НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:22

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ДИК на Македония публикува резултатите от изборите за местна власт

ДИК на Македония публикува резултатите от изборите за местна власт

16 Октомври 2017 | 13:48 | Агенция "Фокус"
Скопие. Държавната избирателна комисия на Република Македония публикува на официалната си интернет страница резултатите от изборите за местна власт, проведени на 15 октомври.
Съгласно данните на ДИК, при 99,57 % обработени бюлетини, Социалдемократическият съюз на Македония (СДСМ) на премиера Зоран Заев печели убедително вота за местна власт. СДСМ води в 50 общини, „Демократичен съюз за интеграция“ (ДСИ) – в 12, а ВМРО-ДПМНЕ – в девет. В първия тур партията на Никола Груевски спечели само три кметски места - в Петровец (Ибрахимово), Сопище и Илинден. В Новаци, Кавадарци, Щип, Зърновци, Чешиново-Облешево и Пробищип ВМРИО-ДПМНЕ води.
В останалите девет общини водят кандидати на другите партии, участващи в изборите.
По данни на ДИК избирателната активност в неделя е била 59,53 %. Право на глас са имали 1 814 644 души, а упражнилите го са били 1 073 382 души.


Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Узунов: Изненадващо е голямото поражение на ВМРО-ДПМНЕ в местните избори в Македония

Красимир Узунов: Изненадващо е голямото поражение на ВМРО-ДПМНЕ в местните избори в Македония

16 Октомври 2017 | 10:02 | Агенция "Фокус"
София. Изненадващо е голямото поражение на ВМРО-ДПМНЕ на местните избори в Македония. Партията на Никола Груевски претърпя небивало поражение, което все още не може да бъде измерено като последствия и резултати. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Красимир Узунов, дългогодишен анализатор на политическата обстановка в Македония и президент на Агенция и Радио „Фокус". Той коментира и в полза на кого ще е победата в столицата Скопие. „С 2,5% води Петре Шилегов от Социалдемократическия съюз на Македония. Въпреки пределната мобилизация на ВМРО-ДПМНЕ, с подкрепата на част от албанските гласове, защото не може да се претендира, че могат автоматично да се броят всички албански гласове, тук не изключвам, освен Демократичен съюз за интеграция, и част от Алианс на албанците да подкрепи кандидатурата на социалдемократите Скопие, както каза Шилегов около 02.00 часа тази нощ, да го върнем на хората, т. е. - да сложим край на диктата на ВМРО-ДПМНЕ“, коментира още Красимир Узунов.
Той отбеляза, че ако се запазят тези резултати и на втория тур на изборите, отражението у нас ще е във връзка с търсенето на реализация на Договора за добросъседство и партньорство, което подписаха България и Македония.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Плус Инфо“: Зоран Заев заяви, че македонците могат да се радват и празнуват след толкова години власт на Никола Груевски

„Плус Инфо“: Зоран Заев заяви, че македонците могат да се радват и празнуват след толкова години власт на Никола Груевски

16 Октомври 2017 | 02:21 | Агенция "Фокус"
Скопие. Македонският премиер Зоран Заев изнесе реч пред многохилядното множество, което се събра пред парламента на Македония, за да отпразнува победата над ВМРО-ДПМНЕ, предава Плус Инфо.
„Най-важното е, че гражданите победиха. Заявявам на кметовете и съветниците, че ерата на местните шерифи свърши. Задълженията сега са по-големи. В Македония има живот за всички. Сега няма извинения. Запретваме ръкави за всички граждани в нашата хубава Македония. Народът го заслужава. Заедно сме сплотени в едно общество за всички. Само да бъдем сплотени и Македония ще върви напред. Казвам на всички овластени лица, че трябва внимателно да слушаме народа си. Обещаваме да служим на гражданите, както те заповядват, така ние ще работим. Има закон, има и прозрачно правителство. Затова ни задължиха всички. Радостта е голяма, но отговорността още по-голяма. Беше борба и жертва, заради нашата Македония. Ние сме отговорна власт пред всички граждани. Ще работим за всички граждани. Македония е на всички, и всички общини са важни. Във втория кръг с уважение към гражданите. Очаквам навсякъде да победим, но с всяко наше действие показваме кои сме. Имаме право да се веселим след толкова години. Нека тази вечер Македония се радва и весели. Македонийо, за теб идват добри времена, тъй като ти си всичко, което имаме. Нека да бъде вечно доброто ни бъдеще, за всяка община. Да живее Скопие, да живее Македония“, каза Зоран Заев.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зоран Заев:  Дочакахме свободата

Зоран Заев: Дочакахме свободата

16 Октомври 2017 | 02:09 | Агенция "Фокус"
Скопие. Македонският премиер Зоран Заев изнесе реч пред симпатизантите на СДСМ по повод на изборната победа, която партията му извоюва на местните избори, предава Фокус (Македония).
„Дочакахме свободата. Искам да честитя на всички граждани. Аз съм горд човек, който живее във времето на свободни, честни и демократични избори. Чрез свободно изразената си воля, народът изпрати посланието си“, каза Заев.
Лидерът на СДСМ отбеляза, че партията му е победила в Зелениково, Куманово, Ранковце, Крива Паланка, Кратово, Кочани, Пехчево, Делчево, Берово, Конче, Струмица, Богданци, Дойран, Гевгели, Демир Капия, Неготино, Лозово, Велес, Прилеп, Битоля, Ресен, Охрид, Вевчани, Крушево, Йегуновце и други общини.
Македонският премиер заяви, че в Скопие за СДСМ са гласували 75,626 души, а за ВМРО-ДПМНЕ 50,820.
„Ако тенденцията продължи така, ще имаме победа още на първия кръг“, каза той.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Сакам да кажам“: Зоран Заев заяви, че „ерата на местните шерифи е свършила“

„Сакам да кажам“: Зоран Заев заяви, че „ерата на местните шерифи е свършила“

16 Октомври 2017 | 02:01 | Агенция "Фокус"
Скопие. Премиерът на Македония и лидер на СДСМ Зоран Заев заяви, че „ерата на местните шерифи“ е свършила с победата на изборите, предава „Сакам да кажам“.
„Искам да заяви, че ерата на местните шерифи завърши“, каза Заев пред голямото множество, което се събра пред македонския парламент, за да отпразнува победата на СДСМ.
„Трябва да запретнем ръкавите и да работим, защото нашият народ го заслужава“, каза Заев пред симпатизантите си.
Той добави, че СДСМ е победила на първия кръг в 37 общини, а в още 15 води.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„24 Вести“ (Македония): СДСМ обяви победа в 40 македонски общини, докато симпатизантите й се събират пред македонския парламент за речта на Зоран Заев

„24 Вести“ (Македония): СДСМ обяви победа в 40 македонски общини, докато симпатизантите й се събират пред македонския парламент за речта на Зоран Заев

16 Октомври 2017 | 01:44 | Агенция "Фокус"
Скопие. СДСМ обяви победата си в 40 общини на Македония, предава телевизионният канал „24 Вести“.
Началникът на изборния щаб на СДСМ Миле Зечевич благодари на гражданите и институциите и каза, че изборният ден е празник на демокрацията.
Пред македонския парламент се събра огромно множество от симпатизанти на партията, които очакват обръщението на премиера Зоран Заев.
По време на пресконференция се изказа и кандидатът за кмет на Скопие Петре Шилегов, който заяви, че макар и да има голямо предимство пред Коце Траяновски, все пак най-вероятно ще има балотаж.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: СДСМ спечели смазваща победа на местните избори, реформаторите от ВМРО-ДПМНЕ поискаха оставката на Груевски, докато той обеща анализ (Обзор)

Македония: СДСМ спечели смазваща победа на местните избори, реформаторите от ВМРО-ДПМНЕ поискаха оставката на Груевски, докато той обеща анализ (Обзор)

16 Октомври 2017 | 01:09 | Агенция "Фокус"
Скопие. Управляващата СДСМ на премиера Зоран Заев спечели смазваща победа над ВМРО-ДПМНЕ на шестите местни избори в Македония след обявяването на независимостта на страната на 8 септември 1991 г.
СДСМ обяви за избрани своите кандидати за кметове на първи тур в 30 общини от общо 80, сред които са Аеродром (Скопие), Берово, Битоля, Богданци, Босилево, Бутел (Скопие), Валандово, Вевчани, Велес, Гевгели, Градско, Дебърца, Делчево, Дойран, Гьорче Петров (Скопие), Карбинци, Карпош (Скопие), Кочани, Крива Паланка, Кривогащани, Крушево, Куманово, Ново Село, Охрид, Прилеп, Радовиш, Ресен, Свети Николе, Старо Нагоричане, Център (Скопие), Струмица и др.
В други 12 общини партията на Зоран Заев има преднина или близки резултати с основния си опонент.
На практика това означава край на десетгодишната тотална доминация на ВМРО-ДПМНЕ в управлението на Македония и пълна подкрепа за избора й в полза на европейската и евроатлантическата интеграция.
В обръщението си към партията Никола Груевски обяви изборите за недемократични и манипулирани, като не призна поражение, а вместо това призова за пълна мобилизация и обеща анализ на пропуснатото и поемането на лична отговорност след втория тур на изборите на 29 октомври 2017 г.
И докато, според анализаторите, лидерът на ВМРО-ДПМНЕ все пак е оставил отворена вратата за своята оставка, ако се потвърдят предварителните резултати, още в нощта на изборите движението за реформиране на ВМРО-ДПМНЕ, чрез един от лидерите си, Александър Михайловски, поиска оставката на на Груевски и незабавното провеждане на партиен конгрес, на който по демократичен начин да бъде избран нов председател.
Първият тур на изборите не донесе повече яснотата около разпределението на силите в албанския политически блок, въпреки затвърждаването на позициите на ДСИ на Али Ахмети.
И ДСИ, и БЕСА на Билал Касами твърдят, че са основните водещи сили сред етническите албанци.
Ахмети обяви спечелването на първи тур на кметските места в Кичево и Пласница и влизането във втори тур в още 12 общини.
По същото време Касами заяви, че БЕСА е първа политическа сила, тъй като не е разчитала на подкрепата на СДСМ.
Победата на Фатмир Дехари на кметските избори в Кичево, според БЕСА се дължи на гласовете на всички албанци и на стриктното спазване на етническите линии и принципи.
Касами обеща изненада на втория тур на изборите в Тетово, както и на балотажите в общините Чаир, Студеничани, Теарце, Сарай и Желино.
Третата партия на етническите албанци - Алианс на албанците вече е спечелила кметския пост в Струга чрез лидера си д-р Зиядин Села, като заедно с това празнува по улиците и площадите на Гостивар, където кандидат е настоящия здравен министър д-р Арбен Таравари.
В същото време от ДСИ продължават да твърдят, че във втори тур в Гостивар като водач влиза досегашния кмет Невзат Бейта.
И макар, че все още не е ясно дали ВМРО-ДПМНЕ ще оспорва изборните резултати или ще признае изборното си поражение, картата на местната власт в Македония е прекроена и тя вече не е същата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски призова за мобилизация на партията и обеща анализ на пропуснатото след втория тур на изборите

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски призова за мобилизация на партията и обеща анализ на пропуснатото след втория тур на изборите

16 Октомври 2017 | 00:46 | Агенция "Фокус"
Скопие. Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски в специално изявление призова за пълна мобилизация на партията и обеща анализ на пропуснатото след втория тур на изборите.
Според Груевски изборите са преминали в обстановка на страх, фалшификати и манипулации.
Груевски не призна поражение на изборите и не спомена подаването на оставка като възможен изход от ситуацията.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: Привържениците на Алианс на албанците празнуват в Гостивар

Македония: Привържениците на Алианс на албанците празнуват в Гостивар

16 Октомври 2017 | 00:32 | Агенция "Фокус"
Скопие. Привържениците на етническата партия Алианс на албанците започнаха празненства по улиците на Скопие по повод победата на техния кандидат д-р Арбен Таравари на кметските избори.
От партията съобщават за победа на първи тур и на изборите в община Струга.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: Местните избори приключиха с активност от 58, 22 %

Македония: Местните избори приключиха с активност от 58, 22 %

16 Октомври 2017 | 00:32 | Агенция "Фокус"
Скопие. Местните избори приключват с активност от 58, 22 %, съобщава ДИК (Държавната избирателна комисия). В сравнение с предходните избори от 2013 г., когато беше регистрирана активността от 66, 8 %, разликата е малко над 8 % .
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: БЕСА се обяви за новата сила сред етническите албанци

Македония: БЕСА се обяви за новата сила сред етническите албанци

16 Октомври 2017 | 00:10 | Агенция "Фокус"
Тетово. Новото политическо движение на етническите албанци БЕСА обяви на пресконференция, че е първата сила в албанския политически блок.
Според лидерът Билал Касами, кандидатите на партията влизат във трои тур в общините Чаир, Студеничани, Тетово, Теарце, Сарай и Желино.
Касами обяви победата на албанския кандидат в Кичево, като резултат от гласуване на етнически линии, а не като заслуга на ДСИ на Али Ахмети.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: Алианс на албанците обяви победа в Струга и Гостивар  и участие в балотаж в Боговине, Врачище и Арачиново

Македония: Алианс на албанците обяви победа в Струга и Гостивар и участие в балотаж в Боговине, Врачище и Арачиново

16 Октомври 2017 | 00:08 | Агенция "Фокус"
Струга. Партията на етническите албанци Алианс на албанците обяви в официално съобщение победата си на първи тур в Струга и Гостивар и участие в балотажите в Боговине, Врачище и Арачиново.
От Алианс на албанците твърдят, че лидерът на партията д-р Зиядин Села е спечелил изборите в Струга, а здравния министър д-р Арбен Таравари е спечели изборите в Гостивар.
Във втори тур влизат Исен Рамадани в Арачиново, Албан Джемаили в Боговине и Исен Шабани във Врапчище.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: Илия Йовановски от СДСМ поведе с 2 000 гласа срещу досегашният кмет на Прилеп, Мариан Ристевски от ВМРО-ДПМНЕ

Македония: Илия Йовановски от СДСМ поведе с 2 000 гласа срещу досегашният кмет на Прилеп, Мариан Ристевски от ВМРО-ДПМНЕ

16 Октомври 2017 | 00:08 | Агенция "Фокус"
Прилеп. Кандидатът за кмет на СДСМ Илия Йовановски поведе с 2 000 гласа срещу досегашният кмет на Прилеп, Мариан Ристевски от ВМРО-ДПМНЕ, съобщава централата на партията в града.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: Теута Арифи от ДСИ увеличи разликата пред Билал Касами от БЕСА

Македония: Теута Арифи от ДСИ увеличи разликата пред Билал Касами от БЕСА

15 Октомври 2017 | 23:55 | Агенция "Фокус"
Тетово. Кандидатът на ДСИ и досегашен кмет Теута Арифи увеличава преднината си с 32, 08 % срещу лидерът на БЕСА, Билал Касами с 24, 54 %.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: Зоран Ногачевски от СДСМ спечели на първи тур изборите в община Дебърца

Македония: Зоран Ногачевски от СДСМ спечели на първи тур изборите в община Дебърца

15 Октомври 2017 | 23:55 | Агенция "Фокус"
Охрид. Зоран Ногачевски от СДСМ спечели на първи тур изборите в община Дебърца, съобщава централата на партията в Охрид.
Според СДСМ досегашният кмет Игор Трайковски от ВМРО-ДПМНЕ е признал загубата си.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: Д-р Зиядин Села от Алианс на албанците води на изборите за кмет на Струга

Македония: Д-р Зиядин Села от Алианс на албанците води на изборите за кмет на Струга

15 Октомври 2017 | 23:51 | Агенция "Фокус"
Струга. По неофициални резултати на РИК Д-р Зиядин Села от Алианс на албанците води на изборите за кмет на Струга с 9 500 гласа следван от кандидата на СДСМ Васил Ашталковски.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: СДСМ обяви на пресконференция победа на първи тур или чувствителна преднина в 35 общини

Македония: СДСМ обяви на пресконференция победа на първи тур или чувствителна преднина в 35 общини

15 Октомври 2017 | 23:45 | Агенция "Фокус"
Скопие. На официална пресконференция СДСМ обяви победа или чувствителна преднина на първи тур в общините Аеродром (Скопие), Берово, Битоля, Богданци, Босилово, Бутел (Скопие), Валандово, Вевчани, Виница, Гевгелия, Градско, Дебърца, Делчево, Дойран, Гьорче Петров (Скопие), Карпош (Скопие), Кочани, Крива Паланка, Кривогащани, Крушево, Куманово, Лозово, Македонска Каменица, Македонски Брод, Неготино, Ново село, Охрид, Прилеп, Радовиш, Ресен, Свети Николе, Старо Нигоричане, Струмица, център (Скопие), Кисела Вода (Скопие), Демир Хисар.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония:  СДСМ поведе в 41 общини, ВМРО-ДПМНЕ - в 14 общини

Македония: СДСМ поведе в 41 общини, ВМРО-ДПМНЕ - в 14 общини

15 Октомври 2017 | 23:35 | Агенция "Фокус"
Скопие. По данни на ДИК (Държавната избирателна комисия) при 20, 95 % от обработените гласове СДСМ води в 41 общини, а ВМРО-ДПМНЕ в 14 общини.
Сред общините в които преднина имат кандидатите на СДСМ са Битоля, Богданци, Бутел (Скопие), Гевгелия, Куманово, Велес и Дойран.
ВМРО-ДПМНЕ води в Щип и в Гази Баба (Скопие).
ДСИ води в Тетово.
В Гьорче Петров (Скопие) резултатът е равен.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония:  СДСМ спечели изборите във Велес на първи тур

Македония: СДСМ спечели изборите във Велес на първи тур

15 Октомври 2017 | 23:35 | Агенция "Фокус"
Скопие. СДСМ спечели изборите във Велес на първи тур, като кандидатът на коалицията Аце Коцевски поведе с 2 000 гласа срещу досегашният кмет Славчо Чадиев от ВМРО-ДПМНЕ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония:  СДСМ печели Струмица и Куманово на първи тур

Македония: СДСМ печели Струмица и Куманово на първи тур

15 Октомври 2017 | 23:22 | Агенция "Фокус"
София. Скопие. Според първоначални резултати на ДИК (Държавната избирателна комисия) кандидатите на СДСМ печелят кметските места в Струмица и Куманово на първи тур.
В Струмица Коста Яневски печели с 60, 23 %, докато в Куманово Максим Димитриевски печели с 59, 25 %.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: СДСМ води след първия тур на местните избори в 39 общини, ВМРО - ДПМНЕ в 15 общини

Македония: СДСМ води след първия тур на местните избори в 39 общини, ВМРО - ДПМНЕ в 15 общини

15 Октомври 2017 | 23:11 | Агенция "Фокус"
Скопие. По данни на ДИК (Държавната изборна комисия) при преброени 14,22% от гласовете, СДСМ води след първия тур на местните избори в 39 общини, ВМРО-ДПМНЕ води в 15 общини, а ДСИ в 4 общини.
В Скопие кандидатът на СДСМ Петре Шилегов води на досегашния кмет Коце Траяновски от СДСМ.
В Битоля Наташа Петровска от СДСМ има 61, 98% срещу Зоран Илиовски от ВМРО- ДПМНЕ с 32,81%.
В Богданци Блаже Шапов печели с 65,83% срещу Никола Роглев от ВМРО-ДПМНЕ с 32,81%.
В Гевгелия печели Сашо Поцков от СДСМ с 56,67% срещу Иван Франгов от ВМРО-ДПМНЕ с 39,76%.
Във Велес води Аце Коцевски от СДСМ с 48,98% срещу Славчо Чадиев от ВМРО-ДПМНЕ с 46,27%.
В Тетово Теута Арифи от ДСИ води с 29,54% срещу Билал Касами от БЕСА с 26,52%.
В Щип Илчо Захариев от ВМРО-ДПМНЕ води с 60% срещу Благой Бочваровски с 33%

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Плус Инфо“ (Македония): Досегашният кмет на скопската община Карпош призна изборната си загуба

„Плус Инфо“ (Македония): Досегашният кмет на скопската община Карпош призна изборната си загуба

15 Октомври 2017 | 23:10 | Агенция "Фокус"
Скопие. Досегашният кмет на македонската столична община Карпош Стефче Якимовски призна изборната си загуба, предава „Плус Инфо“ .
Той честити победата на днешния си съперник от СДСМ Стефан Богоев и заяви, че той води убедително.
Загубилият кмет от ВМРО-ДПМНЕ каза, че партията му ще продължи да има присъствие в политиката и общината.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: ДСИ на Али Ахмети обяви победа на първи тур в общините Кичево и Пласница

Македония: ДСИ на Али Ахмети обяви победа на първи тур в общините Кичево и Пласница

15 Октомври 2017 | 22:57 | Агенция "Фокус"
Скопие. Партията на етническите албанци ДСИ на Али Ахмети обяви на пресконференция победа на първи тур в общините Кичево и Пласница.
В Кичево на първи тур печели досегашният кмет Фатмир Дехари, а в Пласница досегашния кмет Исмаил Яковски.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: Според партийни източници СДСМ води във Велес, Делчево и Битоля, ВМРО-ДПМНЕ води в Щип

Македония: Според партийни източници СДСМ води във Велес, Делчево и Битоля, ВМРО-ДПМНЕ води в Щип

15 Октомври 2017 | 22:55 | Агенция "Фокус"
Скопие. Според партийни източници СДСМ води във Велес, Делчево и Битоля, ВМРО-ДПМНЕ води в Щип, предава македонската телевизия "Телма".
Във Велес бившия кмет Аце Коцевски има 9 258 гласа срещу досегашния кмет Славчо Чадиев от ВМРО-ДПМНЕ с 6 854 гласа.
В Пехчево Драган Тренчовски от СДСМ води с 2 069 гласа срещу досегашния кмет Игор Поповски с 1 771 гласа.
В Охрид Йован Стояновски от СДСМ има 9 797 глаоса срещу митко Тилевски от ВМРО-ДПМНЕ с 7 093 гласа.
В Кавадарци Бетиан китев от СДСМ води с 1 697 гласа срещу Митко Янчев от ВМРО-ДПМНЕ с 1 651 гласа.
В Битоля Наташа Петровска от СДСМ е спечелила 17 000 гласа срещу Зоран Илиовски от ВМРО-ДПМНЕ с 9 300 гласа.
В Берово кандидатът на СДСМ Звонко Пекевски води срещу кандидата на ВМРО-ДПМНЕ Никола Атанасов.
В общините Ново село и Босилово (Струмишко) кандидатите на СДСМ Боро Стойчев и Зоран Зимбаков водят съответно с 400 и 500 гласа.
В Щип досегашният кмет Илчо Захариев от ВМРО-ДПМНЕ води с 9 110 гласа срещу Благой Бочваровски от СДСМ с 8 491 гласа.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

24 Вести (Македония): Председателят на „Демократичния съюз за интеграция“ Али Ахмети обяви, че партията му печели изборите в Кичево и Пласница

24 Вести (Македония): Председателят на „Демократичния съюз за интеграция“ Али Ахмети обяви, че партията му печели изборите в Кичево и Пласница

15 Октомври 2017 | 22:50 | Агенция "Фокус"
Тетово. Председателят на „Демократичния съюз за интеграция“ Али Ахмети обяви, че партията му печели първия тур местните избори в Кичево и Пласница, предава македонският телевизионен канал „24 Вести“.
Той заяви, че изборите са протекли мирно и без големи нередности. Според Али Ахмети навсякъде, където партията му има кандидат-кметове, те водят. Ако резултатите потвърдят тази констатация това ще бъде 11-тата изборна победа на ДСИ.
„Централният изборен щаб на ДСИ е в постоянен контакт с нашите представители в останалите общини, и очакваме по-точни окончателни резултати много скоро“, заяви той по време на пресконференция в Тетово.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: При преброени 50% от гласовете СДСМ води в общините Битоля, Крушево, Вевчани, Карпош, Гьорче Петров, Център, Аеродром, Струмица, Василево, Берово, Пехчево, Кочани, Неготино и Кавадарци

Македония: При преброени 50% от гласовете СДСМ води в общините Битоля, Крушево, Вевчани, Карпош, Гьорче Петров, Център, Аеродром, Струмица, Василево, Берово, Пехчево, Кочани, Неготино и Кавадарци

15 Октомври 2017 | 22:41 | Агенция "Фокус"
Скопие. По неофициални данни при преброени 50% от гласовете СДСМ води в общините Битоля, Крушево, Вевчани, Карпош, Гьорче Петров, Център, Аеродром, Струмица, Василево, Берово, Пехчево, Кочани, Неготино и Кавадарци.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: При обработени 25% от гласовете в Охрид, кандидатът на СДСМ Йован Стояновски води срещу Митко Тилевски от ВМРО-ДПМНЕ

Македония: При обработени 25% от гласовете в Охрид, кандидатът на СДСМ Йован Стояновски води срещу Митко Тилевски от ВМРО-ДПМНЕ

15 Октомври 2017 | 22:34 | Агенция "Фокус"
Охрид. При обработени 25% от гласовете в община Охрид, кандидатът на СДСМ Йован Стояновски води пред Митко Тилевски от ВМРО-ДПМНЕ с 6 100 гласа срещу 4 702 гласа.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: Кандидатите на СДСМ печелят изборите на първи тур изборите в Битоля и Куманово

Македония: Кандидатите на СДСМ печелят изборите на първи тур изборите в Битоля и Куманово

15 Октомври 2017 | 22:30 | Агенция "Фокус"
Скопие. Кандидатите на СДСМ печелят изборите на първи тур изборите в Битоля и Куманово, показват данни на ДИК (Държавната изборна комисия).

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

"Фокус"(Македония): Наташа Петровска от СДСМ води с 2:1 срещу Зоран Илиоски от ВМРО-ДПМНЕ на местните избори в Битоля

"Фокус"(Македония): Наташа Петровска от СДСМ води с 2:1 срещу Зоран Илиоски от ВМРО-ДПМНЕ на местните избори в Битоля

15 Октомври 2017 | 22:29 | Агенция "Фокус"
Скопие. Наташа Петровска от СДСМ води с 2:1 срещу Зоран Илиоски от ВМРО-ДПМНЕ на местните избори в Битоля, предава македонското електронно издание "Фокус".
Според данни на ДИК (Държавната изборна комисия) за кандидатът на СДСМ са гласували 62,4%, а за ВМРО-ДПМНЕ - 33,3%.

Превод и редакция: Василена Йорданова

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ обвини СДСМ в изборни нарушения и натиск над гласоподавателите

Македония: Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ обвини СДСМ в изборни нарушения и натиск над гласоподавателите

15 Октомври 2017 | 22:26 | Агенция "Фокус"
Скопие. На пресконференция в централата на партията опозиционната ВМРО-ДПМНЕ обвини СДСМ в изборни нарушения и в натиск над гласоподавателите.
Според партията в изборния ден, както и по време на цялата кампания, е било констатирано използване на държавен ресурс, купуване на гласове, изборни нарушения и смяна на бюлетини, какъвто е случая в Охрид, където са се появили бюлетини от скопската община Карпош.
От ВМРО-ДПМНЕ заявиха, че всички констатирани нарушения ще бъдат предоставени на международните наблюдатели.
Предизборният щаб на партията заяви, че кандидатите ѝ водят в редица общини, без да съобщава конкретни резултати.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: СДСМ на Зоран Заев съобщава за убедителна преднина в Битоля, Охрид, Велес, Виница, Арачиново, както и в скопските общини Център, Аеродром и Карпош

Македония: СДСМ на Зоран Заев съобщава за убедителна преднина в Битоля, Охрид, Велес, Виница, Арачиново, както и в скопските общини Център, Аеродром и Карпош

15 Октомври 2017 | 22:22 | Агенция "Фокус"
Скопие. СДСМ на премиерът Зоран Заев съобщава за убедителна преднина в Битоля, Охрид, Велес, Виница, Арачиново, както и в скопските общини Център и Карпош.
Според партийни източници в Битоля СДСМ води на ВМРО-ДПМНЕ в съотношение 3:1.
И СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ съобщават за преднина на изборите в Щип.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МКД: По неофициални данни СДСМ печели изборите в общините Битоля, Център, Карпош, Арачиново, Охрид и Карпош

МКД: По неофициални данни СДСМ печели изборите в общините Битоля, Център, Карпош, Арачиново, Охрид и Карпош

15 Октомври 2017 | 22:15 | Агенция "Фокус"
Скопие. СДСМ печели изборите в общините Битоля, Център, Карпош, Арачиново, Охрид, Аеродром и Виница, заявиха източници от партията, цитирани от МКД.
В Битоля при обработени 40 на сто от гласовете, неофициално социалдемократите водят с резултат три към едно спрямо ВМРО-ДПМНЕ.
Както СДСМ, така и ВМРО-ДПМНЕ обявиха неофициално, че водят в Щип.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Фокус (Македония): ДСИ изрази увереност, че всичките й кандидати ще спечелят в македонските общини, в които се кандидатират за кметове

Фокус (Македония): ДСИ изрази увереност, че всичките й кандидати ще спечелят в македонските общини, в които се кандидатират за кметове

15 Октомври 2017 | 22:02 | Агенция "Фокус"
Тетово. Кандидатите за кметове на ДСИ („Демократичния съюз за интеграция“, бел.р) ще спечелят убедително във всички общини, в които участват на изборите, заяви по време на реч в Тетово говорителят на Централния изборен щаб на албанската партия Арбер Адеми, цитиран от Фокус (Македония).
„Днешните местни избори премиха в мирна, честна, коректна и демократична атмосфера. Гражданите доказаха, че са за НАТО и ЕС, както и за силни и развити общини. Всички участници в днешния изборен процес дадоха своя принос това да се случи според европейските стандарти“, заяви Адеми.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: Инцидент при преброяването на гласовете в Куманово предизвика намесата на полицията

Македония: Инцидент при преброяването на гласовете в Куманово предизвика намесата на полицията

15 Октомври 2017 | 21:45 | Агенция "Фокус"
Скопие. Инцидент при преброяването на гласовете на местните избори в Куманово предизвика намесата на полицията, предава държавната агенция "Макфакс".
Инцидентът е бил предизвикан от активисти на новата политическа формация на етническите албанци БЕСА, които са искали да влязат в една от изборните секции и да участват в преброяването.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: Според СДСМ кандидатът на коалицията в скопската община Карпош - Стефан Богоев, води убедително срещу досегашния кмет Стефче Якимовски от ВМРО-ДПМНЕ

Македония: Според СДСМ кандидатът на коалицията в скопската община Карпош - Стефан Богоев, води убедително срещу досегашния кмет Стефче Якимовски от ВМРО-ДПМНЕ

15 Октомври 2017 | 21:43 | Агенция "Фокус"
Скопие. Според СДСМ кандидатът на коалицията в скопската община Карпош- Стефан Богоев, води убедително срещу досегашния кмет Стефче Якимовски от ВМРО-ДПМНЕ, предава македонското електронно издание "Нова ТВ".
Изданието уточнява, че все още не са известни крайните резултати от гласуването в скопските общини, но от СДСМ очакват убедителна победа и в Гьорче Петров.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Плус инфо“ (Македония): Генералният секретар на СДСМ заяви, че за първи път от десетилетие в Македония е имало честни, свободни и демократични избори

„Плус инфо“ (Македония): Генералният секретар на СДСМ заяви, че за първи път от десетилетие в Македония е имало честни, свободни и демократични избори

15 Октомври 2017 | 21:31 | Агенция "Фокус"
Скопие. За първи път от десетилетие в Македония има честни, свободни и демократични избори, заяви генералният секретар на СДСМ Александър Кирацовски, цитиран от „Плус Инфо“.
Той добави, че социалдемократите са доволни от днешния изборен процес , тъй като се е гласувало свободно и без натиск. Кирацовски подчерта, че очаква всички участници в изборите да допринесат за продължаването на честната и демократична атмосфера след вота. Според него резултатите ще потвърдят, че в Македония трябва да има промени.
Генералният секретар на СДСМ заяви, че ако Никола Груевски и ВМРО-ДПМНЕ имат информация, че изборите не са честни и свободни, е трябвало да я разгласят.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: Приключи изборният ден, продължава да се гласува само в секциите, пред които има избиратели

Македония: Приключи изборният ден, продължава да се гласува само в секциите, пред които има избиратели

15 Октомври 2017 | 20:29 | Агенция "Фокус"
Скопие. Официално приключи изборният ден на първия тур на местните избори в Македония, обявиха от ДИК (Държавната избирателна комисия на Македония).
Продължава гласуването единствено в секциите, пред които има избиратели, които все още не са упражнили правото си на глас.
На шестите поред местни избори от обявяването на независимостта на страната на 8 септември 1991 г. гражданите на Македония гласуваха за кметове на 80 общини и на град Скопие.
Право на глас имаха 1 814 644 избиратели, които можеха да гласуват за 260 кандидати за кметове и за 6 627 кандидати за съветници от общо 372 листи.
Настоящите местните избори трябваше да се проведат през май 2017 г., но бяха отложени заради политическата криза в страната.
Гласуването днес и на 29 октомври 2017 г., когато е насрочен вторият тур, се смята за тест за доверие както към настоящия премиер и лидер на СДСМ, Зоран Заев, така и за бившия премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: 60,49% е избирателната активност в Прилеп към 17.00 часа (местно време)

Македония: 60,49% е избирателната активност в Прилеп към 17.00 часа (местно време)

15 Октомври 2017 | 20:28 | Агенция "Фокус"
Скопие. 60,49% е избирателната активност в община Прилеп към 17.00 часа местно време (18.00 часа българско време) или два часа преди затварянето на изборните секции, съобщават от ДИК (Държавната избирателна комисия на Македония).
Право на глас имат 58 292 гласоподаватели.
Основните кандидати за кметския пост са Мариян Ристески от ВМРО-ДПМНЕ (досегашен кмет) и Илия Йовановски от СДСМ.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: 57,01% е избирателната активност в Щип към 17.00 часа (местно време)

Македония: 57,01% е избирателната активност в Щип към 17.00 часа (местно време)

15 Октомври 2017 | 20:27 | Агенция "Фокус"
Скопие. 57,01% е избирателната активност в община Щип към 17.00 часа местно време (18.00 часа българско време) или два часа преди затварянето на изборните секции, съобщават от ДИК (Държавната избирателна комисия на Македония).
Право на глас имат 42 083 гласоподаватели.
Основните кандидати за кметския пост са Илчо Захариев от ВМРО-ДПМНЕ (досегашен кмет) и Благой Бочварски от СДСМ.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: 43,51% е избирателната активност в Струга към 17.00 часа (местно време)

Македония: 43,51% е избирателната активност в Струга към 17.00 часа (местно време)

15 Октомври 2017 | 20:25 | Агенция "Фокус"
Скопие. 43,51% е избирателната активност в община Струга към 17,00 ч. местно време (18,00 ч. българско време) или два часа преди затварянето на изборните секции, съобщават от ДИК (Държавната избирателна комисия на Македония).
Право на глас имат 60 530 гласоподаватели.
Основните кандидати за кметския пост са Рамиз Мерко от ДСИ, д-р Зиядин Села от Алианс на албанците (досегашен кмет), Лядрим Елмази от БЕСА, Менди Асани от ДПА, Сеяд Солаковски от ВМРО-ДПМНЕ и Васил Ашталковски от СДСМ.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: 39,28% е избирателната активност в Тетово към 17.00 часа (местно време)

Македония: 39,28% е избирателната активност в Тетово към 17.00 часа (местно време)

15 Октомври 2017 | 20:23 | Агенция "Фокус"
Скопие. 39,28% е избирателната активност в община Тетово към 17.00 ч. местно време (18.00 ч. българско време) или два часа преди затварянето на изборните секции, съобщават от ДИК (Държавната избирателна комисия на Македония).
Право на глас имат 82 798 гласоподаватели.
Основните кандидати за кметския пост са Теута Арифи от ДСИ (досегашен кмет), Аднан Незири от Алианс на албанците, Билал Касами лидер на БЕСА, Билал Даути от ДПА, Горан Манойловски от ВМРО-ДПМНЕ.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: 37,09 % е избирателната активност в Гостивар към 17.00 часа (местно време)

Македония: 37,09 % е избирателната активност в Гостивар към 17.00 часа (местно време)

15 Октомври 2017 | 20:18 | Агенция "Фокус"
Скопие. 37,09% е избирателната активност в община Гостивар към 17.00 ч. местно време (18.00 ч. българско време) или два часа преди затварянето на изборните секции, съобщават от ДИК (Държавната избирателна комисия на Македония).
Право на глас имат 79 569 гласоподаватели.
Основните кандидати за кметския пост са д-р Арбен Таравари от Алианс на албанците, Шпат Исени от Коалиция Алианс на албанците, Невзат Бейта от ДСИ (досегашен кмет), Асаф Адеми от БЕСА, Себайдин Изаири от ДПА, Дафина Стояновска от ВМРО-ДПМНЕ.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Радио Свободна Европа“(Македония): Спокойни избори с по-ниска избирателна активност от предходните

„Радио Свободна Европа“(Македония): Спокойни избори с по-ниска избирателна активност от предходните

15 Октомври 2017 | 20:18 | Агенция "Фокус"
Скопие. Избирателната активност на местните избори в Македония, според Държавната избирателна комисия(ДИК), е около 49% до 17 часа, което е с около десет процента по-малко от предишните избори. Това са шестите избори за кметове и съветници в независима Македония. Повече от един милион и осемстотин хиляди граждани, имащи право на глас, могат да гласуват в 80 общини и град Скопие. Един мирен изборен ден без сериозни нарушения на обществения ред и мир, съобщиха от Министерството на вътрешните работи ма страната. Наблюдателите са докладвали за някои нарушения на избирателния процес, предава македонската редакция на „Радио свободна Европа“.
Гласуването премина мирно, без да се нарушават обществения ред и мирът. Установени са някои нарушения на изборния процес, и от стана на избирателни комисии, и избиратели, и от партийни активисти, заключиха от институцията отговорна за прилагането и наблюдението на изборния процес.
От ДИК заявиха, че най-висока е избирателна активност във Вевчани, а най-ниска в Ростуше.
До 17 часа, правото си на глас са упражнили 49, 14 процента от регистрираните гласоподаватели, съобщи говорителка на Държавната избирателна комисия, Любка Гугучевска на пресконференция. За град Скопие, избирателната активност е 50, 58 процента.
Това е по-ниска избирателна активност, отколкото при предишни избори. На парламентарните избори през миналия декември избирателната активност в 5 часа, се оказа над 60 процента, а на предишните местни избори през 2013 г. избирателната активност в 17 часа беше малко под 58 процента.
Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: 50,39% е избирателната активност в Битоля към 17.00 часа (местно време)

Македония: 50,39% е избирателната активност в Битоля към 17.00 часа (местно време)

15 Октомври 2017 | 20:09 | Агенция "Фокус"
Скопие. 50,39% е избирателната активност в община Битоля към 17.00 часа местно време (18.00 часа българско време) или два часа преди затварянето на изборните секции, съобщават от ДИК (Държавната избирателна комисия на Македония).
Право на глас имат 83 616 гласоподаватели.
Основните кандидати за кметския пост са Зоран Илиовски от ВМРО-ДПМНЕ и Наташа Петровска от СДСМ.
Досегашният кмет Владимир Талевски не се кандидатира за трети кметски мандат.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Македония: 52,95 % е избирателната активност в Охрид два часа преди затварянето на изборните секции

Македония: 52,95 % е избирателната активност в Охрид два часа преди затварянето на изборните секции

15 Октомври 2017 | 20:05 | Агенция "Фокус"
Скопие. 52,95 % е избирателната активност в община Охрид два часа преди затварянето на изборните секции, съобщават от ДИК(Държавната избирателна комисия на Македония).
Продължава да се гласува във всички 69 изборни секции.
Няма информация за изборни нарушения или за извършване на забранена предизборна агитация в деня на изборите.
Основните кандидати за кметския пост са Митко Тилевски от ВМРО-ДПМНЕ и Йован Стояновски от СДСМ.
Досегашният кмет Никола Бакрачески от ВМРО-ДПМНЕ не се кандидатира за нов кметски мандат.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„МКД“(Македония): Избирателната активност на местните избори в Македония до 17 часа е 49,14%

„МКД“(Македония): Избирателната активност на местните избори в Македония до 17 часа е 49,14%

15 Октомври 2017 | 19:31 | Агенция "Фокус"
Скопие. Избирателната активност на местните избори в Македония до 17 часа е 49,14 процента, като в Скопие са гласували 50,58 % от избирателите, предавамакедонската МКД, позовавайки се на думите на говорителя на Държавната избирателна комисия на Македония Люпка Гугучевска.
Най-висока активност е отчетена във Вевчани – 72,05%, а най-ниска в Шуто Оризари – 33,83%.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Радио Свободна Европа“(Македония): Местните избори в Македония преминават мирно и без сериозни нарушения

„Радио Свободна Европа“(Македония): Местните избори в Македония преминават мирно и без сериозни нарушения

15 Октомври 2017 | 17:04 | Агенция "Фокус"
Скопие. До 13 часа, правото си на глас са използвали 27,11% от избирателите, съобщиха от Държавната изборна комисия(ДИК) на Македония, позовавайки се на данни от екзит-пола, предава македонската редакция на Радио Свободна Европа.
На пресконференция,дадена от говорителя на ДИК Люпка Гугучевска,се разбра, че избирателната активност в Скопие до 13 часа е 29,17%.
„Най-висока е активността в Демир Капия – 47,53 процента, докато най-ниската е в Желино – 17,71 процента“, заяви тя.
Говорителят каза, че Държавната избирателна комисия е в сесия, т.е. има сесия, на която се решават всички въпроси, възникнали във избирателните секции.

"Всички предизвикателства и ситуации, които са се появили досега, сабили своевременно премахнати и гласуването беше възобновени във всички избирателни секции, където имаше прекъсвания", каза Гугучевска.
От ДИК казаха, че в някои избирателни секции гласуването е започнало със закъснение, защото първо трябвало да се премахнат пропагандни материали.
Без сериозни нарушения на изборния процес
Гласуването на шестите местни избори в независима Македония, според МВР и според наблюдателите, преминава без сериозни нарушения на обществения ред и мира. Говорителят на министерството на вътрешните работи Тони Ангеловски заяви на пресконференция, че в община Бутел е докладван инцидент, който не е свързан с изборите. Министерството на вътрешните работи е получило информация за седем случая на подкуп. Говорителят каза, че полицията присъства на място.
"До този момент е имало временни прекъсвания или забавяне на гласуването на 20-ина избирателни секции по технически причини и гласуването е удължено веднага след като е решен проблема", каза Ангеловски.
Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

“А1 On”(Македония): Избирателната активност на местните избори в Македония до 13 часа е 27,11 процента

“А1 On”(Македония): Избирателната активност на местните избори в Македония до 13 часа е 27,11 процента

15 Октомври 2017 | 15:20 | Агенция "Фокус"
Скопие. Избирателната активност на местните избори в Македония до 13 часа е 27,11 процента, предава македонската “A1 On”, позовавайки се на данни, публикувани от Централната избирателна комисия на страната.
Данните показват, че избирателната активност в столицата Скопие е близо до средната за страната – 29,17 процента.
Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МИА: До 13:00 часа има седем опита за купуване на гласове в Македония, полицията съобщи, че денят протича спокойно

МИА: До 13:00 часа има седем опита за купуване на гласове в Македония, полицията съобщи, че денят протича спокойно

15 Октомври 2017 | 14:48 | Агенция "Фокус"
Скопие. Няма сериозни нарушения на реда до 13:00 часа в Македония. Това съобщават от местното Министерство на вътрешните работи, предава Македонската информационна агенция. Говорител на полицията разкри, че е съобщено за общо седем опита за купуване на гласове, а на някои места вота е бил прекъсван за кратко, поради технически причини. Единственият по-сериозен случай от неделя, е опит за саморазправа в основно училище, който обаче няма общо с изборите.
Превод и редакция: Цанко Цолов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МИА: Избирателната активност в Македония до 10 часа е 8,98%

МИА: Избирателната активност в Македония до 10 часа е 8,98%

15 Октомври 2017 | 13:22 | Агенция "Фокус"
Скопие. Избирателната активност на изборите в Македония до 10 часа местно време е 8,98 процента, съобщават от Държавната избирателна комисия, предава Македонската информационна агенция. До момента най-високата активност е отчетена в Демир Капия – 19,15%, докато в столицата упражнилите правото си на вот са 9,56%. До момента няма сигнали за нарушения или нередности. За 14:00 часа местно време е насрочена пресконференция на Държавната избирателна агенция, в която ще бъде дадена по-подробна информация.
Превод и редакция: Цанко Цолов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Нова Македониja”: Отворени са телефонни линии за съобщаване на нередности

„Нова Македониja”: Отворени са телефонни линии за съобщаване на нередности

15 Октомври 2017 | 12:25 | Агенция "Фокус"
Скопие. В Македония са отворени извънредни телефонни линии, на които гражданите могат да съобщават за нередности и измами по време на неделните избори, пише вестник “Нова Македониja”. Инициативата е на Омбудсмана на страната. При нужда, сигнали могат да се подават и в центровете на омбудсмана в градовете Скопие, Битоля, Кичево, Струмица, Тетово и Щип.
По-данни на Македонската информационна агенция, изборният ден е започнал нормално и без нередности, с изключение на някои технически проблеми, които вече са отстранени.
Превод и редакция: Цанко Цолов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Германският канцлер Ангела Меркел пристигна на посещение в Полша и бе приета от президента Анджей Дуда. 19 март 2018 г.
Германският канцлер Ангела Меркел пристигна на посещение в Полша и бе приета от ...

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.