НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:06

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Социологът Андрей Райчев: Гражданите могат само да спечелят от споровете между ГЕРБ и БСП

Социологът Андрей Райчев: Гражданите могат само да спечелят от споровете между ГЕРБ и БСП

4 Октомври 2017 | 09:30 | Агенция "Фокус"
София. Гражданите могат само да спечелят от споровете между ГЕРБ и БСП. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ социологът Андрей Райчев. По думите му обществото е отвикнало от това да има ярка опозиция в противовес на властта, което е в интерес на демокрацията.
„Работата на опозицията е не да се договаря с властта, а да се бие с нея. Ние затова сме я пратили, тя по цял ден трябва да се бие. Слава Богу Елена Йончева показа как трябва да става това. Това трябва да се случва винаги, когато властта има слабо място. Това не е нещо лошо. То е хубаво за самата власт, тя да престане да бъде в позиция на един затлъстял човек, който лежи на креслото и се чуди какво още да вземе, а да бъде в добра форма, да няма дефекти и т.н. Ще видите, че ГЕРБ ще извлече полза от това. То не е минус, а е в плюс и за тях, и за БСП, и за нас“, обясни той.
Социологът Андрей Райчев добави, че в страната през последните години отново се е създала номенклатура, именно заради липсата на активна опозиция.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ - Силистра: Категорично заставаме зад нашия колега и народен представител Делян Добрев

ГЕРБ - Силистра: Категорично заставаме зад нашия колега и народен представител Делян Добрев

2 Октомври 2017 | 19:10 | Агенция "Фокус"
Силистра. Областната структура на ГЕРБ - Силистра призовава изпълнителната комисия (ИК) на партията да не приема оставката на Делян Добрев. Това се посочва в декларация на ГЕРБ-Силистра в подкрепа на Делян Добрев, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Цялата декларация гласи:

Декларация от народния представител от политическа партия ГЕРБ – Алтимир Адамов, областното ръководство на политическа партия ГЕРБ, общинските ръководства на ГЕРБ в общините Силистра, Алфатар, Кайнарджа, Дулово, Ситово, Тутракан и Главиница, кметовете на общини в Силистренска област, издигнати от ГЕРБ

Ние, областното ръководство на политическа партия ГЕРБ, общинските ръководства на ГЕРБ в общините Силистра, Алфатар, Кайнарджа, Дулово, Ситово, Тутракан и Главиница, кметовете на общини в Силистренска област, издигнати от ГЕРБ и народния представител от политическа партия ГЕРБ – Алтимир Адамов, категорично заставаме зад нашия колега и народен представител Делян Добрев – народен представител от ГЕРБ–Хасково, председател на комисията по енергетика в 44-то Народно събрание и областен координатор на ГЕРБ – Хасково и заявяваме нашата категорична и пълна подкрепа. Оценяваме високо неговата морална постъпка като достоен акт да подаде оставка и да напусне всички заемани постове в ГЕРБ, за да не "тежи на правителството" и на ГЕРБ. Но за нас е недопустимо да останем безучастни спрямо този пореден опит на „фабриката” за фалшиви новини на БСП да очернят един чист достоен млад човек, доказан експерт и професионалист. В политиката доверието е от решаващо значение и Делян Добрев е доказал, че може да го печели. Делян Добрев е човек с безспорни качества и компетентност, морал и добросъвестност. Доказал е както в парламента, така и в изпълнителната власт, че работи за развитието на България. Откровените лъжи не могат да променят тези факти.
Уважаеми колеги от Изпълнителната комисия на ГЕРБ и народните представители, не приемайте оставката на Делян Добрев!

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ - Кюстендил: Изказваме своето възмущение от поредните атаки срещу членове и знакови фигури на ГЕРБ, инспирирани от партията на бившите комунисти – БСП

ГЕРБ - Кюстендил: Изказваме своето възмущение от поредните атаки срещу членове и знакови фигури на ГЕРБ, инспирирани от партията на бившите комунисти – БСП

2 Октомври 2017 | 15:41 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Изказваме своето възмущение от поредните атаки срещу членове и знакови фигури на ГЕРБ, инспирирани от партията на бившите комунисти – БСП. Това се посочва в декларация на областната структура на ГЕРБ – Кюстендил във връзка с изказването на Делян Добрев, че ще подаде оставка от всички заемани от него длъжности в обществения и политическия живот, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Публикуваме пълния текст на декларацията без редакторска намеса:
"Ние, членовете на ГЕРБ в област Кюстендил, изказваме своето възмущение от поредните атаки срещу членове и знакови фигури на ГЕРБ, инспирирани от партията на бившите комунисти – БСП. През последните седмици техните манипулации и инсинуации бяха насочени към областната структура на ГЕРБ в област Хасково и по-специално към нейния председател – народният представител Делян Добрев.
На базата на нищо недоказани твърдения и откровени лъжи, г-н Добрев беше очернен в публичното пространство до степен на непоносимост, което доведе и до решението му да подаде оставка от всички позиции, които заема, включително и като народен представител. Ние разбираме личния му избор – избор на достоен и честен човек, омерзен от лъжите и несправедливите обвинения на тежката кавалерия манипулатори от БСП.
Ние смятаме, че ако оставките на Делян Добрев бъдат приети, то ще бъде създаден тежък прецедент, въз основа на който занапред всеки член и привърженик на ГЕРБ, заемащ някаква позиция в законодателната или изпълнителната власт, ще може да бъде безпроблемно „отстрелян“ от БСП и структурите, обслужващи тази на няколко пъти проваляла се в управлението на страната партия. Ние не можем и не бива да допускаме това. Ние сме убедени, че всеки управленец, замесен в корупционни и други незаконни схеми, следва да понесе своята отговорност и да получи своето справедливо наказание. Случаят с Делян Добрев обаче не е такъв. От всички изнесени от БСП и съратниците им „факти“ няма дори едно звучащо що-годе убедително доказателство, че г-н Добрев си е позволил да прекрачи границите на закона и морала. Ето защо, ние сме длъжни да го защитим и да демонстрираме солидарността си. В противен случай, откриваме пътя за политически реванш от страна на БСП, даваме картбланш на бившите комунисти да размахат медийните си бухалки и чрез добре изпитаните си способности да манипулират и да жонглират с откровени лъжи да посегнат към управлението на България. В името на бъдещето на България и в името на избирателите не бива да допускаме това да се случи!"
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ - Ямбол: Политическите нападки на БСП срещу Делян Добрев са поредният опит да дискредитира ГЕРБ и да предизвика политическа криза с цел дестабилизация на страната

ГЕРБ - Ямбол: Политическите нападки на БСП срещу Делян Добрев са поредният опит да дискредитира ГЕРБ и да предизвика политическа криза с цел дестабилизация на страната

2 Октомври 2017 | 15:12 | Агенция "Фокус"
Ямбол. Политическите нападки на БСП срещу Делян Добрев са поредният опит да дискредитира ГЕРБ и да предизвика политическа криза с цел дестабилизация на страната. Това се посочва в декларация на Областното ръководство на ГЕРБ – Ямбол във връзка с изказването на Делян Добрев, че ще подаде оставка от всички заемани от него длъжности в обществения и политическия живот, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Публикуваме пълния текст на декларацията без редакторска намеса:
"Областната структура на ГЕРБ Ямбол изразява своята пълна подкрепа за Делян Добрев - народен представител от ГЕРБ – Хасково и областен координатор на ГЕРБ - Хасково.
Политическите нападки на БСП срещу Делян Добрев са поредният опит да дискредитира ГЕРБ и да предизвика политическа криза с цел дестабилизация на страната.
Призоваваме централното ръководство на партията да игнорира като несъстоятелни и манипулативни твърденията на БСП и да не приема оставката на Делян Добрев. Оценяваме моралната му постъпка, но не сме съгласни оставката му да стане факт заради клевети, безпочвени внушения и манипулации.
Призоваваме избрания с авторитета на ГЕРБ кмет на Хасково Добри Беливанов да подаде оставка, запазвайки достойнството си, след като е злоупотребил с доверието на ГЕРБ и нейните избиратели".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Оставката на Делян Добрев е достойна постъпка, но не я подкрепям, защото тя не е потърсена от хората, които са му гласували доверие

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Оставката на Делян Добрев е достойна постъпка, но не я подкрепям, защото тя не е потърсена от хората, които са му гласували доверие

2 Октомври 2017 | 14:30 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Оставката на Делян Добрев е достойна постъпка, но не я подкрепям, защото тя не е потърсена от хората, които са му гласували доверие. Това каза пред журналисти кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов след полагането на първата копка по проект „Изграждане на социални жилища в IV микрорайон”, която се състоя по-рано днес, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. „Призовавам Делян Добрев да не се подава на манипулации и емоции по отношение на така наречената „шуробаджанащина“. Хората много бързо забравят какви скандали имаше с един австрийски бизнесмен и така нататък. В сегашната ситуация се получава „крадецът вика - дръжте крадеца“, каза още д-р Атанас Камбитов.
Той добави, че за него оставката на Делян Добрев не е решение. „Познавам Делян Добрев много добре и то от години. Заедно сме били депутати, а също така сме приятели, така че категорично мога да кажа, че той е знаещ, можещ и стойностен човек, който има още какво да даде на България“, посочи д-р Атанас Камбитов. По отношение на самата ситуация в Хасково, довела до оставката на Делян Добрев, кметът на Благоевград заяви, че е най-добре неговият колега, който е управник на Хасково, да седне на една маса с представителите на ГЕРБ и останалите хора, които са засегнати в конфликта, за да се изяснят нещата.
На въпрос дали има ли основания за притеснение във връзка с това, че част от Общинските съветници поискаха да бъде извършена проверка в Благоевград, д-р Атанас Камбитов отговори, че няма да коментира, но подчерта, че няма каквито и да е било притеснения за работата на общината и начина, по който се случват нещата в нея.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Габрово: Областното и общинско ръководство на ГЕРБ подкрепиха Делян Добрев

Габрово: Областното и общинско ръководство на ГЕРБ подкрепиха Делян Добрев

2 Октомври 2017 | 13:13 | Агенция "Фокус"
Габрово. Областното и общинско ръководство на ГЕРБ-Габрово излязоха с позиция в подкрепа на Делян Добрев. Те считат, че действията на Делян Добрев за разграничаване от кмета, чието издигане е подкрепил, са достойни предвид констатираното отклоняване от предизборните ангажименти, а последвалите действия срещу Добрев са компроматна война на опозицията. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
„По-достойно от това политик публично да признае и коригира своя грешка няма. Не е добър знак, ако човек бъде изваден от политиката, защото е постъпил правилно и достойно. Благодарим на Делян Добрев, че направи това, което, убедени сме, много колеги не са се решавали, когато са търпели разочарования от хора, издигнати от партийните структури на ГЕРБ на изборни позиции. Призоваваме го да преосмисли решението си и да оттегли оставката си. Вярваме, че ръководството на ГЕРБ няма да приеме оставката на Делян Добрев, защото това би създало усещане у хората за отсъствие на възможности за защита на населението от кметски безобразия“, гласи позицията на областното и общинско ръководство на ГЕРБ-Габрово.
Областният координатор на ГЕРБ-Габрово Цветомир Михов обяви, че твърдо застава зад Делян Добрев. „Всички познаваме добре смазаната машина на опозицията за компрометиране на личности, но е крайно време да спрем да се съобразяваме с нея, независимо че цената може да е публичен скандал. Трябва да спрем да се поддаваме на старите комунистически практики за изваждане на съвестни хора от политиката. Аз вярвам в интуицията и интелекта на българския народ и съм убеден, че той също би подкрепил Делян Добрев“, коментира Цветомир Михов.
Народният представител от ГЕРБ-Габрово Николай Сираков също подкрепи Делян Добрев. В личния си профил във Facebook той написа: „Оставката на Делян Добрев е достойна, но не решава проблемите, а легитимира вредните за България методи за преминаване от опозиция в управление, защото после с тези методи ще ни управлява сегашната опозиция. Деляне, продължавай смело напред!“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Даниела Савеклиева, ГЕРБ: Народните представители от ГЕРБ – Благоевград, призоваваме Централното ръководство на партията да не приема оставката на Делян Добрев

Даниела Савеклиева, ГЕРБ: Народните представители от ГЕРБ – Благоевград, призоваваме Централното ръководство на партията да не приема оставката на Делян Добрев

2 Октомври 2017 | 12:47 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Народните представители от ГЕРБ – Благоевград, призоваваме Централното ръководство на партията да не приема оставката на Делян Добрев. Това обяви на пресконференция Даниела Савеклиева, областен координатор на партията и депутат в 44-то Народно събрание, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. По думите й Делян Добрев е човек с висок морал, а подадената от него оставка е доказателство за това.
„Ние, депутатите от ГЕРБ в Благоевградска област категорично се противопоставяме на опитите на БСП с манипулации, интриги и други подобни активни мероприятия да очернят колегата ни затова призоваваме Централното ръководство на ГЕРБ да не приема оставката на Делян Добрев“, каза още Савеклиева. Тя добави, че Делян Добрев е с доказан експертен потенциал, професионалист и политик, достоен за уважение. „Затова изразяваме и нашата пълна подкрепа и заставаме зад него. Само така може да дадем отпор на практиката на другарите от БСП, които с лъжи и клевети се опитват да елиминират достойните“, посочи Савеклиева.
„Призоваваме и кмета на Хасково г-н Добри Беливанов да постъпи честно и да подаде оставка, след като политическата подкрепа за него е изчерпана. Убедени сме, че Делян Добрев ще докаже истината за себе си в съда“, подчерта Савеклиева. Тя заяви, че цялата структура на ГЕРБ в Област Благоевград плътно застава зад Делян Добрев. На въпрос свързана с това, дали, след като в цялата страна структурите на ГЕРБ се обединиха и подкрепиха Делян Добрев, премиерът Бойко Борисов все пак ще приема оставката, областния координатор на ГЕРБ – Благоевград коментира, че няма как да даден отговор на това питане, но изрази надежда, че това ще се случи.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на Хасково разписа оставките на заместник-кметовете Евгени Консулов и Милена Трендафилова

Кметът на Хасково разписа оставките на заместник-кметовете Евгени Консулов и Милена Трендафилова

2 Октомври 2017 | 12:07 | Агенция "Фокус"
Хасково. Кметът на Хасково Добри Беливанов разписа оставките на заместник-кметовете Евгени Консулов и Милена Трендафилова, предаде БНР. Те ги депозираха миналата седмица в знак на несъгласие с водената политика в кметството.
Още две оставки са разписани в първия работен ден на Беливанов. Тази на секретаря на общината Биляна Димитрова и на финансовия директор Росица Гаргова.
Двете са близки на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който беше обвинен от БСП за роднинските назначения, което го провокира да подаде оставка от всички партийни и парламентарни постове, които заема.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Структурите на БСП във Варна обявиха пълна подкрепа за ръководството в борбата срещу модела “ГЕРБ”, пълна мобилизация обявява левицата за спечелване на изборите във Вълчи дол

Структурите на БСП във Варна обявиха пълна подкрепа за ръководството в борбата срещу модела “ГЕРБ”, пълна мобилизация обявява левицата за спечелване на изборите във Вълчи дол

2 Октомври 2017 | 11:38 | Агенция "Фокус"
Варна. Пълна мобилизация на структурите на БСП във Варна- град и областта за победа на изборите в община Вълчи дол, които ще се проведат на 8 октомври, обяви председателят на БСП Корнелия Нинова на среща с Областния съвет, Градския съвет, районните председатели, организациите на жените, младежите и ветераните във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. “Да покажем, че можем да сложим край на управлението на суджука и кумовете. Отсега започваме подготовка за местните избори през 2019 г.”, каза още лидерът на левицата. По време на срещите се реши вътрешнопартийните спорове да бъдат разгледани от контролните органи на партията, съгласно нормите на устава.
По време на всички срещи варненските социалисти гласуваха позиция, в която изразяват пълна подкрепа за водената политика от националното ръководство на партията и осъждат опитите да се внушава, че е възможна голяма коалиция с ГЕРБ - мнение изразявано от някои членове на партията. Оценяваме усилията на ръководството и парламентарната група да се бори с модела на управление на ГЕРБ и да предлага алтернатива- заявяват Областният, Градският съвет, районните организации на БСП-Варна.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Президентът Румен Радев: Рискуваме Председателството да се превърне във витрина на "гейт"-ове, които започнаха да гърмят навсякъде в страната

Президентът Румен Радев: Рискуваме Председателството да се превърне във витрина на "гейт"-ове, които започнаха да гърмят навсякъде в страната

2 Октомври 2017 | 11:17 | Агенция "Фокус"
София. Рискуваме Председателството да се превърне във витрина на "гейт"-ове, които започнаха да гърмят навсякъде в страната. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев след откриването на учебната година в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Притесняват ме всички процеси, които стават в страната и то на фона на предстоящото Европейско председателство“, посочи той. „Управляващите гледат на това Председателство като на някаква омерта, която да гарантира спокойствие отвътре и легитимация отвън“, коментира президентът и допълни, че трябва да се обърне внимание на централния управленския модел. „Не заради това дали то ще бъде успешно или не. Считайте, че накрая ще бъдем „потупани по гърба“, такава е практиката в Европа“, посочи Румен Радев.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Областната структура на ГЕРБ - Шумен призовава ИК на партията да не приема оставката на Делян Добрев

Областната структура на ГЕРБ - Шумен призовава ИК на партията да не приема оставката на Делян Добрев

2 Октомври 2017 | 10:37 | Агенция "Фокус"
Шумен. Областната структура на ГЕРБ - Шумен призовава изпълнителната комисия (ИК) на партията да не приема оставката на Делян Добрев. Това се посочва в декларация на ГЕРБ-Шумен в подкрепа на Делян Добрев, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Публикуваме пълния текст на декларацията без редакторска намеса:
"Когато един политик покаже истински морал и принципи, той не може да си отиде заради това. Ние разбираме достойната постъпка и желанието му да се оттегли в името на това да съхрани доброто име на партията, но за нас е недопустимо един морален човек и доказан ескперт да бъде жертва на безпочвените клевети от страна на политическите ни опоненти. Ето защо се надяваме, че Делян Добрев ще преосмисли решението си за подаване на оставка и ще остане в парламента в интерес на цялото българско общество. Той има нашата категорична подкрепа.
Областно ръководство на ПП ГЕРБ – Шумен,
Народни представители от ПП ГЕРБ – Шумен,
Кметове на общини,
Общински съветници,
Членове и симпатизанти".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ – Разлог заявява категоричното си несъгласие да бъде приета оставката на Делян Добрев

ГЕРБ – Разлог заявява категоричното си несъгласие да бъде приета оставката на Делян Добрев

2 Октомври 2017 | 10:30 | Агенция "Фокус"
Разлог. Членовете на ПП ГЕРБ Разлог застават зад народния представител на ГЕРБ Делян Добрев, който подаде оставка като народен представител и координатор на структурата на партията в Хасково, съобщиха от пресцентъра на партията. „Във връзка със събитията от последните дни и последвалото решение на Делян Добрев да подаде оставка от позициите, които заема, ние, членовете на ПП ГЕРБ Разлог, оценявайки високоморалната му и достойна постъпка, заявяваме категоричното си несъгласие да бъде приета оставката на Делян Добрев - народен представител, председател на Комисията по енергетика в 44-тото НС и областен координатор на партията в област Хасково.
Заставаме зад един доказан професионалист и утвърден политик и се противопоставяме на начина, по който БСП, с политически обвинения и спекулации, се опитва да дискредитира един човек с безспорни качества и компетентност.
Не можем и не трябва да допуснем един почтен, знаещ и можещ човек да става заложник на нелепите и добре режисирани внушения на БСП.
Ето защо призоваваме Делян Добрев да преосмисли решението си. Призоваваме ръководството на ПП ГЕРБ да не приеме оставката му. Делян Добрев има нашата подкрепа”, се посочва в позицията на ПП ГЕРБ Разлог.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Димитър Димитров, политолог: Оставката на Делян Добрев цели да прекрати публичния скандал, който води до ерозия на ГЕРБ

Димитър Димитров, политолог: Оставката на Делян Добрев цели да прекрати публичния скандал, който води до ерозия на ГЕРБ

2 Октомври 2017 | 09:31 | Агенция "Фокус"
София. Оставката на Делян Добрев цели да прекрати публичния скандал, който води до ерозия на ГЕРБ. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът Димитър Димитров за официалното оттегляне от властта на депутата от ГЕРБ. По думите му случаят с Хасково следва примера на други областни градове, в които имаше подобна ситуация, като Добрич, има заявка за разследван и в Плевенска област. Това би могло да се възприеме като далечна подготовка за местните избори, обясни той. „За местните избори, които са след 2 години, ще е необходима политическа работа, внимателно да бъдат огледани всички възможни конфликтни общности. Цветан Цветанов вече заяви, че освен трите общини, за които говорим, ще има и допълнителни разследвания, той спомена например още Плевен и Плевенско. Това е много далечна подготовка за местните избори. Опозицията, в случая Социалистическата партия, въпреки че е втора политическа сила в парламента, в местната власт много по-малко от значение и тежест. Това е индикация за това, че усилието да се дискредитира на местно ниво ГЕРБ има далечната цел да поразклати наистина много доминиращата позиция на партията в местната власт“, каза още Димитров. Това не е първият опит регионална тема да се извежда на национално ниво, обясни Димитър Димитров. Предстоят дебати около оставката на Делян Добрев, тъй като той получи сериозна подкрепа от местните структури на ГЕРБ. Скандалът обаче няма да има отражение на национално ниво между коалиционните партньори, коментира още политологът.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева ще даде пресконференция по актуални политически и обществени теми

Благоевград: Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева ще даде пресконференция по актуални политически и обществени теми

2 Октомври 2017 | 07:54 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева ще даде пресконференция по актуални политически и обществени теми. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Благоевград. Срещата с журналисти ще проведе от 12.00 часа в офиса на ГЕРБ в Благоевград, пл. „Христо Ботев” №2 (при пощата).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще проведе среща със структурите на партията в Хасково

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще проведе среща със структурите на партията в Хасково

2 Октомври 2017 | 07:37 | Агенция "Фокус"
Хасково. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще проведе работна среща със структурите на партията от Хасковска област. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Срещата ще се проведе от 18.30 часа в сградата на НТС в Хасково. Ще участват общинските ръководства на ГЕРБ от Хасковска област, общинските съветници, общинските кметове и кметовете на кметства от ГЕРБ. На срещата ще присъства и областният координатор на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев. Целта на срещата е на място Цветанов да чуе мнението и позициите на структурите на ГЕРБ от цялата област.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Оставка след скандала в Хасково (ОБЗОР)

Оставка след скандала в Хасково (ОБЗОР)

2 Октомври 2017 | 01:30 | Агенция "Фокус"
София. Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подаде оставка като народен представител и координатор на структурата на партията в Хасково. Той обоснова решението си да напусне политиката напълно с това, че се чувства „смъртоносно ранен политически” след станалия известен като „Кумгейт” скандал в Хасково. Добрев поясни, че вече е разговарял с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за това. По думите му и премиерът вижда, че единствената достойна постъпка е да се откаже и не му е противоречал. Като втора причина за оставката си, Добрев заяви, че кметът на Хасково Добри Беливанов преди три години е бил пенсионер Добрев обърна внимание, че Беливанов е станал областен управител по негово настояване. „Няма ненаказано добро“, каза той. Делян Добрев обяви също и, че ще съди Елена Йончева заради показаната от нея схема, според която на ключови позиции в местната власт са негови роднини и бивши бизнес партньори. Йончева от своя страна коментира, че с оставката си Добрев показва, че всичко казано за Хасково е истина. По думите й в момента, в който покажеш някаква тежка далавера, веднага те заплашват със съд. Попитана дали се чувства победител след оставката на депутата, Елена Йончева отговори, че не е била срещу личността на Делян Добрев, а срещу схемата „Добрев“ в Хасково. По думите й шуробаджанащина винаги в България е имало и леви, и десни са отговорни за това.
В отворено писмо до медиите в събота кметът на Хасково Добри Беливанов заяви, че Делян Добрев е създал нелепо напрежение в Община Хасково. "Начинът, по който реагира Добрев на конкурсите показа, че истинската му цел е била да кадрува и ръководи община Хасково, а аз само да бъда фигурант - фасадата, зад която друг реди събитията, без дори да мога да спра незаконните назначения. Това е обидно", допълва Беливанов. "Последните медийни изяви показват, че с опитите за омаскаряването ми се дискредитира управлението на ГЕРБ. Разбира се, че има наболели проблеми в града, решения се търсят, процесите са започнати, добри неща се случват. Разчитам на подкрепа от страна на централната власт и на мъдростта на министър-председателя Борисов. Имам силата и волята да довърша мандата си в името на доброто за Хасково и съгражданите ми", заявява още той.
Оставката на Добрев предизвиква вълна от реакции сред членовете на ГЕРБ, които публикуваха позиции в него подкрепа в официалните си профили във „Фейсбук“. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев заяви: “Делян Добрев е сред основните автори на идеята за саниране на многофамилни жилищни сгради, както и за намаляване на административната тежест. Просто факти....“. Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова написа: „Не приемам оставката на Делян Добрев, като народен представител! Ще гласувам против!“. "Не приемам оставката на Делян Добрев!", написа и народният представител Александър Ненков. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов също подкрепи Делян Добрев. "Подкрепям Делян Добрев в това изпитание! И не мога да допусна, че ще пострада от поредните калташки бсп-инсинуации и манипулации на публичното мнение. Делян е способен, креативен, умен човек. Той е достоен и честен човек! Доказа го с искреността и откритостта на позициите си и в тази битка! Той не понесе комфорта на евентуалното съглашателството, с което други биха се примирили. Пое отговорността изцяло и за всичко! Делян ми е приятел, с когото се гордея! Имаме нужда от такива хора! Ще се боря за него като за брат и приятел, като за себе си!", посочва Кирилов в своята позиция. Председателят на МГЕРБ и зам.-министър в МВнР Георг Георгиев написа в своята страница: „Морал и достойнство са категории. Тежки категории. Категории, в които не могат да се бият всички. Делян Добрев например показа, че на ринга и на живота, и на политиката е спечелил златни пояси и в двете, като без капка притеснение преодолява всеки противник, който опита да оспори титлите му по чест. От друга страна обаче имаме и други шампиони. Такива по мерзост и безсрамие. Те имат платинени, обсипани със скъпоценности отличия. Е да, с кафяв нюанс, но определено си личи, че са изпечени, подчертани мерзавци. Няма грешка. Тези същите днес си, мислят че са надделяли над Делян. ХА-ХА-ХА! И сега, за да ме разберат калните одежди правилно - предстои ви да видите наистина кой кум, кой сват, кой на булката брат“. Министърът на правосъдието Цецка Цачева заяви в интервю за БНР, че е останала изненадана от решението на Добрев. „Познавам Делян Добрев като добър организатор, боец, но вероятно това, което се случва през последната седмица, го е накарало да вземе това решение. Не съм говорила с него и не бих могла повече да навляза в обяснение на това негово решение. За мен то е изненадващо“ , коментира тя. От свое име и от името на ръководството на НФСБ вицепремиерът Валери Симеонов призова коалиционните партньори от ГЕРБ и Народното Събрание да отхвърлят оставката на Делян Добрев. Според него оставката на Добрев е подадена под огромен медиен натиск и политически обвинения, които към момента лежат единствено върху клевети. „Приемането на тази оставка ще легитимира политическите спекулации като норма за саморазправа и лов на вещици. Апелирам към ръководството на ГЕРБ за повече здрав разум, а към Делян Добрев за повече кураж, отговорност и стоицизъм“, допълни Симеонов.
Депутатите от Хасково, областното и общинските ръководства на ГЕРБ, кметовете на ГЕРБ и общинските съветници дадоха обща пресконференция, на която се обявиха катерогично против оставката на областния координатор на партията Делян Добрев. Хасковските структури на ГЕРБ заявиха, че искат оставката на Добри Беливанов. В подкрепа на Добрев се обявиха и другите структури на ГЕРБ в страната.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ - Смолян подкрепиха Делян Добрев

ГЕРБ - Смолян подкрепиха Делян Добрев

1 Октомври 2017 | 22:47 | Агенция "Фокус"
Смолян. От ГЕРБ - Смолян изразиха пълната си подкрепа към народния депутат Делян Добрев, който подаде оставка като депутат и координатор на структурата на ГЕРБ в Хасково. „Делян Добрев има пълната подкрепа на ГЕРБ – Смолян. Той е достоен млад човек, доказан експерт и обещаващ политик. Нашият вот е категоричен - да не се приема оставката му от централното ръководството на ПП ГЕРБ“, заяви областният координатор на политическата структура в Смолян Николай Мелемов по повод оставката на Делян Добрев от всички политически позиции, които заема. По думите му целият скандал е изкуствено скалъпен с единствената цел да бъде уронено името и престижа на Добрев и да се създаде напрежение в самата структура. „Колегата Добрев винаги може да разчита на нашето уважение и подкрепа. Трябва да бъдем единни, особено в трудни моменти“, подчерта и депутата от ГЕРБ д-р Дариткова Дариткова. „Делян не трябва да се поддава на този натиск от хора, станали известни с интриги и фалшиви новини. Недопустимо е те да са му морални съдници“, допълни д-р Дариткова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Валери Симеонов: Призовавам Народното събрание да отхвърли оставката на Делян Добрев

Валери Симеонов: Призовавам Народното събрание да отхвърли оставката на Делян Добрев

1 Октомври 2017 | 21:02 | Агенция "Фокус"
София. Призовавам Народното събрание да отхвърли оставката на Делян Добрев. Това се посочва в изявление, във връзка с подаването на оставка на Делян Добрев като народен представител и координатор на ГЕРБ-Хасково, на вицепремиера по икономическата и демографската политика и председател на Националния фронт за спасение на България (НФСБ), изпратено от пресцентъра на НФСБ.
Публикуваме пълния текст на изявлението на Валери Симеонов без редакторска намеса:
"От свое име и от името на ръководството на Национален Фронт за Спасение на България призовавам коалиционните партньори от ГЕРБ и Народното Събрание да отхвърлят оставката на Делян Добрев. Тя е подадена под огромен медиен натиск и политически обвинения, които към момента лежат единствено върху клевети. Приемането на тази оставка ще легитимира политическите спекулации като норма за саморазправа и лов на вещици.
Работил съм с Делян Добрев в две парламентарни комисии и съм придобил впечатления за него като един морален политик и експерт със задълбочени знанияв енергетиката и икономиката. Резултатите от неговата дейност като министър и народен представител също говорят сами за себе си – въвеждане на структурни мерки за висока ефективност на държавните политики в енергетиката и ограничаване на корупцията. Именно той като министър положи основите на енергийните реформи, които днес се прилагат и благодарение на които започна оздравяването на енергетиката. Зад днешната политическа атака стоят вероятно точно засегнатите от тези структурни реформи олигарси.
Това са фактите. Що се отнася до спекулациите и политическите обвинения, които не почиват на факти, а на внушения, то достатъчно поражения бяха нанесени с оставките на обвинените в роднински връзки с Делян Добрев, към чиято работа не бе отправен нито един упрек.
Всичко това ни връща във времената на сталинските чистки, когато цели семейства изчезваха в лагерите, само заради връзките си с някой „неблагонадежден“ или във времената на ранния социализъм в България, когато цели фамилии бяха репресирани, поради връзка с някой „враг на народа“. Как никой не зададе въпроса дали тези хора са професионалисти и са си вършили работата, та чак тогава да им бъде дадена оценка и наложена санкция?
Тази атака бе инициирана от една непривлекателна личност, започнала политическата си кариера от задната седалка на един мотор и влязла в телевизионната журналистика през задната врата на партийната шуробаджанащина. Грешка. Псевдожурналистика, в която винаги има само една „истина“ и никога две страни. Спрямо такива като нея, трябва да се прилага само и единствено законът в цялата му тежест, както постъпих, когато бе разпалена клеветническа кампания по отношение изграждането на защитното преградно съоръжение по границата с Турция. Призовавам Делян Добрев да използва всички законови средства, за да изтрие петното на клеветите и накаже клеветниците.
Неговата политическа кариера не трябва да бъде жертва на клеветническа кампания. Управляващите днес партии доказахме, че не разпъваме чадър над политически лица при доказани обвинения в неморално или незаконно поведение. И това е един нов модел на политика през последните десетилетия, който не е характерен за БСП.
Казусът „Добрев“, обаче, е коренно различен, тъй като става въпрос за недоказани обвинения. Апелирам към ръководството на ГЕРБ за повече здрав разум, а към Делян Добрев за повече кураж, отговорност и стоицизъм.
Валери Симеонов
Председател на Национален Фронт за Спасение на България".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Оставка след скандала в Хасково (ОБЗОР)

Оставка след скандала в Хасково (ОБЗОР)

1 Октомври 2017 | 20:37 | Агенция "Фокус"
София. Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подаде оставка като народен представител и координатор на структурата на партията в Хасково. Той обоснова решението си да напусне политиката напълно с това, че се чувства „смъртоносно ранен политически” след станалия известен като „Кумгейт” скандал в Хасково. Добрев поясни, че вече е разговарял с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за това. По думите му и премиерът вижда, че единствената достойна постъпка е да се откаже и не му е противоречал. Като втора причина за оставката си, Добрев заяви, че кметът на Хасково Добри Беливанов преди три години е бил пенсионер Добрев обърна внимание, че Беливанов е станал областен управител по негово настояване. „Няма ненаказано добро“, каза той. Делян Добрев обяви също и, че ще съди Елена Йончева заради показаната от нея схема, според която на ключови позиции в местната власт са негови роднини и бивши бизнес партньори. Йончева от своя страна коментира, че с оставката си Добрев показва, че всичко казано за Хасково е истина. По думите й в момента, в който покажеш някаква тежка далавера, веднага те заплашват със съд. Попитана дали се чувства победител след оставката на депутата, Елена Йончева отговори, че не е била срещу личността на Делян Добрев, а срещу схемата „Добрев“ в Хасково. По думите й шуробаджанащина винаги в България е имало и леви, и десни са отговорни за това.
В отворено писмо до медиите в събота кметът на Хасково Добри Беливанов заяви, че Делян Добрев е създал нелепо напрежение в Община Хасково. "Начинът, по който реагира Добрев на конкурсите показа, че истинската му цел е била да кадрува и ръководи община Хасково, а аз само да бъда фигурант - фасадата, зад която друг реди събитията, без дори да мога да спра незаконните назначения. Това е обидно", допълва Беливанов. "Последните медийни изяви показват, че с опитите за омаскаряването ми се дискредитира управлението на ГЕРБ. Разбира се, че има наболели проблеми в града, решения се търсят, процесите са започнати, добри неща се случват. Разчитам на подкрепа от страна на централната власт и на мъдростта на министър-председателя Борисов. Имам силата и волята да довърша мандата си в името на доброто за Хасково и съгражданите ми", заявява още той.
Оставката на Добрев предизвиква вълна от реакции сред членовете на ГЕРБ, които публикуваха позиции в него подкрепа в официалните си профили във „Фейсбук“. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев заяви: “Делян Добрев е сред основните автори на идеята за саниране на многофамилни жилищни сгради, както и за намаляване на административната тежест. Просто факти....“. Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова написа: „Не приемам оставката на Делян Добрев, като народен представител! Ще гласувам против!“. "Не приемам оставката на Делян Добрев!", написа и народният представител Александър Ненков. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов също подкрепи Делян Добрев. "Подкрепям Делян Добрев в това изпитание! И не мога да допусна, че ще пострада от поредните калташки бсп-инсинуации и манипулации на публичното мнение. Делян е способен, креативен, умен човек. Той е достоен и честен човек! Доказа го с искреността и откритостта на позициите си и в тази битка! Той не понесе комфорта на евентуалното съглашателството, с което други биха се примирили. Пое отговорността изцяло и за всичко! Делян ми е приятел, с когото се гордея! Имаме нужда от такива хора! Ще се боря за него като за брат и приятел, като за себе си!", посочва Кирилов в своята позиция. Председателят на МГЕРБ и зам.-министър в МВнР Георг Георгиев написа в своята страница: „Морал и достойнство са категории. Тежки категории. Категории, в които не могат да се бият всички. Делян Добрев например показа, че на ринга и на живота, и на политиката е спечелил златни пояси и в двете, като без капка притеснение преодолява всеки противник, който опита да оспори титлите му по чест. От друга страна обаче имаме и други шампиони. Такива по мерзост и безсрамие. Те имат платинени, обсипани със скъпоценности отличия. Е да, с кафяв нюанс, но определено си личи, че са изпечени, подчертани мерзавци. Няма грешка. Тези същите днес си, мислят че са надделяли над Делян. ХА-ХА-ХА! И сега, за да ме разберат калните одежди правилно - предстои ви да видите наистина кой кум, кой сват, кой на булката брат. “ Министърът на правосъдието Цецка Цачева заяви в интервю за БНР, че е останала изненадана от решението на Добрев. „Познавам Делян Добрев като добър организатор, боец, но вероятно това, което се случва през последната седмица, го е накарало да вземе това решение. Не съм говорила с него и не бих могла повече да навляза в обяснение на това негово решение. За мен то е изненадващо“ , коментира тя.
Депутатите от Хасково, областното и общинските ръководства на ГЕРБ, кметовете на ГЕРБ и общинските съветници да дадоха обща пресконференция, на която се обявиха катерогично против оставката на областния координатор на партията Делян Добрев. Хасковските структури на ГЕРБ заявиха, че искат оставката на Добри Беливанов. В подкрепа на Добрев се обявиха и другите структури на ГЕРБ в страната.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ръководството на ПП ГЕРБ – Враца заяви подкрепата си за Делян Добрев

Ръководството на ПП ГЕРБ – Враца заяви подкрепата си за Делян Добрев

1 Октомври 2017 | 20:19 | Агенция "Фокус"
Враца. Ръководството на ПП ГЕРБ – Враца категорично заяви подкрепата си за областния координатор на партията в Хасково и народен представител Делян Добрев. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. „В последните дни името му беше забъркано в умело режисиран сценарий от хората на БСП, които имат опит в смесването на неверни твърдения и внушения, с цел манипулиране на общественото мнение. За съжаление част от поредния „червен“ сценарий се оказа и избраният от ГЕРБ кмет на Хасково Добри Беливанов. За нас е видно, че кадрова грешка в един от областните центрове на страната се използва от политическите ни опоненти за дестабилизация на партията и очернянето на достоен човек”, се казва в декларация подписана от народните представители инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев, областното и общинските ръководства на партията. В нея се призовава ръководството на ПП ГЕРБ да не приема оставката на Делян Добрев. На пресконференция днес народният представител Красен Кръстев и кметът на Община Враца Калин Каменов запознаха медиите с позицията на партийната структура във Враца .
„Поемането на отговорността от страна на Делян Добрев ясно показва неговата честност и опровергава неверните твърдения на БСП. Подаването на оставката е морален и достоен акт, с цел да не пострадат структурите на партията в Хасково. Нашата обща позиция е ръководството на ППГЕРБ да не приема оставката на Добрев”, каза Красен Кръстев.
Кметът на Община Враца Калин Каменов също заяви подкрепата си за Делян Добрев.
„Това е човекът, който положи неимоверни усилия за привличането на инвестиции и развитието на Хасково. Като кмет на областен град знам колко трудно се привличат средства. Ако всички ние – народните представители от ПП ГЕРБ и местната власт не бяхме обединили усилия едва ли щеше да има ситуацията от последната седмица да се откриват ремонтирани пътища, да се правят първи копки и да се санират блокове за милиони”, каза Калин Каменов.
Той бе категоричен, че вследствие на управлението на БСП ситуацията в някои градове като Враца е много по-скандална. Пример затова са липсващите пари по водния цикъл и състоянието на врачанската болница, за което народните представителите на ГЕРБ и ръководството на партията в общината многократно са сигнализирали.
„Аз като кмет преди година подадох сигнал в прокуратурата за липсващите 11 милиона по водния цикъл с вярването, че истината за неправомерно „подарените” средства продължава да стои в мъгла”, каза Калин Каменов.
Кметът на Община Враца уточни, че от една година екипът на общинската администрация и народните представители полагат неимоверни усилия за установяването на истината за липсващите средства, защо са дадени без разрешение за строеж и защо банковата гаранция е от КТБ в период, когато е била в процес на фалит. Всички тези въпроси са отправени към прокуратурата, но все още няма подведени под отговорност.
„Преди месец получихме предупреждение от управляващия орган на Министерството на околната среда и водите, че ако не възстановим преведените авансово 11 милиона, осемте милиона неверифицирани разходи и финансовите корекции наложени по първия етап, ще бъдем предадени на НАП. Сметката е 27 милиона. Община Враца не разполага с тези средства. Недоумение буди у мен, как колегите от БСП говорят за принципи, морал, справедливост и честност, при положение, че те самите до момента не са казали една дума, за това кой ще понесе отговорността за подарените 11 милиона лева“, заяви Каменов.
Кметът на Враца допълни, че разрешението за отпускането на средствата е дадено, без да има разрешение за строеж.Той призова ръководството на БСП да обяви своята позиция относно действията на неговият предшественик, който е член на ръководството на левицата.
„За мен това е изключително престъпна безотговорност и аз настоявам да чуем позицията на ръководството на БСП – дали ще потърсят политическа отговорност на своя колега, който е подписал този аванс, защото ние врачани трябва да върнем тези 11 милиона подарени на консорциума, който съм убеден, че няма да започне строително-монтажни работи, имайки предвид състоянието на фирмите в него, категоричен бе Калин Каменов.
Кметът на Община Враца каза още, че е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров. Проведени са и редица срещи с цел да се проучат възможностите за изход от ситуацията, в която се намира в момента общината.
Калин Каменов бе категоричен, че няма да остане безучастен към безобразията и безкрайните компромиси които са правени във Враца. Той изрази и притеснението си относно състоянието на МБАЛ „Христо Ботев” – Враца, заради дълга от близо 13 млн. лева натрупан също от предишното ръководство.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ПП ГЕРБ – Сливен: Категорични сме в подкрепа си към нашия колега и съратник в идеите Делян Добрев

ПП ГЕРБ – Сливен: Категорични сме в подкрепа си към нашия колега и съратник в идеите Делян Добрев

1 Октомври 2017 | 19:31 | Агенция "Фокус"
София. Ние сме категорични в нашата подкрепа към нашия колега и съратник в идеите Делян Добрев, и всичко което сме правили до сега заедно. Това заяви на пресконференция днес народният представител Галя Захариева по повод подадената оставка от Делян Добрев от всички позиции, които заема в политическия живот на страната, съобщиха от ПП ГЕРБ. „Делян Добрев е инициатор на две от най – съществените и важни програми, които ГЕРБ реализира. Едната от тях е програмата за енергийна ефективност, която аз лично намирам за най – социалната програма реализирана от правителството на ГЕРБ. Делян Добрев е инициатор и на друга програма, която предстои да бъде усетена от българското общество в следващите месеци. Това е програмата за облекчаване на административната тежест. Той е млад политик и човек, който е с много широка експертиза, силно изразена в сферата на енергетиката и икономиката“, каза Захариева. Според нея Делян Добрев е не само един от най – успешните министри на ГЕРБ, но и човек, на когото може да се разчита. „Делян Добрев е инициатор на най – добрите и коректни идеи за развитието на бизнеса и икономиката в България. Той много добре комуникира и с представителите на работодателските организации. Той винаги е участвал в диалога за вземането на законодателни инициативи и реализирането им от изпълнителната власт, и как ще се прилагат.“, обясни Галя Захариева. Тя бе категорична, че подкрепата на ПП ГЕРБ за Делян Добрев е начин да се противопостави на начина, по който той е вкаран в интрига и манипулация от страна на опозицията. „Смятаме, че фактът, че БСП са разочаровани от загубата на последните парламентарни избори, не им дава право да започват да „отстрелват“ наши политически представители. БСП отново показаха как могат да манипулират общественото мнение. НС не е съд, парламентарната зала не е съдебна зала, и трибуната на НС не трябва да се използва, за да се отправят обвинения, които могат да се решат в съдебна зала. Парламентарната зала трябва да се използва за среща на идеи за развитието на обществото ни, които да водят до позитивни законотворчески инициативи, които да помагат на изпълнителната власт да решава проблемите на хората по места. Както много от моите колеги през последните няколко часа, така и аз и областното ръководство и цялата структура в региона заставаме зад всичко, което Делян Добрев е направил. Не бива да позволяваме да ставаме жертва на манипулации, и хората да мислят, че политиците задължително са лоши хора“, каза още Галя Захариева. Кметът на Сливен Стефан Радев заяви, че очаква Делян Добрев да преразгледа решението си и че ще получи сериозна подкрепа от всички. „Важно е млади и достойни българи да се занимават с политика, какъвто е и Делян Добрев. Би било загуба не само за ГЕРБ, но и за България, ако той не се занимава активно с политика и се поддаде на емоциите и подаде оставка“, коментира Радев. От своя страна председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев заяви, че Добрев е млад, добър и перспективен политик и го призова да се откаже от оставката си. „Не е случайно, че БСП атакува именно такъв човек като него, защото той е едно от емблематичните лица на партията. Правят се опити за вклиняване на раздори в партията, но това няма как да стане. След толкова клевети, лежи и манипулации Делян Добрев реши да се оттегли от всички позиции, които заема, но аз бих му препоръчал да не го прави, защото България има нужда от такива хора като него. Трябва да докажем на обществото, че младите и способни хора могат да се справят с всичко. Надявам се той да преосмисли своето решение, защото дълги години може да бъде полезен за ГЕРБ и гражданите на тази страна“, каза Димитър Митев. Христо Котов, който е член на НИС на МГЕРБ заяви, че младежката структура на партията също застава зад Делян Добрев, като са излезли със своя декларация в негова подкрепа. „Ние, от МГЕРБ, стоим твърдо зад Делян Добрев. За нас той въплъщава качествата на истински народен представител - почтен, открит, отговорен и последователен в действията си по защита на интересите на своите избиратели и всички граждани на областта, която представлява. Младите, активните и милеещи за бъдещето на своята страна хора днес отказват да се съгласят с опитите за дискредитиране на човек като Делян Добрев. Ние апелираме към него да преосмисли своето, макар и достойно, но според нас неотговарящо на желанията на българите, решение да се оттегли от политическия живот на страната“, заяви Котов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Предприемачи ГЕРБ застават категорично зад народния представител Делян Добрев

Предприемачи ГЕРБ застават категорично зад народния представител Делян Добрев

1 Октомври 2017 | 19:16 | Агенция "Фокус"
София. Предприемачи ГЕРБ изразява своето доверие и категорична подкрепа за Делян Добрев и отправя молба за преосмисляне на позицията за оставка. Това се казва в изявление на Предприемачи ГЕРБ във връзка с оставката на Делян Добрев като депутат и координатор ГЕРБ-Хасково, съобщиха от пресцентъра на партията.
Публикуваме пълния текст на изявлението без редакторска намеса:
"Ние, представителите на бизнеса в България имаме нужда да продължим съвместната ни работа по реализиране на целите и конкретните стъпки, които заедно очертахме за развитието на силна, устойчива и бързо развиваща се икономика, в прогнозируема и сигурна среда.
Делян преди всичко е наш приятел и има безапелационната подкрепа от малките и средни предприятия в страната, като работещ за административната реформа и облекчаването на компаниите от административната тежест, реализиране на мерки за стимулиране на местния бизнес и привличане на инвестиции в България, развитието на капиталовия пазар в страната и използването на капиталовите пазари, като още един начин за финансиране на бизнеса.
Делян Добрев е човек на честта и винаги е отстоявал своите дълбоко морални устои по време на своята работа за икономическия и обществен просперитет и ще продължи да се ползва категорично с нашата подкрепа".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Депутатите от ПП ГЕРБ от Пловдив и областта призоваха ръководството на партията да не приема оставката на Делян Добрев

Депутатите от ПП ГЕРБ от Пловдив и областта призоваха ръководството на партията да не приема оставката на Делян Добрев

1 Октомври 2017 | 18:52 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Депутатите от ПП ГЕРБ от Пловдив и областта призоваха ръководството на партията да не приема оставката на Делян Добрев, на извънредна пресконференция във връзка с оставката на Делян Добрев като депутат и координатор ГЕРБ-Хасково, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пловдив. Според народния представител Атанас Ташков, Делян Добрев основно е работил в полза на ГЕРБ и е следвал без отклонения позициите на партията. „Всеотдайно и последователно е прокарвал политиките на ГЕРБ и е явно, че опозицията се опитва да бие по най-силните ни хора, но ние няма да отстъпим и заставаме твърдо зад него“, каза Ташков. Според него атаките от страна на БСП срещу Делян Добрев са заради доминиращата роля на ГЕРБ в Хасково, където след спечелването на изборите са били вложени инвестиции за над 140 милиона лева и са били предоставени държавни имоти за още 100 млн. лева. „Всичко това води града и региона към развитие и растеж, а опозицията няма как да направи пробив там и затова ни атакува по популистки причини“, каза още Ташков. От ГЕРБ-Пловдив призовават кмета на Хасково Добри Беливанов, който е избран с гласовете на партията, да подаде оставката си, след като е снета политическата подкрепа към него. Ташков посочи, че той е бил избран с над 20 000 гласа на първи тур.
„Отскоро съм в парламента като представител на гражданската квота в групата на ГЕРБ и ми прави впечатление, че експертизата на Делян Добрев е много висока, и в предварителното обсъждане, и в подготовката, и в защитата на законопроектите“, посочи депутатът Спас Гърневски. Той припомни, че съвсем наскоро е била внесена поправка в Закона за енергетиката и в сериозен дебат той е успял да убеди цялата зала в правотата си и законът е приет с голямо мнозинство. Гърневски отбеляза, че апетитите на БСП в областта на енергетиката винаги са били сериозни и по тази причина една от посоките срещу Добрев е именно в този план. „Според мен той е един от водещите депутати на ГЕРБ, за да работи парламентът на високи обороти“, каза още Гърневски и посъветва БСП и Елена Йончева, преди да започнат такива неадекватни и популистки атаки, да проверят своите кадри, заемащи постове в местната власт в страната. Спас Гърневски даде за пример Община Каварна и кмета Нина Ставрева. Той припомни коментар на бившия кмет на Общината Цонко Цонев за това, че близки и роднини на Ставрева са назначени на ключови позиции в общината.
Своята подкрепа беше изпратила и Менда Стоянова, която не можа да присъства на извънредната пресконференция. И според нея, със своята експертност и потенциал Делян Добрев е ценен не само за ГЕРБ, а изобщо за страната. По мнението й не може млади и талантливи хора като него да бъдат отстранявани по такива популистки причини.
От областната структура на ГЕРБ също изказаха мнение, че Делян Добрев е професионалист и авторитет, с много познания в енергетиката и икономикат, като с хъса си и работата си в структурата на ГЕРБ-Хасково той е успял да събори статуквото на управлението на бившия кмет.
Пловдивските депутати категорично подкрепиха постъпката днес, която за сетен път показва морала и достойнството на членовете на ГЕРБ в случай на опетняване на партията. Бе посочено още, че цялата структура на ГЕРБ в страната твърдо и безрезервно стои зад Делян Добрев.
Цветана ТОНЧЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ-Сливен: Областната структура на ГЕРБ заявява категоричната си подкрепа за продължаване развитието на Делян Добрев в българската политика

ГЕРБ-Сливен: Областната структура на ГЕРБ заявява категоричната си подкрепа за продължаване развитието на Делян Добрев в българската политика

1 Октомври 2017 | 18:42 | Агенция "Фокус"
Сливен. Областната структура на ГЕРБ в Сливен заявява категоричната си подкрепа за продължаване развитието на Делян Добрев в българската политика. Това се казва в декларация на ПП ГЕРБ-Сливен във връзка с оставката на Делян Добрев като депутат и координатор ГЕРБ-Хасково, съобщиха от пресцентъра на партията.
Публикуваме пълния текст на декларацията без редакторска намеса:
"Областната структура на ПП ГЕРБ в Сливен, която включва четири общински организации, и чиито кметове са избрани от ГЕРБ, заявява категоричната си подкрепа за продължаване развитието на Делян Добрев в българската политика. Настояваме и за отстояването на принципност, и честност в политическия живот в България. За съжаление, българската политическа действителност не оставя много време в нея да работят личности, чиято житейска философия и ценност, почиват на принципи, в полза на обществения интерес. Затова е и недоволството на българското общество от политически елит, при това справедливо. Хора като Делян Добрев - образовани, почтени, доказали се в професионалното си развитие, интелигентни и работещи в полза на обществото, са малко, затова трябва да се пазят. И ако това е разбиране и от останалите политически сили, всяка от тях ще пази тези личности, дори и да са от политическия опонент.
Делян Добрев е един от тях. И всички негови действия, и през мандата му като министър в Кабинета Борисов – 1, и като депутат, доказаха, че националният интерес, и интересът на хората са над всичко. БСП, за съжаление обаче, както обикновено, използват елементарния принцип „да отстреляме най – силните личности в нашия враг“ и реализират сценарии от манипулации точно за такива личности като Делян Добрев. Основават се на извадени от контекста правоотношения в една община, които в крайна сметка законът решава какви трябва да са. И ако Делян Добрев не беше такъв принципен човек и политик от ново поколение, нямаше да се противопостави на такъв сценарии. Ако такива хора не се съхраняват, за да продължат развитието си в политиката, ние не можем да очакваме, че политическата действителност ще се промени.
Областната структура на ГЕРБ в Сливен благодари на Делян Добрев за подкрепата, която е получавала от него в мандата му като министър в Кабинета Борисов – 1 и като депутат. Изразяваме благодарност и по отношение на енергетиката, за срещите с бизнеса, както и за осигуряване на подкрепа за различни събития проведени в Сливен. Оказваме пълна подкрепа на неговия принцип и начин на работа, както и категоричното си желание да продължи своето развитие в политиката. Настояваме да преосмисли решението си за подаване на оставка, и да остане в парламента в интерес на обществото. Надяваме се, че нашето мнение ще бъде взето предвид, а не да се поддаваме на сценариите на политическия ни опонент - БСП, който е най – добър само в това".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще проведе среща със структурите на партията в Хасково

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще проведе среща със структурите на партията в Хасково

1 Октомври 2017 | 18:32 | Агенция "Фокус"
Хасково. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще проведе работна среща със структурите на партията от Хасковска област. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Срещата ще се проведе утре, 2 октомври 2017 г. (понеделник), от 18:30 часа, в сградата на НТС в Хасково. Ще участват общинските ръководства на ГЕРБ от Хасковска област, общинските съветници, общинските кметове и кметовете на кметства от ГЕРБ. На срещата ще присъства и областният координатор на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев. Целта на срещата е на място Цветанов да чуе мнението и позициите на структурите на ГЕРБ от цялата област.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

 Владимир Тошев, ГЕРБ-Видин: Делян Добрев е млад политик с модерни идеи и не можем да допуснем да напусне политиката

Владимир Тошев, ГЕРБ-Видин: Делян Добрев е млад политик с модерни идеи и не можем да допуснем да напусне политиката

1 Октомври 2017 | 18:26 | Агенция "Фокус"
Видин. Делян Добрев е млад политик с модерни идеи и не можем да допуснем да напусне политиката. Това каза за Радио "Фокус" - Видин Владимир Тошев, депутат от ГЕРБ-Видин по повод новината, че народният представител от ГЕРБ Хасково Делян Добрев е уведомил премиера и лидер на партията Бойко Борисов за намерението си да подаде оставка и да търси отговорност на депутата от БСП Елена Йончева за обвиненията и клеветите, отправени към него. Владимир Тошев заяви, че като народен представител и областен координатор на ГЕРБ Видин изразява своята категорична подкрепа за народния представител и областен координатор на ГЕРБ Хасково Делян Добрев.
"Делян Добрев е част от ГЕРБ, заставам до него и не приемам неговата оставка. Добре го разбирам - той подава оставка, за да понесе политическа отговорност за подкрепата си за Добри Беливанов като кандидат за кмет на Хасково от ПП ГЕРБ. С тази своя постъпка Делян показва, че не желае по никакъв начин неговите действия да навредят както на ГЕРБ, така и на хората, живеещи и работещи в Хасково. Разбирам, че за млад и ерудиран човек като Делян Добрев властта не е самоцел. Но всички ние не можем да допуснем един млад политик с модерни идеи и визия за развитието на страната ни да напусне политиката, заради един зле скалъпен сценарий, заради манипулации и клевети, в които нашите опоненти са доказали, че са майстори", каза Владимир Тошев.
Той допълни, че има партийни функционери и организации, за които скандалите са единственият начин да се задържат във фокуса на общественото внимание. "ГЕРБ не е такава партия. Делян Добрев е доказал със своята работа, че заслужава подкрепата на хората и на своите колеги. Той е сред авторите на идеята за санирането на сградите, както и за намаляването на административната тежест. Работата му винаги е била на показ и в полза на хората", обясни Владимир Тошев. Той призова Добри Беливанов да понесе своята отговорност и да подаде оставка като кмет на Хасково. "И нека г-н Беливанов си отговори сам - смята ли, че без категоричната подкрепа на ПП ГЕРБ и на областния координатор Делян Добрев, той щеше ли да бъде кмет на Хасково", каза още Владимир Тошев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ-Варна: Считаме за недопустимо Делян Добрев да се оттегли заради клевети и безпочвени лъжи

ГЕРБ-Варна: Считаме за недопустимо Делян Добрев да се оттегли заради клевети и безпочвени лъжи

1 Октомври 2017 | 17:48 | Агенция "Фокус"
Варна. Считаме за недопустимо Делян Добрев да се оттегли заради клевети и безпочвени лъжи. Това се казва в декларация на ПП ГЕРБ-Варна във връзка с оставката на Делян Добрев като депутат и координатор ГЕРБ-Хасково, съобщиха от пресцентъра на партията.
Публикуваме пълния текст на декларацията без редакторска намеса:
"Призоваваме ръководството на ПП ГЕРБ да не приема оставката на Делян Добрев. Уважаваме неговия морален акт, който напълно съответства на принципите на един достоен човек и професионалист, но считаме за недопустимо да се оттегли заради клевети и безпочвени лъжи.
Политическите интриги и спекулации от страна на опозицията целят изкуствено да създадат в редиците на ГЕРБ вътрешно напрежение и противопоставяне, каквото не подхожда на демократичното ни общество.
Доверието в политиката се печели не с агресия и компромати, а с компетентност, коректност и отговорност – качества, на които Делян Добрев е безспорен носител. Именно затова се ползва с нашето доверие.
Убедени сме, че ще изчисти в съда несправедливо очерненото си име и ще защити ценностите и принципите, които утвърдиха ГЕРБ като най-голямата и системна партия в България.
Областен координатор на ПП ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних
Народните представители от ПП ГЕРБ в 3 МИР-Варна
Общинските съветници от ПП ГЕРБ-Варна
Районните кметове от ПП ГЕРБ-Варна
Членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ-Варна".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметовете на общини от Русенска област, издигнати от ГЕРБ: Делян Добрев е достоен мъж, личност, доказала се през годините в професионален план и в политиката

Кметовете на общини от Русенска област, издигнати от ГЕРБ: Делян Добрев е достоен мъж, личност, доказала се през годините в професионален план и в политиката

1 Октомври 2017 | 17:40 | Агенция "Фокус"
Русе. Делян Добрев е достоен мъж, личност, доказала се през годините в професионален план и в политиката. Това се казва в декларация на кметовете на общини от Русенска област, издигнати от ГЕРБ, във връзка с оставката на Делян Добрев като депутат и координатор ГЕРБ-Хасково, съобщиха от пресцентъра на партията.
Публикуваме пълния текст на декларацията без редакторска намеса:
"Ние, кметовете на общини от Русенска област, издигнати от ГЕРБ, изразяваме своята пълна подкрепа за народния представител и областен координатор на ГЕРБ – Хасково Делян Добрев! Г-н Добрев е достоен мъж, личност, доказала се през годините в професионален план и в политиката с изграждането и укрепването структурата на партията в Хасковска област.
Делян Добрев оказа пълна подкрепа на местната власт в качеството си на министър за подготовката и осъществяването на редица проекти, особено в областта на енергийната ефективност, привличането на нови чуждестранни инвеститори, насърчаване на малкия и средния бизнес в реализацията на редица планове за модернизация на производството. Особено високо ценим насоките, които бяха предоставени от неговия екип като министър и сега – като председател на комисията по енергетика в Народното събрание, по отношение подобряване на бизнессредата в региона и мерките за облекчаване административното обслужване на търговските дружества. Благодарение политиката в сферата на енергетиката на правителството на Бойко Борисов в Русенска област е изградена важна част от мрежата газови интерконектори между балканските държави и Европейския съюз.
Категорично осъждаме умишленото компроментиране от страна на т. нар. опозиция на този заслужил признанието на хиляди българи с осъществяването на националната програма за енергийна ефективност мъж.
Търсенето на евтини сензации и вкарването в измислени корупционни схеми е отвратителен похват за преследване на политически опоненти, а в случая виждаме и разчистване на лични сметки. Делян Добрев е жертва именно на такъв подход от хората, които нежелят в законодателния орган да присъстват млади и успели експерти. Ако той се оттегли от политиката сега, държавата ще бъде лишена от работата на един млад експерт и държавник, която той върши с отговорност, чест и професионализъм.
Изразявайки своята съпричастност и единна гражданска позиция, настояваме Делян Добрев да остане в Народното събрание и разчитаме, че ще бъде потърсена отговорност, вкл. и наказателна, от хората в основата на този скандал, включително и от загубилия подкрепата на ГЕРБ и голяма част от избирателите кмет на Община Хасково.
Кметове на общини от Русенска област, издигнати от ГЕРБ:
Валентин Панайотов – кмет на Община Борово
Валентин Атанасов – кмет на Община Сливо поле
Георги Миланов – кмет на Община Иваново
Димитър Славов – кмет на Община Бяла
Пламен Стоилов – кмет на Община Русе
Петър Петров – кмет на Община Ценово".


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ПП ГЕРБ-Перник: Заставаме твърдо зад Делян Добрев, ръководството на ГЕРБ не трябва да приемa неговата оставка

ПП ГЕРБ-Перник: Заставаме твърдо зад Делян Добрев, ръководството на ГЕРБ не трябва да приемa неговата оставка

1 Октомври 2017 | 17:37 | Агенция "Фокус"
Перник. Уважаваме Делян Добрев като политик и твърдо заставаме зад позицията, че ръководството на ПП ГЕРБ не трябва да приемa неговата оставка. Той е един израснал политик. Той е част от нас и не заслужава, нито да бъде оклеветен, нито да бъде по този начин публично предизвикан. Това заяви областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник и кмет на Общината д-р Вяра Церовска на извънредна пресконференция на областното ръководство на политическата сила в Перник по повод оставката на Делян Добрев от всички позиции, които заема, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Тя беше категорична, че Делян Добрев има право да реагира по този начин и да бъде обиден.
„Уважавам неговата позиция и я приемем. Това е една мъжка, отговорна и достойна позиция на един сериозен и отговорен политик“, сподели д-р Церовска. Тя припомни, че Делян Добрев беше народен представител от област Перник в 42-то Народно събрание.
„Той е този, който работи неуморно за това да я има националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради. Когато в Перник всички останали политически партии се обявиха против нея, именно Делян Добрев беше част от нашия екип и в срещи с хората обясни за ползите от националната Програма. Работи с всичките кметове, направи срещи с много перничани и всички те го познават във време, в което правителството на Орешарски нанесе огромни финансови загуби за България и ни върна много години назад в развитието“, категорично заяви областният координатор на ГЕРБ-Перник. Тя призова гражданите да не си затварят очите пред промяната в облика на Община Хасково в последните години.
„Само за две години Да направиш, заедно със своя екип, да привлечеш толкова много инвестиции, е нещо невероятно. Всички помним с какви скандали си тръгна предишния кмет на Община Хасково. Днес няма град, в който да има друго управление, освен управлението на ГЕРБ. Нека да съдим хората по делата. Това е принцип, който за мен е основополагащ, защото трябва да бъдеш почтен с хората, които са те избрали, но и с хората, които са те подкрепили, с тези, с които работиш“, заключи д-р Церовска.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ-Бургас: Заставаме зад Делян Добрев – уважаван колега и достоен човек

ГЕРБ-Бургас: Заставаме зад Делян Добрев – уважаван колега и достоен човек

1 Октомври 2017 | 17:27 | Агенция "Фокус"
Бургас. Заставаме зад Делян Добрев – уважаван колега и достоен човек. Това се казва в декларация на ПП ГЕРБ-Бургас във връзка с оставката на Делян Добрев като депутат и координатор ГЕРБ-Хасково, съобщиха от пресцентъра на партията.
Публикуваме пълния текст на декларацията без редакторска намеса:
"Ние, от Областната структура на ПП ГЕРБ Бургас, заявяваме своята категорична подкрепа и заставаме зад Делян Добрев – уважаван колега и достоен човек.
Подаването на оставка е високо морален акт, но ние считаме, че тя не трябва да бъде приета, защото:
Споделяме мнението, че Делян Добрев е доказан експерт и вярваме, че Народното събрание и ПП ГЕРБ ще изгубят в негово лице стойностен професионалист и политик. Делян Добрев е доказал както в парламента, така и в изпълнителната власт, че работи за развитието на България.
От ГЕРБ - област Бургас споделяме демократичните ценности и се разграничаваме от всички порочни практики на очерняне на опоненти чрез внушения, клевети и политически интриги".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ-Велико Търново: Да не допускаме леви политици да налагат на обществото интригантския си модел

ГЕРБ-Велико Търново: Да не допускаме леви политици да налагат на обществото интригантския си модел

1 Октомври 2017 | 17:16 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Да не допускаме леви политици да налагат на обществото интригантския си модел. За това се призовава в позиция на ГЕРБ-Велико Търново във връзка с оставката на Делян Добрев като депутат и координатор ГЕРБ-Хасково, съобщиха от пресцентъра на партията.
Публикуваме пълния текст на позицията без редакторска намеса:
"Областното ръководство на ГЕРБ-Велико Търново отправя апел към Изпълнителната комисия на партията, да не приема оставката на народния представител и областен координатор на ГЕРБ – Хасково Делян Добрев.
Намираме поведението на Добрев за мъжко и достойно, предвид факта, че името му бе злонамерено опетнено. Не бива обаче да се допуска, маниерите на леви политици да налагат на обществения живот у нас интригантския си модел.
От десетилетия прийомите на левицата включват изкривяване на факти, изопачаване на обстоятелства и лъжливи, обаче „апетитно“ звучащи твърдения.
Поредната „сензация“, която бе произведена по адрес на Делян Добрев е един добре измислен скандал и доказателство, че левицата у нас лицата си мени, но нрава – не.
Уважаеми колеги от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, не приемайте оставката на Делян Добрев! Защото подобен акт няма да е в името на правдата, или обществения интерес, а единствено в услуга на някои заинтересовани кръгове".

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ-София област: Делян Добрев се ползва с доверието и получава висока оценка от всички свои колеги в ГЕРБ

ГЕРБ-София област: Делян Добрев се ползва с доверието и получава висока оценка от всички свои колеги в ГЕРБ

1 Октомври 2017 | 17:06 | Агенция "Фокус"
София. Делян Добрев се ползва с доверието и получава висока оценка от всички свои колеги в ГЕРБ. Това се казва в декларация на ПП ГЕРБ-София област във връзка с оставката на Делян Добрев като депутат и координатор ГЕРБ-Хасково, съобщиха от пресцентъра на партията.
Публикуваме пълния текст на декларацията без редакторска намеса:
"Ние, народните представители от политическа партия ГЕРБ, областното ръководство на политическа партия ГЕРБ, общинските ръководства на ГЕРБ в общините от София област, кметовете на общини в Софийска област, издигнати от ГЕРБ, изразяваме своята категорична и пълна подкрепа за Делян Добрев – народен представител от ГЕРБ– Хасково, председател на комисията по енергетика в 44-то Народно събрание и областен координатор на ГЕРБ - Хасково.
Делян Добрев се ползва с доверието и получава висока оценка от всички свои колеги в ГЕРБ, а в качеството си на областен координатор на партията показа, че голяма част от хасковска област също подкрепя приоритетите в националната и регионалната политика на най – голямата дясна партия в България.
Категорично заставаме зад нашия колега и народен представител Делян Добрев. Ценим високо неговата морална постъпка, но изразяваме несъгласието си манипулативни внушения от страна на БСП да стават повод, един доказано честен и почтен човек да им става заложник. За нас е непочтено, че един добър и достоен човек, бе принуден да се оттегли от политиката чрез клевети и конспирации.
Затова го призоваваме да преосмисли решението си, като остане в ГЕРБ, за да продъжи активнта си работа в интерес на българските граждани.
Призоваваме ръководството на ПП ГЕРБ да не приема оставката на Делян Добрев!".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева ще даде пресконференция по актуални политически и обществени теми

Благоевград: Народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева ще даде пресконференция по актуални политически и обществени теми

1 Октомври 2017 | 16:58 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева ще даде пресконференция по актуални политически и обществени теми. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ-Благоевград. Срещата с журналисти ще бъде в понеделник, 2 октомври, от 12.00 ч., в офиса на ГЕРБ в Благоевград, пл. „Христо Ботев” №2 /при пощата/.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Найден Шопов, областен лидер на ГЕРБ-Пазарджик: Делян Добрев е почтен и стойностен човек и ние заставаме зад него и се обявяваме против оставката му

Найден Шопов, областен лидер на ГЕРБ-Пазарджик: Делян Добрев е почтен и стойностен човек и ние заставаме зад него и се обявяваме против оставката му

1 Октомври 2017 | 16:46 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Делян Добрев е почтен и стойностен човек и ние заставаме зад него и се обявяваме против оставката му. Това каза областният лидер на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов на пресконференция на ръководството на областната структура на партията във връзка с решението на народния представител от ГЕРБ Делян Добрев до подаде оставка след „случая Хасково“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. Областния координатор на ПП ГЕРБ в Пазарджик Найден Шопов заяви, че ръководството на партията в областта застава твърдо зад Делян Добрев.
„Смятам, че е наш дълг да защитим нашия колега Делян Добрев, който по-рано днес подаде оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ, както и като депутат от Народното събрание. Ние заставаме зад Делян Добрев с ясното съзнание, че той е един от нас, той е и един от двигателите на ГЕРБ през годините. Смятам също, че оставката му е плод на емоции, както и че е продиктувано от желанието ме да донесе негативи на ПП ГЕРБ. Категорично заявявам, че ръководството на партията в област Пазарджик ще изпрати до Централата на ГЕРБ в София декларация в защита на Делян Добрев да не се приема оставката му“, заяви Найден Шопов. Той каза също, че го познава лично от доста години и за него Добрев е един почтен и стойностен човек, за когото се подписва и с двете си ръце. „Искаме и оставката на кмета на община Хасково, защото през последните две години той не е изпълнил поетите ангажименти към ПП ГЕРБ. Според нас, той е длъжен да се оттегли и да даде възможност на ОбС да се разпусне и да се проведат нови избори“, каза също Шопов.
По време на извънредната пресконференция стана ясно също, че всички кметове на общини от ГЕРБ, както и председател на ОбС и общински съветници и членове на партията от партията застават зад Делян Добрев.
Албена ЖИЛЕКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ-Хасково: Оставката на Делян Добрев е достоен акт, но ние не я приемаме, искаме оставката на Добри Беливанов

ГЕРБ-Хасково: Оставката на Делян Добрев е достоен акт, но ние не я приемаме, искаме оставката на Добри Беливанов

1 Октомври 2017 | 16:41 | Агенция "Фокус"
Хасково. Всички структури на ГЕРБ в Хасковска област се обявиха катерогично против оставката на областния координатор на партията Делян Добрев. На обща пресконференция депутатите от Хасково, областното и общинските ръководства на ГЕРБ, кметовете на ГЕРБ и общинските съветници заявиха подкрепата си за Делян Добрев. Това съобщиха от общинската структура на партията в Хасково. „Всички сме един отбор и този отбор, воден от Добрев направи много. Резултатите от нашата работа са видими и затова ние заставаме с лица и позициите си в подкрепа на Делян Добрев. Оценяваме неговата оставка като мъжки и достоен акт, така правят честните хора, но аз не подкрепям и не приемам оставката му”, заяви областният управител и член на ГЕРБ Станислав Дечев. Депутатът Евгения Ангелова, която е и общински председател на ГЕРБ Хасково, заяви, че благодарение на екипната работа и под ръководството на Делян Добрев, в Хасково бе разбит един 16-годишен монопол. „Добрев е експерт, който работи със сърце и душа, с много идеи като добър ръководител, затова ние не приемаме неговото оттегляне”. Тя заяви, че има една друга оставка, която всички искат и това е оставката на кмета Добри Беливанов. Евгения Ангелова заяви, че ГЕРБ Хасково настоява и за оттеглянето на Добри Беливанов от ГЕРБ и ако той не се оттегли сам, трябва да бъде изключен. „Защото с действията си, с политиката си на управление, той не работи в интерес на ГЕРБ и в изпълнение на поетите от ГЕРБ ангажименти към гражданите на община Хасково. Депутатите Евгения Ангелова и д-р Георги Станков са категорични, че няма да гласуват в Парламента оставката на Делян Добрев.
Кметът на Димитровград Иво Димов подчерта, че в последните дни фокусът на проблема в Хасково е изместен към кадруването в общината. „Няма сила на света, която да накара един кмет да назначи някой в общината, ако кметът не желае. Затова говоренето за кадруване е изключително преувеличено”, подчерта Иво Димов. Той заяви, че Делян Добрев е качествен човек и професионалист и неговата оставка е неприемлива. „Когато един екип работи за избори и поема обещания, е логично точно този екип после да работи за изпълнението на тези ангажименти”, обобщи той.
Съветниците от ГЕРБ Хасково са категорични, че те не приемат оставката на Добрев от всички заемани от него постове, и настояват за оставката на кмета Добри Беливанов и за отстраняването му от партията. Според ГЕРБ Хасково ставащото през последните дни е инсценирано от силите, на които е подвластен Добри Беливанов и зад тези действия прозират политическите интереси на БСП в Хасково и икономически интереси на бизнесмени, които са поставили в зависимости настоящия кмет.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ-Ловеч: Делян Добрев подаде оставката си публично, омерзен от нивото, до което искат да го принизят политическите ни опоненти от БСП

ГЕРБ-Ловеч: Делян Добрев подаде оставката си публично, омерзен от нивото, до което искат да го принизят политическите ни опоненти от БСП

1 Октомври 2017 | 16:31 | Агенция "Фокус"
Ловеч. Делян Добрев подаде оставката си публично, омерзен от нивото, до което искат да го принизят политическите ни опоненти от БСП. Това се казва в декларация на областната структура на ПП ГЕРБ-Ловеч във връзка с оставката на Делян Добрев като депутат и координатор ГЕРБ-Хасково, съобщиха от пресцентъра на партията.
Публикуваме пълния текст на декларацията без редакторска намеса:
"През последните дни в публичното пространство се разрази истинска „буря… в чаша вода“. Гнусни нападки, изкривени факти, спекулации и внушения изкривиха и без друго сложната вътрешнопартийна ситуация в Хасково и доведоха до там един доказал се политик, професионалист, верен на каузата за стабилизиране на страната човек като Делян Добрев да си подаде оставката от всички заемани от него постове и напусне политиката. Достойна постъпка на човек с чест, който в името на това да съхрани доброто име на партията сам се отказва от властта, дадена му от избирателите няколко пъти поред, доказвайки само, че за него властта не е самоцел.
Делян Добрев подаде оставката си публично, омерзен от нивото, до което искат да го принизят политическите ни опоненти от БСП, за които това, в което го обвиняват, е начин на мислене, начин на живот, начин на правене на политика десетилетия, политика, от която българският народ отдавна се е отрекъл и заклеймил.
Добрев подаде оставка, за да защити партията, на която посвети работата си и като областен координатор, и като народен представител и като министър през последните години.
Областната структура на ПП ГЕРБ – Ловеч категорично не приема демонстрираното агресивно поведение на БСП за дестабилизация на страната! Още по-категорично ние не приемаме оставката на Делян Добрев и призоваваме народните представители от ПП ГЕРБ, избрани от област Ловеч да гласуват ПРОТИВ в пленарна зала.
Призоваваме избраният от листата на ПП ГЕРБ кмет на Хасково Добри Беливанов да подаде оставка.
България има нужда от хора и политици като Делян Добрев. Направеното от него, работата му в партийната структура, работата му като народен представител е необходима на партията, а работата му като експерт е необходима на страната ни. Защото не са много младите и качествени хора в българската политика, който с труда си в името на просперитета на България, пишат най-новата история на страната ни – честно, достойно, компетентно в името на хората!
Областната структура на ПП ГЕРБ – област Ловеч е зад Делян Добрев, ще го подкрепя в битката му истината да излезе наяве.
Деляне, остани, заедно ще се борим за справедливостта, за чистотата, за истината!
Областно ръководство на ПП ГЕРБ – Ловеч
Николай Нанков, Областен координатор
Мария Динова, административен секретар".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ-Кърджали: Призоваваме ръководството на партията да не приема оставката на Делян Добрев, настояваме кметът на Хасково да се оттегли, за да бъде решен справедливо моралния казус

ГЕРБ-Кърджали: Призоваваме ръководството на партията да не приема оставката на Делян Добрев, настояваме кметът на Хасково да се оттегли, за да бъде решен справедливо моралния казус

1 Октомври 2017 | 16:20 | Агенция "Фокус"
Кърджали. Областната структура на ГЕРБ-Кърджали призовава ръководството на партията да не приема оставката на Делян Добрев, настояваме кметът на Хасково Добри Беливанов да се оттегли, за да бъде решен справедливо моралния казус. Това се казва в декларация на областната структура на ПП ГЕРБ-Кърджали във връзка с оставката на Делян Добрев като депутат и координатор ГЕРБ-Хасково, съобщиха от пресцентъра на партията.
Публикуваме пълния текст на декларацията без редакторска намеса:
"Областната структура на ПП ГЕРБ в Кърджали стои твърдо зад Делян Добрев и призовава централното ръководство на партията да не приема оставката му. Настояваме кметът на Хасково Добри Беливанов да се оттегли, за да бъде решен справедливо един морален казус, в който единствената вина на Делян е, че се довери прекалено много на неподходящ човек. Протестираме категорично срещу опитите на БСП да влязат в управлението на община Хасково през „служебния“ вход, поругавайки личността на Делян Добрев и неговото политическо бъдеще. Един способен, доказал се човек, професионалист и гражданин бе неоснователно очернен, благодарение на скалъпеното от политици-еднодневки активно мероприятие. БСП няма моралното право да бъде арбитър на конфликта в Хасково.
Оставката на Делян Добрев е доблестен акт и проява на мъжество. Тя е отказ от участие в един политически маскарад, режисиран от БСП, в който на хората услужливо се натрапва звучната българска дума “шуробаджанащина“ и също толкова услужливо се пренебрегват заслугите на Делян като депутат и министър за възраждането на Хасково и напредъка на страната ни като цяло. Да бъде приета оставката му би означавало да се примирим с упражняването на власт под натиск и да приемем за нормална политическа практика жигосването на успешните хора в България. Човек като него не може и не трябва да бъде жертван заради котерийните домогвания на левицата и конформизма на един провален общински кмет.
Цвета Караянчева, областен председател на ПП ГЕРБ – Кърджали, народен представител и заместник-председател на 44-то Народно събрание
Красимир Хаджиев – областен административен секретар на ПП ГЕРБ
Лидия Асенова – общински председател на ПП ГЕРБ Кърджали
Димитър Кадиев - общински председател на ПП ГЕРБ Момчилград
Ервин Хасан - общински председател на ПП ГЕРБ Джебел
Румен Младенов – общински председател на ПП ГЕРБ Кирково
Леман Али – общински председател на ПП ГЕРБ Черноочене
Съби Узунов общински председател на ПП ГЕРБ Ардино
Асен Тюрдиев – общински председател на ПП ГЕРБ Крумовград".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МГЕРБ към Делян Добрев: За да тържествува злото е необходимо единствено доброто да  бездейства - не осигурявай този комфорт

МГЕРБ към Делян Добрев: За да тържествува злото е необходимо единствено доброто да бездейства - не осигурявай този комфорт

1 Октомври 2017 | 16:00 | Агенция "Фокус"
София. Младежката организация на ГЕРБ застава категорично зад народния представител от Хасково Делян Добрев. Това се посочва в декларация от името на Младежката организация на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.
"В последните дни обществото ни става свидетел на поредната целенасочена
атака и активно мероприятие, целящо да подрони авторитета на уважаван
политик и експерт, човек с доказани морални и нравствени качества.
Кампанията, насочена срещу председателя на Комисия по енергетика в 43-то
и 44-то НС, Делян Добрев, има характера на унизителни и добре познати на
българите действия от недалечното минало - аферата Костинброд, която бе
организирана и осъществена от същите тези "защитници" на морала днес -
българските социалисти.
Ние, младите от ГЕРБ, добре си даваме сметка за целите на опозицията -
дестабилизирана държавата с действащи порочни практики. Най-добрата
хранителна среда за БСП.
В създалата се ситуация около достойната постъпка на ГЕРБ и г-н Делян
Добрев да свалят политическото си доверие от градоначалник, неотговарящ
на високите изисквания и потребности на града, който управлява хора със
съмнителна репутация и слаба политическа стратегия, БСП нелепо се
надпреварват в телевизионния ефир да се легитимират в публичния живот на
конкретен регион, а оттам и в страната. За нас действията им очевидно
имат за цел единствено да отклонят вниманието на гражданите от все по
засилващите се вътрешно политически проблеми в социалистическата партия.
ПП ГЕРБ има значително доверие и подкрепа сред гражданите на Хасково и
това кара нашите опоненти да правят отчаяни опити за дискредитиране на
актива и омаловажаване на усилията за просперитет и икономическото
развитие на града и областта", пише в декларацията.
"Ние, от МГЕРБ, стоим твърдо зад Делян Добрев. За нас той въплъщава
качествата на истински народен представител - почтен, открит, отговорен
и последователен в действията си по защита на интересите на своите
избиратели и всички граждани на областта, която представлява.
Поздравяваме г-н Добрев и ГЕРБ-Хасково, че се разграничиха от действията
на кмета на града Добри Беливанов, които са в пълно противоречие с
политиката и принципите, които ръководят и винаги са ръководили
действията на ПП ГЕРБ.
Младите, активните и милеещи за бъдещето на своята страна хора днес
отказват да се съгласят с опитите за дискредитиране на човек като Делян
Добрев. Ние апелираме към него да преосмисли своето, макар и достойно,
но според нас неотговарящо на желанията на българите, решение да се
оттегли от политическия живот на страната!
Деляне, за да тържествува злото е необходимо единствено доброто да
бездейства. Не осигурявай този комфорт!", призовават от Младежката организация на ГЕРБ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Жени ГЕРБ: Не приемаме оставката на Делян Добрев и категорично заставаме от страната на честността и справедливостта

Жени ГЕРБ: Не приемаме оставката на Делян Добрев и категорично заставаме от страната на честността и справедливостта

1 Октомври 2017 | 15:59 | Агенция "Фокус"
София. Жени ГЕРБ не приемаме оставката на Делян Добрев и категорично заставаме от страната на честността и справедливостта!
Това се казва в декларация на Жени ГЕРБ във връзка с оставката на Делян Добрев като депутат и координатор ГЕРБ-Хасково, съобщиха от пресцентъра на партията.
Публикуваме пълния текст на декларацията без редакторска намеса:
"Организацията на Жени ГЕРБ застава зад човека и политика Делян Добрев, но категорично се противопоставя на идеята за подаване на оставка. Оставката може да бъде морално-етически акт, само когато жертвайки себе си запазваш по-голямото, организацията, партията. Тази оставка не е такава, защото умните, интелигентните и честни хора са ценност и богатство за партията. Без Делян няма да бъдем по-силна и значима структура, а напротив, ще загубим част от профила си, защото познаваме генезиса на темата и знаем, че вклиненият отвън проблем напрегна отношенията в организацията ни. Оставката на Добрев ще обслужи злокобния, долен, конспиративен план на БСП да ни "отстрелват" един по един и ще налее вода в мелницата на занимаващите се с подривна дейност леви партийни хакери. Вече знаем, че когато от БСП заговорят се понижават интелекта и демокрацията в цялото общество!
Едно от неприятните свойства на нашето време се състои в това, че тези, които изпитват увереност, са глупавите, а тези, които притежават въображение и мисъл, са изпълнени със съмнение и нерешителност”, е казал Бертран Ръсел и това в пълна сила важи за Делян и неговият подход към ситуацията и за бруталните, зли, нагли политически действия на опозицията.
БСП загубиха ликвидност и единственото, на което разчитат е саниране на стари идеи и стари политически конструкти, с мръсна агентурна игра и ползване на политически инжинеринг. Когато нямаш собствена стойност, се мъчиш да отнемеш от другия и за БСП не е срам, че се превърнаха в смешен политически колаж, сига да откъснат парче от силата на ГЕРБ.
Организацията на Жени ГЕРБ не приема липсата на политичека коректност и отговорност в поведението на човека и кмета Беливанов, издигнат и подкрепян от ГЕРБ, възползвал се от значимостта и авторитета на партия ГЕРБ, защото познаваме всяка стъпка при създаването на организациите ни и пазим спомените си за всеки работен, труден, безсънен, миг от изминалите 10 години на партията ни, в които само заедно и с много труд сме успявали да устоим и да победим честно, и справедливо. Жени ГЕРБ не приемаме оставката на Делян Добрев и категорично заставаме от страната на честността и справедливостта!"

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ръководството на ГЕРБ-Пазарджик ще даде пресконференция по „случая Хасково“, вследствие на който депутатът Делян Добрев подаде оставка

Ръководството на ГЕРБ-Пазарджик ще даде пресконференция по „случая Хасково“, вследствие на който депутатът Делян Добрев подаде оставка

1 Октомври 2017 | 15:55 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Ръководството на ГЕРБ-Пазарджик ще даде пресконференция от 16.00 часа, за да изрази позицията си по „случая Хасково“, вследствие на който депутатът Делян Добрев подаде оставка. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пазарджик от пресцентъра на партията в Пазарджик. Пресконференцията ще се проведе в областният офис на партията. Очаквайте подробности.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ПП ГЕРБ-Разград: Призоваваме ръководството на ПП ГЕРБ да не приема оставката на Делян Добрев

ПП ГЕРБ-Разград: Призоваваме ръководството на ПП ГЕРБ да не приема оставката на Делян Добрев

1 Октомври 2017 | 15:33 | Агенция "Фокус"
Разград. Призоваваме ръководството на ПП ГЕРБ да не приема оставката на Делян Добрев. Това се казва в декларация от членовете на областната структура на ПП ГЕРБ - Разград До Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ във връзка с оставката на Делян Добрев като депутат и координатор ГЕРБ-Хасково, съобщиха от пресцентъра на партията.
Публикуваме пълния текст на декларацията без редакторска намеса:
"Ние, членовете на областната структура на ПП ГЕРБ-Разград, категорично заставаме зад нашия колега и народен представител Делян Добрев. Ценим високо неговата морална постъпка, но изразяваме несъгласието си елементарни внушения от страна на БСП да стават повод, един доказано честен и почтен човек да им става заложник. В политиката доверието е от ключово значение и Делян Добрев е доказал, че може да го печели. Заради доверието на тези, които го избират, си струва да се противопоставим на всички опити за неговото оклеветяване. Делян Добрев е човек с безспорни качества и компетентност, морал и добросъвестност и нелепи твърдения не могат да им опонират! Делян Добрев има нашата подкрепа Призоваваме ръководството на ПП ГЕРБ да не приема оставката на Делян Добрев".


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ-София: Изразяваме пълната си подкрепа към нашия приятел, съмишленик и колега Делян Добрев

ГЕРБ-София: Изразяваме пълната си подкрепа към нашия приятел, съмишленик и колега Делян Добрев

1 Октомври 2017 | 15:20 | Агенция "Фокус"
София. Ние, членовете и ръководството на ГЕРБ-София, изразяваме пълната си подкрепа към нашия приятел, съмишленик и колега Делян Добрев. Това се казва в декларация на ПП ГЕРБ-София във връзка с оставката на Делян Добрев като депутат и координатор ГЕРБ-Хасково, съобщиха от пресцентъра на партията.
Публикуваме пълния текст на декларацията без редакторска намеса:
"Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо. (Едмънд Бърк).
Водени от вярата, че за справедливостта трябва да се борим, Ние, членовете и ръководството на ГЕРБ-София, изразяваме пълната си подкрепа към нашия приятел, съмишленик и колега Делян Добрев. За нас е омерзително, че един добър и достоен човек, беше принуден да се оттегли от политиката чрез клевети и откровени манипулации.
Не подлагаме под съмнение, че Делян ще спечели съдебните битки за истината, които му предстоят. Не подлагаме под съмнение и неговата невинност. Но за нас е недопустимо да останем безучастни спрямо поредния опит за очерняне на един чист човек от страна на “другарите” от БСП.
Тези, които доведоха България до няколко национални катастрофи, да бъдат морални съдници, е мерзко и недопустимо. Още по-недопустимо е заради лъжите на подлите, да си тръгват почтените.
Затова, Деляне, призоваваме те да останеш! Бъди силен и докажи чистотата ти с присъствието и действията си, а не с твоето отсъствие! Бъди твърд в борбата срещу злото от ляво, което вече близо век мъчи България! Ние заставаме редом с теб и ще те подкрепяме в твоята битка. Защото истината е една и тя ще излезе наяве.
От:
Заместник-председателя на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова Областния координатор на ГЕРБ-София Цветомир Паунов Народните представители от ГЕРБ в София Общинските съветници от ГЕРБ в Столична община Районните кметове от ГЕРБ е София Членовете и симпатизантите на ГЕРБ-София".


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

 Министър Цецка Цачева: Решението на Делян Добрев да подаде оставка е изненадващо за мен

Министър Цецка Цачева: Решението на Делян Добрев да подаде оставка е изненадващо за мен

1 Октомври 2017 | 12:38 | Агенция "Фокус"
София. Познавам Делян Добрев като добър организатор, боец, но вероятно това, което се случва през последната седмица, го е накарало да вземе това решение. Не съм говорила с него и не бих могла повече да навляза в обяснение на това негово решение. За мен то е изненадващо. Това каза в интервю за предаването "Неделя 150" по "Хоризонт" министърът на правосъдието Цецка Цачева. По повод разделението на отиващия си Висш съдебен съвет на 2 колегии - съдийска и прокурорска, тя заяви: "Аз мисля, че се получиха нещата. По-важна е оценката на магистратите, на тези, които са част от съдебната власт - съдиите, прокурорите, следователите. Мисля че те оценяват по достойнство това разделяне". "Едва ли министър на правосъдието, като част от изпълнителната власт, е коректно и има право да коментира работата на правителството на съдебната власт, както е прието да се говори за Висшия съдебен съвет (ВСС). Оценката ще я дадат, на първо място магистратите, оценката я дава обществото. Като цяло, беше свършена не малко работа. Наложи им се да работят в сложна и политическа система. Преди ден изброих, че те са работили с шестима министри, които осъществяват връзката между съдебната власт и изпълнителната власт. На този състав на ВСС му се наложи да изпълни измененията в Закона за съдебната власт, резултат от промяната на Конституцията. Беше свършена много работа. Но, за съжаление, остана и привкус, а така също и недовършена работа. Преди всичко, не беше решен въпросът с натовареността на магистратите, особено в съдийската колегия. Прокурорската колегия предложи план, но трябва да бъде отчетено, че при тях нещата са доста по-леки за решаване. Големият проблем е за натовареността на съдиите. Това, безспорно, ще бъде и един от акцентите в предстоящата работа на новия състав на ВСС", коментира Цецка Цачева. "Все още има очакване за повече справедливост, повече прозрачност в работата на съдебната власт, като цяло. Отговорността, безспорно, за това, на първо място е на ВСС, но нека и останалите представители на различните власти да не бягаме от тази отговорност. Според законодателната рамка, според връзката между изпълнителна власт и ВСС, всъщност трябва да очакваме и резултатите. Има какво да се желае повече. Аз лично, за себе си, като човек, който съм свикнала да работя в екип, в колектив, бих заложила повече на колективния дух в новия състав на ВСС", допълни тя.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Делян Добрев, ГЕРБ: Елена Йончева е в политиката по шуробаджанашка  линия

Делян Добрев, ГЕРБ: Елена Йончева е в политиката по шуробаджанашка линия

1 Октомври 2017 | 09:57 | Агенция "Фокус"
София. Елена Йончева е в политиката по шуробаджанашка линия. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев в ефира на „Тази неделя“ по бТВ. По думите му Йончева е в политиката, благодарение на това, че е била приятелка на Сергей Станишев.
„Г-жа Йончева обикаля от месеци оградата и моите приятели казват като лисицата около зоопарка с един бивш служител на МВР, който е обвинен в каналджийство. Съдът се е произнесъл и го е върнал на работа, но той е уволнен за това. Г-жа Йончева да не се прави на някакъв морален стожер“, каза Добрев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Eлена Йончева, БСП: Оставката на Делян Добрев показва, че всичко казано дотук за Хасково е истина

Eлена Йончева, БСП: Оставката на Делян Добрев показва, че всичко казано дотук за Хасково е истина

1 Октомври 2017 | 09:48 | Агенция "Фокус"
София. Оставката на Делян Добрев показва, че всичко казано дотук за Хасково е истина. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева в ефира на „Тази неделя“ по бТВ. Попитана дали се чувства победител след оставката на депутата, Елена Йончева отговори, че не е била срещу личността на Делян Добрев, а срещу схемата „Добрев“ в Хасково. По думите й шуробаджанащина винаги в България е имало и леви, и десни са отговорни за това. „Схемата „Добрев“ не е шуробадженащина“, каза Йончева и обясни, че Делян Добрев е обсебил всички финансови структури в общината. „Това вероятно е в целия регион. Това е големият проблем. Това трябва да показваме, защото на всички нас и леви, и десни ни е писнало“, каза Йончева.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Делян Добрев, ГЕРБ: Подавам оставка като депутат и като координатор на структурата на ГЕРБ в Хасково

Делян Добрев, ГЕРБ: Подавам оставка като депутат и като координатор на структурата на ГЕРБ в Хасково

1 Октомври 2017 | 09:39 | Агенция "Фокус"
София. Подавам оставка като депутат и като координатор на структурата на ГЕРБ в Хасково. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев в ефира на „Тази неделя“ по бТВ. Добрев поясни, че вече е разговарял с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за това. По думите му и премиерът вижда, че единствената достойна постъпка е да се откаже и не му е противоречал. „Г-жа Йончева и нейният кръг постигнаха целта си. В Хасково те нямат кмет на нито една община. В Община Хасково ГЕРБ има 15 общински съветници, БСП има – двама. Ако по някакъв начин те не ме уязвят и не ме съборят, така както го направиха, те нямат никакъв шанс“, коментира Добрев. Като втора причина за оставката си, Добрев заяви, че кметът на Хасково Добри Беливанов преди три години е бил пенсионер Добрев обърна внимание, че Беливанов е станал областен управител по негово настояване. „Няма ненаказано добро“, каза Добрев. Според него трябва да се сложи край на тази история в Хасково. „Г-жа Йончева със сигурност ще носи отговорност за своите думи, там където всяка от двете страни предявява своите претенции. Тя изрича много тежки обвинения, за които няма нито едно доказателство. Аз цяла седмица обикалям по студията, за да обяснявам след г-жа Йончева че нямам сестра. Цяла България запомни, че нямам сестра, но имам зет. Абсурдна е ситуацията“, каза той.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Елена Йончева, БСП: Не коментирам Делян Добрев и липсата му на имунитет, а системата, която е създал в Хасково за разпределяне на ресурси към определени хора

Елена Йончева, БСП: Не коментирам Делян Добрев и липсата му на имунитет, а системата, която е създал в Хасково за разпределяне на ресурси към определени хора

1 Октомври 2017 | 09:37 | Агенция "Фокус"
София. Не коментирам Делян Добрев и липсата му на имунитет, а системата, която е създал в Хасково за разпределяне на ресурси към определени хора. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева в ефира на „Тази неделя“ по бТВ. „Нямам никакъв конфликт с г-н Добрев, личен. Проблемът е много по-голям. Аз не коментирам неговите позиции като министър и не коментирам това, че той е с отнет имунитет и му е повдигнато обвинение. Мен не ме интересува личността Добрев, а цялата тази система, която е създал в Хасково. Тук не говорим за „Кумгейт“, че той е назначил свои близки хора в общината. Той е създал система, по която тези хора контролират финансовите ресурси на общината и насочват тези финансови ресурси към определени хора“, посочи Йончева. Тя поясни, че точка на темата няма да се сложи, защото това, което е в Хасково, е в целия регион.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добри Беливанов: Не се дистанцирам от ГЕРБ, а от Делян Добрев, който създаде нелепо напрежение в Хасково, разчитам на мъдростта на премиера

Добри Беливанов: Не се дистанцирам от ГЕРБ, а от Делян Добрев, който създаде нелепо напрежение в Хасково, разчитам на мъдростта на премиера

30 Септември 2017 | 17:45 | Агенция "Фокус"
Хасково. Аз не се дистанцирам от ГЕРБ, а от г-н Делян Добрев, който създаде нелепо напрежение в Община Хасково. Един човек да каже, че той е издействал от централното управление едно или друго нещо, е обидно за екипа ни, най-малкото, че ГЕРБ има още двама депутата от Хасково. Това заявява в отворено писмо до медиите кметът на Община Хасково Добри Беливанов. "Начинът, по който реагира Добрев на конкурсите показа, че истинската му цел е била да кадрува и ръководи община Хасково, а аз само да бъда фигурант - фасадата, зад която друг реди събитията, без дори да мога да спра незаконните назначения. Това е обидно", допълва Беливанов. "Последните медийни изяви показват, че с опитите за омаскаряването ми се дискредитира управлението на ГЕРБ. Разбира се, че има наболели проблеми в града, решения се търсят, процесите са започнати, добри неща се случват. Разчитам на подкрепа от страна на централната власт и на мъдростта на министър-председателя Борисов. Имам силата и волята да довърша мандата си в името на доброто за Хасково и съгражданите ми", заявява още той.

"Фокус" публикува пълния текст на писмото:

До Г-н Бойко Борисов, Председател на ПП ГЕРБ
До Г-н Цветан Цветанов, Председател на парламентарната група на ПП ГЕРБ
До Г-жа Евгения Ангелова, Общински координатор на ПП ГЕРБ
До Инж. Даниел Панов, Председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/
До Г-жа Гинка Чавдарова, Изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/
До Г-жа Таня Захариева, Председател на Общински съвет Хасково
ОТВОРЕНО ПИСМО
от
ДОБРИ БЕЛИВАНОВ - Кмет на Община Хасково
Кадруване, интереси и симпатии стоят зад създалото се напрежение в град Хасково. Назначението на ръководни административни кадри в общината трябва да става след проведени законни, прозрачни конкурси съгласно Закона за държавния служител. Това не е лична моя прищявка или субективна преценка, а действие за съблюдаването на Закона.
Аз съм кмет на гражданите на Хасково и желая да управлявам с екип, чието назначение не е в нарушение на Закона. Прозрачността в управлението и ясните критерии за назначенията в Общината са едни от целите на едно демократично и честно управление. Чисто партийните, семейни и приятелски назначения не са подходящи за постигане на тези цели, така че не е допустимо установяването на монопол в ръководството на общината. Няма да коментирам препоръчаните от г-н Делян Добрев назначения нито в община Хасково, нито в енергетиката, за които излезе информация в медиите. Ако Хасково е малък район и в управлението трябва да има приоритетно негови близки, то и секторът енергетика ли е малък?
Възложих провеждането на кадровата политика на заместник кметовете и на съответните комисии и сега съжалявам за това. Научавам, че напускащите заместник-кметове ще се върнат на по-скъпо платените си предишни длъжности, съжалявам само, че не са усетили моето уважение и респект към жертвата им за Хасково. Надявам се на тяхно място да дойдат също достойни хора и добри професионалисти.
След като отмених опорочените конкурси на 21.09, на 22.09 излезе статия, че ГЕРБ ми искат оставката, а след това и местната структура на ГЕРБ излезе с осъдителна декларация, на която аз вече отговорих. Управлението в Хасково е успешно и смело заставам зад тези си думи. Постигнати са много успехи и всички те са плод на екипна работа. Разчитам, че всички поръчки са възложени законосъобразно. Горд съм, че сме сред първенците в санирането. Неприятно е, че заради един изкуствено създаден конфликт относно конкурсите за назначения, обществото ще гледа с недоверие на цялостната дейност в общината. Дадохме повод на опозицията да ни атакува.
Избран съм с подкрепата на ГЕРБ, изпълнявам политиките на партията, самият аз съм от ГЕРБ, член на Общинското ръководство на ГЕРБ и като кмет на всички граждани трябва да съблюдавам Закона, в това число и относно назначенията в Община Хасково. Смятам също, че именно заради подкрепата на партия ГЕРБ трябва да пазим доброто име и да пресичаме практики, които уронват престижа и доверието в политическата ни сила.
Управлението на ГЕРБ има силно изразена визия и цели и функционира в отличен синхрон и скаченост с всички местни административни единици. В тази връзка, аз с моето управление продължавам да стоя твърдо зад политиките и принципите на ГЕРБ. Ще работим за оптимизирането на процеси и проекти, забавянето на които отбеляза г-н Цветанов, до колкото тези процеси са зависими от технологични и законови срокове.
Отдавна съм във властта и уважавам всички партии, включително и БСП в качеството й на градивна опозиция. Не съществува цена, която може да купи убежденията ми. А и от БСП никога не са се опитвали да сторят това, защото добре ме познават. Споменатият от г-н Добрев, г-н Иван Стаматов не зная да е от БСП, познавам го от много години. Лично аз не участвам в процеса по възлагане на обществени поръчки, за това съм упълномощил зам.-кмета Консулов.
През 2003г. Делян Добрев беше назначен в областната управа на Хасково, на която бях Главен секретар. Той бе младеж, завършил в САЩ и се справяше добре. В момента съм наскърбен от поведението му. Наскърбен съм като баща, а не като политик. Отдавам поведението му на емоцията, начина му на мислене и амбициите му за упражняване на влияние.
Обвинен бях, че имам любовница на 35 години. Аз съм на 71г., а спряганата любовница беше финансов контрольор - уволних я, за да им угодя и да покажа, че грешат. Сега съжалявам, че заради клевети уволних един добър служител. Друга любовница се оказа дама, с която през 2016г. съм бил на море. Любовницата беше всъщност дъщеря ми...
Връщам се от пътуване, на което бях заедно със зет ми, който шофира автобуса. Ако не бях на автобусна екскурзия, може би щях да успея да се върна още в понеделник. Бил съм абдикирал в петък, 28.09.9! Всъщност, имаше непредвидена ситуация и престоят ни се удължи с един ден - трябваше да пристигнем в четвъртък, екскурзията беше седемдневна. Изтече видео материал, че се снимам като забележителност до автомобил с марка Бентли. Вижда се, че ме снима именно зет ми - съпругът на дъщеря ми. Вижда се също и, че ни наблюдават и снимат от черна луксозна лимузина... Това поражда въпроса кой е изпратил снимащите и с каква цел. И не е ли всъщност това една добре режисирана ситуация
Аз не се дистанцирам от ГЕРБ, а от г-н Делян Добрев, който създаде нелепо напрежение в Община Хасково. Един човек да каже, че той е издействал от централното управление едно или друго нещо, е обидно за екипа ни, най-малкото, че ГЕРБ има още двама депутата от Хасково. Начинът, по който реагира Добрев на конкурсите показа, че истинската му цел е била да кадрува и ръководи община Хасково, а аз само да бъда фигурант - фасадата, зад която друг реди събитията, без дори да мога да спра незаконните назначения. Това е обидно.
Последните медийни изяви показват, че с опитите за омаскаряването ми се дискредитира управлението на ГЕРБ. Разбира се, че има наболели проблеми в града, решения се търсят, процесите са започнати, добри неща се случват. Разчитам на подкрепа от страна на централната власт и на мъдростта на министър-председателя Борисов. Имам силата и волята да довърша мандата си в името на доброто за Хасково и съгражданите ми. Целя ефективност, прозрачност и законосъобразност - принципи, които съм следвал през целия си живот и които не бих нарушил.
Дали действия на насаждане на антагонизъм ще спомогне за утвърждаване принципите и авторитета на ГЕРБ? Дали всичко това е в полза на гражданите, които са ни гласували доверие? Нека разумът да надделее, за да се фокусираме върху разрешаване на важните и наболели проблеми в Хасково и страната ни.
С УВАЖЕНИЕ,
ДОБРИ БЕЛИВАНОВ
Кмет на Община-ХасковоОтвори в нов прозорец
прочети затвори

Корнелия Нинова: Кметовете на БСП работят за жителите, а тези на ГЕРБ - за роднините и фирмите си

Корнелия Нинова: Кметовете на БСП работят за жителите, а тези на ГЕРБ - за роднините и фирмите си

30 Септември 2017 | 15:09 | Агенция "Фокус"
Варна. "Усетихте ли в семействата си излишъка в бюджета и преборената контрабанда? Вчера г-н Цветанов се похвалил пред вас как правителството се е преборило с контрабандата и събрало милиарди в хазната. Има и икономически растеж. Като добавим и десетте милиарда заеми на ГЕРБ, в бюджета има много пари. Имам простичък въпрос към вас: вие какво усетихте в семействата си от това държавно благосъстояние? Има ли приличен път до вашето село, а здравна служба, линейка и аптека? По-спокойни ли сте нощем, че някой няма да ви нападне и пребие в дома ви? По-лесно ли си плащате сметките и намаляха ли ви вересиите в магазина?". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща със симпатизанти в с. Стефан Караджа, където с нея бе кандидатът за кмет на Вълчи дол Людмила Петкова, съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на БСП. Тя призова събралите се да кажат три неща от техния живот, които сега са по-добре отпреди и веднага би оттеглила критиките към правителството на Борисов. "Ако не искате това да продължава, да се хванем заедно и да го променим", каза още тя. Нинова подчерта, че кметовете на БСП няма да обещават чудеса и даде примери. Тя подчерта, че от 2009 г. досега управлението на ГЕРБ е закрило 17 болници. "Община Гоце Делчев, с наш кмет, осигури 5 милиона, за да си спаси общинската болница от закриване. Община Трън, също управлявана от ГЕРБ, влезе във водна асоциация по заповед "отгоре" и цената на водата там скочи с 20 ст. Община Кресна, чийто кмет е от БСП, не го направи и цената за населението не се увеличи. Наш кмет на малка община - Тунджа, премахна таксите за ясли и детски градини и там семействата не плащат нищо. Само на около 70 км. оттам, в община Ямбол - голяма община с финансови възможности, управлявана от ГЕРБ, таксите са 38 лв", обясни председателят на БСП. Тя бе категорична, че разлика има - кметовете на БСП работят с каквото могат да помогнат за жителите на общините си. "Кметовете на ГЕРБ помагат на роднините и фирмите си - вижте суджука, вижте Хасково. Вижте общинските им съветници в Ботевград - ще се избият помежду си за пари и далавери. Мислите ли, че ги е грижа за вас?", попита Корнелия Нинова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Проф. Александър Маринов: Случаят с назначенията в Хасково e симптом на това как се действа в българската политика

Проф. Александър Маринов: Случаят с назначенията в Хасково e симптом на това как се действа в българската политика

30 Септември 2017 | 11:43 | Агенция "Фокус"
София. Случаят с назначенията в Хасково e симптом на това как се действа в българската политика. Това каза в предаването „Метроном“ на Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов. „Настъпват едни вътрешни борби по места в ГЕРБ, което е обяснимо, тъй като този тип партия, клиентелистка партия, тя винаги стига до самоизяждане. Няма как просто, ресурсите в България са малко, мераклиите са много. Една част вероятно отива от придобитото и нагоре. И по тази причина започва една борба, която според мен вече има характера на лавина и много трудно може да бъде овладяна“, коментира проф. Александър Маринов. Той определи казуса в Хасково като „крещящ“, който представя честата практика, с която си служат партиите.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протести във Франция срещу реформите на президента Еманюел Макрон. 22 март 2018 година.
Протести във Франция срещу реформите на президента Еманюел Макрон. 22 март 2018 ...

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.