НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:45

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

София: Започна есенното засаждане на дървета по улици и булеварди в града

София: Започна есенното засаждане на дървета по улици и булеварди в града

21 Септември 2017 | 12:38 | Агенция "Фокус"
София. Започна есенното засаждането на нови дървета по улици и булеварди в София. На бул. „Цар Освободител“ екипи, ангажирани с дейностите по озеленяване, извършиха засаждане на дървета на празни места в участъка между площадите „Княз Александър Първи“ и „Независимост“. Засаждането на нови дървета се извършва при подходящи метеорологични условия. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Засаждаме дървета устойчиви на климатичните промени като ясен, сребриста липа, червен дъб. Видовете сме консултирали с експерти от Лесотехническия университет, каза заместник-кметът по екология на София Йоана Христова.
През предстоящия сезон залесителните инициативи ще се реализират в три посоки:
- Озеленяване и засаждане на над 1500 дървета покрай улици, булеварди и в междублокови пространства. „Стартираме с компенсаторно засаждане и попълване на празните места по тротоарите от премахнати изсъхнали или изгнили дървета, по бул.„Цар Освободител“, бул.„Прага“, бул.„Патриарх Евтимий“, бул.„Евлоги и Христо Георгиеви“, бул.„ Васил Левски“, ул.„Георги Раковски“, бул.„Пенчо Славейков“. След централните булеварди, кампанията ще обхване постепенно по-малки улици и ще продължи график в междублокови пространства и паркове.
- Озеленяване в дворове на училища и детски градини под надслов „Моето зелено училище“. В тази част от кампанията екипът на Столична община ще се обърне към ръководствата на училищата и детските градини, които да създадат вътрешна организация и така да включат самите ученици в саденето на растенията.
- Старт на проекта Новата гора на София. В рамките на този проект, Столична община инициира създаването на изцяло нова гора на равнинен терен между кварталите Люлин и Суходол. Гората ще е с площ 225 декара и се очаква в нея да бъдат засадени 125 000 дървета в рамките на 3 залесителни сезона. Предстои след официалния старт на проекта – в края на октомври. В инициативата ще бъдат привлечени и доброволци – столичани, които да се включат в процеса по засаждането й. Материалите ще бъдат предоставени от Столична община.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Президентски избори в Русия. 18 март 2018 г.
Президентски избори в Русия. 18 март 2018 г.

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.