НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:23

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Гл. комисар Николай Николов, ГД ПБЗН: Ще бъдат закрити 10 участъка и 2 районни служби, защото законът го изисква – няма да има съкращения

Гл. комисар Николай Николов, ГД ПБЗН: Ще бъдат закрити 10 участъка и 2 районни служби, защото законът го изисква – няма да има съкращения

16 Октомври 2017 | 08:24 | Агенция "Фокус"
София. Ще бъдат закрити 10 участъка и 2 районни служби – законът го изисква и то не един, а два закона. Това каза в предаването „Денят започва” по БНТ директорът на ГД „Пожарна безопасност” гл. комисар Николов. Той обясни, че това са изискванията според закона за трима души в екип и второ – Законът за държавния бюджет, съгласно който Народното събрание е гласувало определени средства. „При еднакъв брой хора ние трябва да увеличим състава на дежурствата – това няма как да стане без такива съкращения. Смятам, че пожарни служби са необходими и в Сапарева баня, Паничище, защо не и на Витоша, Златни пясъци, Слънчев бряг?! Пожарната служба сама по себе си не решава проблема с безопасността на отделния гражданин – по-скоро тя е след събитието”, посочи гл. комисар Николов.
„Не става дума за закриване или за някакви апокалиптични неща – напротив – ще преструктурираме наличния състав – никой няма да бъде уволнен от тези пожарни служби. Ще разглеждаме всеки конкретен случай. Ще посоча точен брой хора, които ще получат предложения да пътуват между 20 и 60 км 7 пъти в месеца и така, че да ги комбинирам по двама – трима. Разходите за път да не са повече от 70 – 80 лева на месец и по-голяма част от тях ще се поемат”, посочи той. По думите му въпреки увеличението на пожарникарите през последните 2 години с 520 служители, този брой отново не е достатъчен да покрие изискванията на закона да има трима души в екип. „Ако законодателят прецени, че в Бюджет 2018 г., 2019 г., 2020 г. може да отдели по-голям процент за тази пожарна безопасност – ние сме готови да възстановим нашето присъствие на тези места”, подчерта той.
По думите му преструктурирайки служителите си, осигурявайки повече хора в центровете ще стане така, че в част от населението места (10 на брой) ще бъдат изтеглени пожарникарите, а близките села ще бъдат преразпределени за обслужване от съседните служби. „По-добре стоим на терен отколкото преди 10 – 15 години. Учудвам се от ръководството на синдиката защо поставя такива теми – преструктурирането е тема, която не в неговите прерогативи. Управлението не е негова работа”, каза още гл. комисар Николай Николов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пожарникари и министър отново не се разбраха за заплатите (ОБЗОР)

Пожарникари и министър отново не се разбраха за заплатите (ОБЗОР)

14 Октомври 2017 | 20:17 | Агенция "Фокус"
София. Пожарникарите и министъра на вътрешните работи Валентин Радев отново не се разбраха за това с колко точно ще се повишат заплатите им. По този повод националният синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ към КНСБ излезе на протест в градината на „Св. Седмочисленици”. В началото на протеста протестиращите почетоха с едноминутно мълчание загиналите пожарникари.
Предстои среща между министър Радев и представители на протестиращите, която ще се проведе в сградата на МВР. Причината за протеста са „неадекватните“ политики, прилагани от политическото ръководство на МВР, водещи до закриване на районни и участъкови служби и недостатъчното финансиране на Главна дирекция „ПБЗН“ – МВР и Дирекция „Национална система 112” за предстоящата 2018 г. Основен акцент в протеста бяха замразените доходи на служителите в МВР. При протестиращите дойде и министърът на вътрешните работи Валентин Радев, който уточни пред журналисти, че ще проведе срещи с представители на протестиращите.
Президентът на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ инж. Венцислав Станков обясни, че предвидените 55 млн. лв. за увеличение на заплатите в МВР в бюджета за 2018 г. са крайно недостатъчни. По думите му предвижданото увеличение на възнагражденията на служителите от МВР с 5% от 1 януари 2018 г. е крайно неудовлетворително. Той припомни, че протестират от 5 юли и искат драстично увеличение на възнагражденията на служителите в това ведомство. „Говорим за минимум 15%. В Бюджет 2018 г. за МВР са предвидени 55 млн. лв. за увеличаване на възнагражденията на служителите по перо "персонал". С такъв ресурс възнагражденията на служителите ще бъдат увеличени с горе-долу 4% по наши изчисления, а ние искаме 15%“, каза още той.
От своя страна министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че пожарникарите нямат основание за протести. Според него закриването на 12-те служби е управленски въпрос, който не трябва да ги вълнува, тъй като има професионално ръководство, което е взело своето решение. По думите му България е на първо място по брой на пожарникари на глава от население. Именно затова трябва да ги намалят и да увеличат доброволните отряди. По думите му ще се закриват служби в райони, където по статистика има по-малко пожари. Радев добави, че ако служителите на МВР излязат на протест по време на председателството, ще се справят със сигурността, тъй като има много хора, които са на друго мнение. „За да си зарежат семействата и да дойдат в събота, в това хубаво време тук, значи нещо ги боли. Затова дойдох да ги питам кое точно. Не може да ги боли за закриването на службите, това е управленски въпрос, тях не трябва да ги вълнува. Кой ви каза, че ще реагират по-бавно? Дали ще стигнат по-бавно, дали ще стигнат вместо двама, трима, дали ще свършат бързо работата, това го решава професионалното ръководство“, каза още Валентин Радев.
Минути по-късно министърът на вътрешните работи прие в сградата на МВР протестиращите пожарникари, които му представиха исканията си. И вътре той им подчерта, че синдикатите не могат да се занимават с управленски решения. Протестиращите уточниха, че има незает щат и са малко като бройка. Те посочиха, че разполагат с до 1 час за реакция извън урбанизираните територии и по думите им са необходими 192 щата за ГД „ПЗБН“, за да има по трима души в екип. По думите им последният конкурс за назначаване на пожарникари на терен е бил през месец януари. Според тях доброволчеството не е развито в Източна Европа на достатъчно добро ниво за разлика от Западна Европа и има затруднения за изграждането на доброволни формирования. Радев заяви, че професионалното ръководство му е обяснило, че закриват 12-те пожарникарски служби заради това, че в екипите трябва да има по 3-ма служители. Той призова синдикатите да не минават границата, защото влизат в процес, който не познават. „Забраних назначението всички, които не са на терен или с полицейски правомощия да не бъдат назначавани. Пищят тук, много искат, обаче няма да стане. 1050 човека вече сме назначили, само 200 са напуснали. Ще назначаваме тези действащите на терен, докато стане онзи структурно-функционален модел“, заяви той.
Синдикатите обаче отговориха, че не вярват на ръководството на ПБЗН. Според тях министъра на вътрешните работи е подведен с това, че в България има най-много пожарникари на глава от населението в Европа. Синдикатите отново му предадоха папката с исканията си относно възнагражденията, осигуряването на финансов ресурс за структурите. Те го призоваха да вземе политическото адекватно решение да не съкращава тези 12 структури на ПБЗН. Инж. Венцислав Станков отново подчерта, че Валентин Радев е подведен и че загубите от пожари ще нараснат значително.
От своя страна Валентин Радев заяви, че предполага, че синдикатите не виждат цялата картина. „Опитвам се да ви кажа моята логика. Аз вярвам на това ръководство. Ако считате, че всички те не са прави, дайте да ви слагаме вас и да ги махаме тях. Защо не е станало това досега питам аз? Цялата информация стига до мен и ви я казвам в момента. МВР не е само пожарна, трябва да намерим баланса. Бях на Кресна и видях какво правите – чудеса от геройство, но има полицаи, „Гранична полиция“ и ред други неща. Министърът трябва да гледа за всичките си деца – това се опитвам да направя. 55 млн. лв. – вие ще кажете на кой 15%, на кой 5%, на кой 1% увеличение на заплатите“, каза още Валентин Радев.
След срещата инж. Венцислав Станков коментира, че продължават с протестите и че въобще не са доволни от срещата с министъра на вътрешните работи, но му благодариха, че ги е приел. Относно изказването на Валентин Радев, че синдикатите се намесват в управленческите решения по повод решението за затваряне на пожарникарски служби, той коментира, че не се наместват, но знаят, че ще се отрази негативно върху техните служители, които ще бъдат изпратени да служат в други районни служби, тъй като ще се наложи да пътуват по 50-80 км. Той уточни, че е останал с впечатлението, че вече нещата са в напреднал стадий по отношение на съкращаване на хората в пожарната. По думите му финансовите им искания са за увеличаване на бюджета на МВР за персонал с 277 млн. лв. и да се предвидят 25% увеличение на служителите. „Вторите искания са увеличаване на сумите за издръжка на ГД „ПБЗН“ с 9,3 млн. лв. за 2018 г. и увеличаване на сумата за капиталови разходи с 2,6 млн. лв. За Дирекция „Национална система 112“ да се предвиди увеличение на бюджета до достигане на сумата от 4,6 млн. лв. за издръжка и 3,8 млн. лв. за капиталови разходи. За заплатите нашето предложение е 25% увеличение, но искаме преговори. Ако не стигнем до този процент, когато започнат преговорите и извадим сметките, тогава ще се разберем до какъв процент можем да достигнем – евентуално до 15%“, каза още инж. Станков.
След срещата с министъра на вътрешните работи протестиращите пожарникари тръгнаха на шествие до сградата на Министерството на финансите, тъй като според тях отпуснатите 55 млн. лв. за заплати са подигравка. Те опитаха да влязат в сградата на Министерството, но вратата бе заключена. Протестиращите попитаха дали министър Горанов се страхува от тях и скандираха „Елате при нас”. В протеста се включиха около 1000 души. Акцията бе подкрепена от Синдиката на гражданската администрация в МВР, както и от Синдикат „Охрана“ към Министерство на правосъдието.
Агенция „Фокус“ припомня: На 15 юни синдикатите се срещнаха със зам.-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов и след срещата обявиха, че с ръководството на министерството са се обединили около увеличение на заплатите в сектора. Ден по-късно, вътрешният министър Валентин Радев заяви, че заплатите на служителите на МВР ще бъдат увеличени само ако бъдат представени аргументи за това. На 19 юни в декларация по повод изказването на министъра синдикатите обявиха готовност за протест, ако вътрешното министерство не изпълни исканията им за 15% увеличение на заплатите. На 29 юни те се срещнаха с Валентин Радев, но не постигнаха съгласие за увеличение на заплатите. Така навръх професионалния си празник – 5 юли служителите на МВР излязоха на национален протест в столицата. Техните искания бяха свързани с увеличение на заплатите, пари за униформи и нов закон за МВР. По-късно народните представители приеха промени в Закона за МВР и на полицаите бяха изплатени 16,7 млн. лева за униформи. На 14 септември, професионалния празник на пожарникарите, служителите на МВР отново протестираха за по-високи заплати и нов закон за министерството. На 21 септември от МВР обявиха, че евентуалното увеличение на заплатите тепърва ще бъде обсъждано при отварянето на процедурата за бюджет 2018. На 6 октомври в парламента вътрешният министър Валентин Радев заяви, че увеличение на заплатите на полицаите ще има, въпросът е кога, с колко и как.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Валентин Радев към синдикатите на пожарникарите: Не минавайте границата, защото влизате в процес, който не познавате

Министър Валентин Радев към синдикатите на пожарникарите: Не минавайте границата, защото влизате в процес, който не познавате

14 Октомври 2017 | 15:02 | Агенция "Фокус"
София. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на срещата му с протестиращите пожарникари, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Радев посочи, че има съвет за социално партньорство и би попитал всичко това не е ли говорено там. По думите му преговори за възнаграждения са правени. „Вие ми казвате, че от 1 януари искате минимум 15% увеличение. Успяхме да се преборим и да направим така, че целият сектор да получи някаква подкрепа. За нас отделиха 55 млн. лв., 100 млн. лв. са Министерството на отбраната“, заяви Радев. Според него за пожарната през последните 7 години са дадени 300 млн. лв., а сега има договори за 100 млн. лв. Радев обясни, че професионалното ръководство му е обяснило, че закриват 12-те пожарникарски служби заради това, че в екипите трябва да има по 3-ма служители. Силовият министър бе категоричен, че синдикатите не бива да се интересуват от управленските решения. „Не минавайте границата, защото влизате в процес, който не познавате. Забраних назначението всички, които не са на терен или с полицейски правомощия да не бъдат назначавани. Пищят тук, много искат, обаче няма да стане. 1050 човека вече сме назначили, само 200 са напуснали. Ще назначаваме тези действащите на терен, докато стане онзи структурно-функционален модел“, заяви той.
Синдикатите обаче отговориха, че не вярват на ръководството на ПБЗН. Според тях министъра на вътрешните работи е подведен с това, че в България има най-много пожарникари на глава от населението в Европа. Синдикатите отново му предадоха папката с исканията си относно възнагражденията, осигуряването на финансов ресурс за структурите. Те го призоваха да вземе политическото адекватно решение да не съкращава тези 12 структури на ПБЗН. Инж. Венцислав Станков отново подчерта, че Валентин Радев е подведен и че загубите от пожари ще нараснат значително.
От своя страна Валентин Радев заяви, че предполага, че синдикатите не виждат цялата картина. „Опитвам се да ви кажа моята логика. Аз вярвам на това ръководство. Ако считате, че всички те не са прави, дайте да ви слагаме вас и да ги махаме тях. Защо не е станало това досега питам аз? Цялата информация стига до мен и ви я казвам в момента. МВР не е само пожарна, трябва да намерим баланса. Бях на Кресна и видях какво правите – чудеса от геройство, но има полицаи, „Гранична полиция“ и ред други неща. Министърът трябва да гледа за всичките си деца – това се опитвам да направя. 55 млн. лв. – вие ще кажете на кой 15%, на кой 5%, на кой 1% увеличение на заплатите“, каза още Валентин Радев.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Венцислав Станков, Синдикат "Огнеборец": Въобще не сме доволни от срещата с министъра на вътрешните работи, продължаваме с протестите

Инж. Венцислав Станков, Синдикат "Огнеборец": Въобще не сме доволни от срещата с министъра на вътрешните работи, продължаваме с протестите

14 Октомври 2017 | 14:34 | Агенция "Фокус"
София. Въобще не сме доволни от срещата с министъра на вътрешните работи, но все пак искам да му благодаря, че ни прие. Това коментира пред журналисти инж. Венцислав Станков – президент на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Това не е никак малък жест. Относно проекта на бюджета за 2018 г. и предвижданото увеличение, явно МВР не са успели да защитят исканото от нас увеличение на заплатите на служителите в МВР. Бюджетът за МВР е направен още средата на годината и не са предвидени тези средства, а ние още в средата на годината през юли месец сме предоставили на министъра на вътрешните работи писмено нашите искания. Защо не са удовлетворени, а не чух от министъра на вътрешните работи“, заяви Станков.
Относно изказването на Валентин Радев, че синдикатите се намесват в управленческите решения по повод решението за затваряне на пожарникарски служби, той коментира, че не се наместват в управленческите решения, но знаят, че ще се отрази негативно върху техните служители, които ще бъдат изпратени да служат в други районни служби. „Ще се наложи да пътуват по 50-80 км. От професионална гледна точка знаем какви ще са последствията за тези райони, които ще останат без навременна адекватна реакция от наша страна. В МФ се прави Закона за държавния бюджет за 2018 г. Внесли сме искания с конкретни цифри, но за съжаление това не го видяхме в проектобюджета за 2018 г. за МВР. Затова сме тук“, подчерта той и уточни, че е останал с впечатлението, че вече нещата са в напреднал стадий по отношение на съкращаване на хората в пожарната. „Останах с впечатлението, че много от въпросите, които сме внесли до министъра на вътрешните работи не са стигнали до него и той не е запознат с това. Аз питам защо? Още юли месец съм му изпратил нашите искания. Ще продължим с протестите. Кога, на какъв етап и по какъв начин, допълнително ще бъдете информирани“, заяви Станков. Той обясни още, че финансовите им искания са за увеличаване на бюджета на МВР за персонал с 277 млн. лв. и да се предвидят 25% увеличение на служителите. „Вторите искания са увеличаване на сумите за издръжка на ГД „ПБЗН“ с 9,3 млн. лв. за 2018 г. и увеличаване на сумата за капиталови разходи с 2,6 млн. лв. За Дирекция „Национална система 112“ да се предвиди увеличение на бюджета до достигане на сумата от 4,6 млн. лв. за издръжка и 3,8 млн. лв. за капиталови разходи. За заплатите нашето предложение е 25% увеличение, но искаме преговори. Ако не стигнем до този процент, когато започнат преговорите и извадим сметките, тогава ще се разберем до какъв процент можем да достигнем – евентуално до 15%“, каза още инж. Станков.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

След срещата с министъра на вътрешните работи протестиращите пожарникари тръгнаха на шествие до Министерство на финансите

След срещата с министъра на вътрешните работи протестиращите пожарникари тръгнаха на шествие до Министерство на финансите

14 Октомври 2017 | 13:54 | Агенция "Фокус"
София. След срещата с министъра на вътрешните работи протестиращите пожарникари тръгнаха на шествие, предаде репортер на Агенция "Фокус". В момента те се намират пред сградата на Министерството на финансите. Според тях отпуснатите 55 млн. лв. за заплати са подигравка.
Протестиращите опитаха да влязат в сградата на Министерството, но вратата бе заключена. Те попитаха дали министър Горанов се страхува от тях и скандираха „Елате при нас”.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Валентин Радев прие в сградата на МВР протестиращите пожарникари, за да му представят исканията си

Министър Валентин Радев прие в сградата на МВР протестиращите пожарникари, за да му представят исканията си

14 Октомври 2017 | 13:26 | Агенция "Фокус"
София. Министър Валентин Радев прие в сградата на МВР протестиращите пожарникари, които да му представят исканията си, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Според министър Радев синдикатите не могат да се занимават с управленски решения. „Какво общо имате вие с управленските решения? Нито аз, нито вие сме по-добри от професионалното ръководство“, заяви той. Протестиращите уточниха, че има незает щат и са малко като бройка. Те посочиха, че разполагат с до 1 час за реакция извън урбанизираните територии и по думите им са необходими 192 щата за ГД „ПЗБН“, за да има по трима души в екип. По думите им последният конкурс за назначаване на пожарникари на терен е бил през месец януари.
Според тях доброволчеството не е развито в Източна Европа на достатъчно добро ниво за разлика от Западна Европа и има затруднения за изграждането на доброволни формирования.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Валентин Радев: Няма основание за протести на пожарникарите - закриването на служби е управленски въпрос, който не трябва да ги вълнува

Министър Валентин Радев: Няма основание за протести на пожарникарите - закриването на служби е управленски въпрос, който не трябва да ги вълнува

14 Октомври 2017 | 12:53 | Агенция "Фокус"
София. От Нова година ще има увеличение на заплатите – 55 млн. лв., разпределяме ги в момента. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на протест на пожарникарите, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Има професионално ръководство. Те са решили да закрият 12 служби. България е на първо място по брой на пожарникари на глава от население. Трябва да ги намалим и да увеличим доброволните отряди. Мисля, че професионалното ръководство е взело правилните си решения. Над 450 са новите пожарни. За 2 години са дадени 300 млн. лв. Сега има договори за 100 млн. лв. Бюджетът на МВР е 1,2 млрд. лв. - 100 млн. лв. отиват за пожарни, 1 млрд. лв. отива за заплати и задръжка. От Нова година ще има увеличение на заплатите – 55 млн. лв., разпределяме ги в момента. Някъде може да има и 15% увеличение“, заяви Радев. По думите му ще се закриват служби в райони, където по статистика има по-малко пожари. „Считам, че заплатите трябва да бъдат увеличени. До 10% незаети пожарникарски щатни бройки е здравословно да има. За мен е важно тези хора да знаят, че има устойчиво увеличение на заплатите. Считам, че няма основание за протести“, добави той. Радев добави, че ако служителите на МВР излязат на протест по време на председателството, ще се справят със сигурността. „Има много хора, които са на друго мнение. Питайте другите, които не са толкова активни. Не искам да се поддавам, но съм сигурен, че имат някакво основание. За да си зарежат семействата и да дойдат в събота, в това хубаво време тук, значи нещо ги боли. Затова дойдох да ги питам кое точно. Не може да ги боли за закриването на службите, това е управленски въпрос, тях не трябва да ги вълнува. Кой ви каза, че ще реагирам по-бавно? Дали ще стигнат по-бавно, дали ще стигнат вместо двама, трима, дали ще свършат бързо работата, това го решава професионалното ръководство“, каза още Валентин Радев.
В началото на протеста протестиращите почетоха с едноминутно мълчание загиналите пожарникари.
Предстои среща между министър Радев и представители на протестиращите, която ще се проведе в сградата на МВР.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Венцислав Станков, „Огнеборец“: Предвидените 55 млн.лв. за увеличение на заплатите в МВР в бюджета за 2018 г. са крайно недостатъчни

Инж. Венцислав Станков, „Огнеборец“: Предвидените 55 млн.лв. за увеличение на заплатите в МВР в бюджета за 2018 г. са крайно недостатъчни

14 Октомври 2017 | 12:52 | Агенция "Фокус"
София. Предвидените 55 млн.лв. за увеличение на заплатите в МВР в бюджета за 2018 г. са крайно недостатъчни. Това каза пред журналисти инж. Венцислав Станков, президент на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“, предаде репортер на Агенция "Фокус". "Днес сме се събрали на този протест, за да изразим недоволството си относно неадекватните политики от политическото ръководство на МВР, които се прилагат към момента. А именно намеренията им да се закрият 12 служби и участъци към ГД „ПБЗН“. Второто нещо е неудовлетворяващият ни бюджет за двете структури на МВР – това са ГД „ПБЗН“, дирекция „Национална система 112“. На трето място, но не на последно място, това е предвижданото увеличение на възнагражденията на служителите от МВР с 5% от 1 януари 2018 г. , което за нас е крайно неудовлетворително", заяви Станков. „Протестираме от 5 юли и искаме драстично увеличение на възнагражденията ан служителите в това ведомство. Говорим за минимум 15%.В Бюджет 2018 г. за МВР са предвидени 55 млн. лв. за увеличаване на възнагражденията на служителите по перо "персонал". Това са крайно недостатъчни. С такъв ресурс от 55 млн. лв. възнагражденията на служителите ще бъдат увеличени с горе-долу 4% по наши изчисления. Ние искаме 15% увеличение“, каза още той.
Люба АЛЕКСИЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Започва протестът на пожарникарите

Започва протестът на пожарникарите

14 Октомври 2017 | 12:22 | Агенция "Фокус"
София. Започва протестът на националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ към КНСБ, предаде репортер на Агенция "Фокус". Огнеборците са се събрали пред Министерство на вътрешните работи в градината на „Св. Седмочисленици”. Причината за протеста са неадекватните политики прилагани от политическото ръководство на МВР, водещи до закриване на районни и участъкови служби и недостатъчното финансиране на Главна дирекция ПБЗН – МВР и Дирекция „Национална система 112” за предстоящата 2018 г.", посочват от синдиката. Основен акцент в протеста ще бъдат замразените доходи на служителите в МВР.
При протестиращите дойде и министърът на вътрешните работи Валентин Радев, който уточни пред журналисти, че ще проведе срещи с представители на протестиращите.

Очаквайте подробности.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ще се проведе национален протест на пожарникарите и спасителите

Ще се проведе национален протест на пожарникарите и спасителите

14 Октомври 2017 | 08:44 | Агенция "Фокус"
София. Ще се проведе протест на националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ към КНСБ. Това съобщиха от пресцентъра на КНСБ. Предвидени са митинги пред Министерство на вътрешните работи и пред Министерство на финансите, както и шествие. "Причината за протеста са неадекватните политики прилагани от политическото ръководство на МВР, водещи до закриване на районни и участъкови служби и недостатъчното финансиране на Главна дирекция ПБЗН – МВР и Дирекция „Национална система 112” за предстоящата 2018 г.", посочват от синдиката. Основен акцент в протеста ще бъдат замразените доходи на служителите в МВР.
Първият митинг ще се проведе от 12.00 до 13.00 часа, пред Министерство на вътрешните работи в градината на „Св. Седмочисленици”, в пространството между входа от ул. „6 септември“ и входа от ул. „Генерал Паренсов“. След този митинг ще тръгне шествие по ул. „6 септември“, ул. „ген. Гурко“, ул. „Г. С. Раковски” до Министерство на финансите – пред входа откъм улица „Славянска”, където ще се проведе втори митинг.
Очаква се в протеста да се включат около 1000 души. Акцията е подкрепена от Синдиката на гражданската администрация в МВР, както и от Синдикат „Охрана“ към Министерство на правосъдието.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Конвой от верни на Дамаск групировки в сирийската провинция Африн. 23 февруари 2018 г.
Конвой от верни на Дамаск групировки в сирийската провинция Африн. 23 февруари 2...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.