преди 14 години Никола К. остава в ареста

13 Октомври 2017 | 18:58 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжен съд – Пловдив взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Никола К., срещу когото е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, вр. чл. 63, ал.2, т.1 от НК, като убийството е извършено преди близо 14 години. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата - Пловдив.
Съдът намери, че понастоящем са налице достатъчно доказателства, от които да се направи извод за наличие на обосновано предположение за извършване на престъплението от страна на Никола К.
Според съдебния състав в случая е налице и напълно реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, предвид наличните по делото данни за неговите осъждания, както и с оглед опита му да уличи друго лице в извършване на престъпление, реализиран както със собствените му показания, така и с оглед осигуряването на друг свидетел, подкрепящ първоначалната му теза.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 19.10.2017 г. от 10.00 часа.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Китайският президент Си Дзинпин полага клетва след преизбирането си. 17 март 2018 г.
Китайският президент Си Дзинпин полага клетва след преизбирането си. 17 март 201...

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.