НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:44

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Илияна Попова, зам.-кмет на Петрич: Днес ще бъде награждаването на участниците във фестивала „Златен кестен 2017“

Илияна Попова, зам.-кмет на Петрич: Днес ще бъде награждаването на участниците във фестивала „Златен кестен 2017“

23 Септември 2017 | 14:02 | Агенция "Фокус"
Петрич. В Петрич днес ще бъде награждаването на участниците във фестивала „Златен кестен 2017“. За Радио „Фокус“ – Пирин заместник-кметът на общината Илияна Попова заяви, че фестивалът се провежда на открита сцена на градския площад в Петрич. „Фестивалната вечер започва в 20.00 часа, като днес ще се извърши награждаването на участниците в конкурса за нова популярна песен. В него се състезаваха изпълнители от шест държави – България, Гърция, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора“, каза още Попова.
Изпълненията оценява жури в състав: Красимир Гюлмезов – композитор, Петко Петков – ръководител на група „Трамвай №5”, Григор Копов – композитор от Македония, Илияна Попова – зам.-кмет „Хуманитарни дейности” на община Петрич, и представител на национална електронна медия. Гостуващите изпълнители в тазгодишното издание на фестивала „Златен кестен” през вчерашния ден бяха популярните звезди на българската поп музика – Стивън Ачикор и ТИТА, а тази вечер на сцената в града ще излязат 100 кила и Гери-Никол. Организатори на Международния музикален фестивал „Златен кестен” са Община Петрич и читалище „Братя Миладинови – 1914”.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: 23-то издание на международния фестивал „Златен кестен“ ще се проведе в Петрич

Благоевград: 23-то издание на международния фестивал „Златен кестен“ ще се проведе в Петрич

22 Септември 2017 | 08:50 | Агенция "Фокус"
Петрич. 23-то издание на международния фестивал „Златен кестен“ ще се проведе в Петрич на 22 и 23 септември. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от Община Петрич. Фестивалът има конкурсен характер и оценява авторски песни в областта на популярния жанр – поп, рок и други. Организатори на форума са Община Петрич и Народно читалище „Братя Миладинови – 1914”. В конкурса за нова песен участват песни, създадени в годината преди издание 2017 или в същата година. Журито оценява музика, аранжимент, текст, изпълнение и сценично поведение. Всеки участник представя песента, с която се състезава на живо пред публика и жури.
Според регламента на Международния музикален фестивал „Златен кестен” авторите на текст, музика и аранжимент могат да участват в конкурсната част с не повече от две свои творби. Изпълнител (соло, дует или група) може да участва с изпълнение на една конкурсна песен. В гала концерта на 23 септември, събота, ще вземат участие отличените песни. В тазгодишното издание на „Златен кестен“ ще гостуват популярните изпълнители 100 кила, Тита, Гери-Никол и Стивън Ачикор.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-кметът на Петрич Илияна Попова: В тазгодишното издание на фестивала „Златен кестен“ очакваме изпълнители от почти всички страни на Балканите

Зам.-кметът на Петрич Илияна Попова: В тазгодишното издание на фестивала „Златен кестен“ очакваме изпълнители от почти всички страни на Балканите

19 Септември 2017 | 14:09 | Агенция "Фокус"
Петрич. В тазгодишното издание на фестивала „Златен кестен“ очакваме изпълнители от почти всички страни на Балканите. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Илияна Попова, заместник-кмет по култура към Общината. Международният форум ще се проведе на 22 и 23 септември от 20.00 часа на специално изградена сцена, която ще бъде разположена на градския площад в общинския център. „Ще имаме изпълнители от Гърция, Босна и Херцеговина, Сърбия, Македония, Черна гора, Словения, Румъния, България и така нататък. Очакваме също много нови прекрасни песни, голяма част от които по-късно ще превземат музикалните класации. Освен това очакваме много положителни емоции за жителите и гостите на община Петрич, така както всъщност обещава мотото на фестивала, а именно личното обръщение: „Емоция за теб“. Очаква ни една невероятна сцена, мултимедия и звук. Истинска емоция за меломаните“, каза още Попова. Тя посочи, че както всяка година, от голямата жанрова промяна насам и подмладяването на фестивала, така и тази, най-очакваните събития са концертите на звездите в двете фестивални вечери. „Преди да издам кои са те, държа да споделя, че това винаги са особено актуални звезди към датата на провеждане на фестивала. Ще спомена Поли Генова, Графа, Марияна Попова, Ъпсурт, Лора Караджова и така нататък. Ще спомена румънската звезда Андреа Баника, която преди няколко години доведе толкова много хора на площада, че градът ни отесня“, допълни Илияна Попова. Тя припомни, че миналата година на фестивала са били Жана Бергендорф и Дара, „За тази година сме подготвили букет от звезди – Стивън Ачикор и Тита, които ще излязат на сцената през първата фестивална вечер и 100 кила и Гери-Никол, които четири седмици са номер едно във БГ ТОП 30. Те ще радват почитателите на българската музика във втората фестивална вечер“, подчерта Илияна Попова.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-кметът на Петрич Илияна Попова: Фестивалът „Златен кестен“ е едно от най-емоционалните събития за нашата Община

Зам.-кметът на Петрич Илияна Попова: Фестивалът „Златен кестен“ е едно от най-емоционалните събития за нашата Община

19 Септември 2017 | 12:19 | Агенция "Фокус"
Петрич. Фестивалът „Златен кестен“ е едно от най-емоционалните събития за Община Петрич. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Илияна Попова, заместник-кмет по култура към Общината. Международният форум тази година ще се проведе на 22 и 23 септември, от 20.00 часа, на специално изградена сцена, която ще бъде разположена на градския площад в Петрич. „За 23-ти път организаторите – Община Петрич и Народно читалище „Братя Миладинови – 1914” превръщат Петрич в сцена на емоции, уникални гласове и хитови изпълнители. Това е най-емоционалното събитие в нашата Община. Ще използвам разговора ни с Вас, за да поканя почитателите на поп музиката и позитивните преживявания да дойдат на фестивала. Бих искала да кажа също, че тепърва предстои в „Златен кестен 2017“ да се родят големите имена на музикалната сцена у нас. Казвам това без да искам да омаловажа големите имена, които участват в подготовката, журирането или като участници, а за да наблегна на факта, че „Златен кестен“ има за цел да популяризира нови български песни, техните композитори, текстописци и изпълнители“, каза още Илияна Попова. Тя добави, че това е нещо, което много малко фестивали в момента в България предлагат. „Конкурсът „Златен кестен“ е за авторска песен, но също така голяма популярност, самочувствие и почитатели добиват самите изпълнители. Ще ви дам и един пример от миналата година – изпълнителят, който спечели наградата на Община Петрич през 2016 година Радко Петков, по-късно спечели един много популярен музикален формат в национален ефир“, посочи Илияна Попова.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: В Петрич ще се проведе 23-то издание на международния фестивал „Златен кестен“ на 22 и 23 септември

Благоевград: В Петрич ще се проведе 23-то издание на международния фестивал „Златен кестен“ на 22 и 23 септември

18 Септември 2017 | 15:33 | Агенция "Фокус"
Петрич. В Петрич ще се проведе 23-то издание на международния фестивал „Златен кестен“ на 22 и 23 септември. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от Община Петрич. Фестивалът има конкурсен характер и оценява авторски песни в областта на популярния жанр – поп, рок и други. Организатори на форума са Община Петрич и Народно читалище „Братя Миладинови – 1914”. В конкурса за нова песен участват такива, създадени в годината преди издание - 2017, или в същата година. Журито оценява музика, аранжимент, текст, изпълнение и сценично поведение. Всеки участник представя песента, с която се състезава наживо пред публика и жури. Според регламента на Международния музикален фестивал „Златен кестен” авторите на текст, музика и аранжимент могат да участват в конкурсната част с не повече от две свои творби. Изпълнител (соло, дует или група) може да участва с изпълнение на една конкурсна песен. В гала концерта на 23 септември, събота, ще вземат участие отличените песни. В тазгодишното издание на „Златен кестен“ ще гостуват популярните изпълнители 100 кила, Тита, Гери-Никол и Стивън Ачикор.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Президентски избори в Русия. 18 март 2018 г.
Президентски избори в Русия. 18 март 2018 г.

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.