НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:40

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Благоевград: Градът е в топ 3 в кампанията „Заедно за природата“

Благоевград: Градът е в топ 3 в кампанията „Заедно за природата“

13 Октомври 2017 | 14:37 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Близо 2 000 стъклени, пластмасови бутилки и кенове от бира за рециклиране предадоха жителите на Благоевград по време на „Заедно за природата“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Събитието, което се проведе на 7 октомври на площад "Македония" с подкрепата на Община Благоевград, е част от дългосрочна кампания с цел насърчаване на разделното събиране на опаковки от бира и рециклирането им. Като комплимент за усилията на присъстващите, Карлсберг България осигури в замяна еднократно 3 бутилки Пиринско пиво в торбичка за многократна употреба на всеки от тях. Поради лошото време през уикенда, което попречи още повече хора да се включат, кампанията „Заедно за природата“ скоро ще има своето продължение в Благоевград.
Екипът на „Карлсберг България“ и „Пиринско“ призоваха жителите на Благоевград да донесат максимален брой опаковки от бира, независимо от тяхната марка и вид, за да покажат своята съпричастност към опазването на природата и да подпомогнат усилията на компанията за подобряване на местния екологичен отпечатък. Екопак България, основен партньор в инициативата, съдейства на място за разделното събиране и рециклиране на бирените опаковки, а техни консултанти разказваха за ползите от екологичното поведение за всяко домакинство.
Специално за жителите и гостите на града част от „Заедно за природата“ бе и концерт на група D2 с водещ Димитър Павлов.
„Благодаря на всички, които се включиха в инициативата. Вярвам, че когато искаме нещо, то може да се случва успешно, а отговорното поведение към околната среда е сред тези неща. Нямам търпение до следващото подобно събитие и призовавам всеки, който иска да помогне на природата, да се включи“, сподели Бранимир Братанов, маркетинг директор на Карлсберг България.
„Заедно за природата“ е част от политиката на Карлсберг България за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Нейна основна цел е да насочи вниманието към разделното събиране и рециклиране на бирени опаковки, както и да допринесе за екологичния начин на живот и опазването на околната среда. Към този момент кампанията е разгърната в три града – Благоевград, Шумен и София, а общият брой върнати за рециклиране бутилки е близо 30 000.
Марката „Пиринско“ има традиции в грижата за естествената природна среда в своя регион. С подкрепата на „Пиринско“ са реализирани няколко проекта в Национален парк Пирин и Национален парк Рила, благодарение на които са поставени нови указателни табели и знаци, възстановени са съществуващите и са подновени кътовете за отдих на територията на парковете.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Десетки жители и гости на града се включиха в инициативата „Заедно за природата“

Благоевград: Десетки жители и гости на града се включиха в инициативата „Заедно за природата“

7 Октомври 2017 | 13:37 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Десетки жители и гости на града се включиха в инициативата „Заедно за природата“, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. Въпреки лошото време организаторите на събитието разположиха маси на площад „Македония“ и всеки желаещ имаше възможност да върне за рециклиране минимум 10 опаковки от бира – стъклени, пластмасови бутилки или кенове. За участниците в кампанията са предвидени и награди.
Специално за жителите и гостите на Благоевград „Заедно за природата!“ ще бъде допълнена от концерт на група D2. Водещ на събитието ще бъде Димитър Павлов. Организаторите призовават жителите на Благоевград да донесат максимален брой опаковки от бира, независимо от тяхната марка, за да покажат своята съпричастност към опазването на природата и да подпомогнат усилията на компанията за подобряване на екологичния отпечатък на местната общност. Екип на организаторите разяснява детайлно ползите за околната среда и как всеки може да даде своя личен принос за опазването на природата.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Инициативата „Заедно за природата“ гостува в града

Благоевград: Инициативата „Заедно за природата“ гостува в града

6 Октомври 2017 | 16:53 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Благоевград ще бъде домакин на третото събитие от инициативата „Заедно за природата“ с поредкрепата на Община Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Тази събота /7 октомври/ от 11.00 часа на площад „Македония“ всеки желаещ може да върне за рециклиране минимум 10 опаковки от бира - стъклени, пластмасови бутилки или кенове. Първите 1300 души, включили се в инициативата, ще получат еднократно награда, а останалите 1000 – еднократно талан, който отново им осигурява награда. Специално за жителите и гостите на Благоевград „Заедно за природата!“ ще бъде допълнена от концерт на група D2. Водещ на събитието ще бъде Димитър Павлов.
Кампанията цели да насочи вниманието на обществото към разделното събиране и рециклиране на отпадъци, както и да допринесе за екологичния начин на живот и опазването на околната среда. Екип ще разяснява детайлно ползите за околната среда и как всеки може да даде своя личен принос за опазването на природата.
Повече информация може да бъде получена на телефон 0892 444 329 или на e-mail: galina.pauncheva@amic.bg .


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сергей Лавров и Александър Вучич. 22 февруари 2018 г.
Сергей Лавров и Александър Вучич. 22 февруари 2018 г.

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.