НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:05

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Димитър Бойчев, ГЕРБ: Китай е добър пример за внедряване на съвременните технологии в административното обслужване

Димитър Бойчев, ГЕРБ: Китай е добър пример за внедряване на съвременните технологии в административното обслужване

21 Септември 2017 | 11:07 | Агенция "Фокус"
София. Китай е добър пример за внедряване на съвременните технологии в административното обслужване на гражданите. Това коментира народният представител и председател на парламентарната група за приятелство с Китай Димитър Бойчев, който ръководи делегация на ГЕРБ в азиатската държава, съобщиха от пресцентъра на партията. „Намаляването на административната тежест за гражданите е сред приоритетите на кабинета на България, оглавяван от министър-председателя Бойко Борисов”, коментира Димитър Бойчев. Той подчерта, че усилията в тази сфера са насочени към внедряването на електронно правителство. „Амбицията ни е да се осигури максимално облекчен достъп на хората до административни услуги. Възможностите, които предлагат новите технологии, са важна част от този процес”, посочи народният представител при посещението си в модерен център за обслужване на граждани в град Фуджоу, провинция Фудзиен.
В делегацията на ГЕРБ участват и представители на местната власт в общини по българското Черноморие. Бургаска област е представена от кметовете на Поморие, Созопол и Царево - Иван Алексиев, Панайот Рейзи и Георги Лапчев, както и от председателя на Общинския съвет в Бургас Константин Луков. От Варненска област в състава на делегацията влизат кметовете на Аврен и Девня – Емануил Манолов и Свилен Шитов, а също и зам.-кметът на община Аксаково Руска Илиева. Добричка област е представена от зам. областния управител Красимир Николов.
Гостите бяха поканени да разгледат първия по рода си в Китай център за обслужване на граждани, в който към момента се предоставят 462 различни административни услуги – от регистрация на автомобил и жилищно кредитиране до издаване на виза. Голяма част от услугите се извършват чрез електронни устройства, като за 76 от административните процедури е организирано и денонощно обслужване. Подобни центрове вече функционират в много градове на Китай, но създаденият във Фуджоу интегрира най-голям брой услуги – над 90%, обясниха от китайската страна.
В града делегацията на ГЕРБ посети и жилищен комплекс с около 13 000 обитатели, където се предоставят и социални услуги – грижа за самотни възрастни хора и занималня за деца от 6 до 13-годишна възраст.
Българската делегация бе посрещната и в компанията „Newland”, която е сред лидерите в областта на новите технологии – има 130 патента за приложение на QR кодове, заема първо място в Азия и трето в света по разработването на дигитални устройства за разплащане. Пред гостите от България бяха демонстрирани и най-модерните технологии за опазване на околната среда, които се прилагат успешно с цел намаляване на замърсяването на въздуха в резултат от дейността на топлофикационните компании, както и за пречистване на промишлени отпадъчни води чрез озониращи системи.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Александър Вучич полага венец пред мястото, на което бе убит Оливер Иванович. 22 януари 2018 г.
Александър Вучич полага венец пред мястото, на което бе убит Оливер Иванович. 22...

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.