НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:52

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Шофиращите в аварийната лента на автомагистралата ще се наказват с глоба от 1 000 лева и отнемане на книжката за 3 месеца (ОБЗОР)

Шофиращите в аварийната лента на автомагистралата ще се наказват с глоба от 1 000 лева и отнемане на книжката за 3 месеца (ОБЗОР)

14 Септември 2017 | 21:40 | Агенция "Фокус"
София. Парламентът прие на второ четене промени в Закона за движение по пътищата, завишаващи някои от наказанията за административните нарушения, заложени в нето. Така, съгласно новите промени, на движещите се в аварийната лента на магистралата шофьори ще бъда налагано наказание „парична глоба“ в размер на 1 000 лева, а свидетелството им за управление ще бъде отнемано за срок от 3 месеца. Досега това нарушение попадаше в хипотезата на текст от закона, отнасящ се до неправилното движение по пътното платно, а предвиденото наказание бе глоба от 20 до 100 лева.
Отнемане на книжката за срок от 2 години и глоба от 2000 лв. грози водачите на трамваи или самоходни машини, ако откажат проверка за наркотици или алкохол.
Част от промените са насочени към улесняване на придвижването на превозните средства от градския транспорт. Съгласно тях, когато релсов път е разположен върху платното за движение, водачите на нерелсови пътни превозни средства, които се намират върху него, са длъжни да го освободят по възможно най-бързия начин при приближаване на превозните средства от редовните градски линии, за да ги пропуснат да преминат.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Парламентът прие промени в Закона за движение по пътищата на второ четене

Парламентът прие промени в Закона за движение по пътищата на второ четене

14 Септември 2017 | 13:49 | Агенция "Фокус"
София. Парламентът прие промени в Закона за движение по пътищата на второ четене, предаде репортер наАгенция „Фокус“. Съгласно промените, когато релсов път е разположен върху платното за движение, водачите на нерелсови пътни превозни средства, които се намират върху него, са длъжни да го освободят по възможно най-бързия начин при приближаване на превозните средства от редовните градски линии, за да ги пропуснат да преминат. С новия Закон за движение по пътищата шофьорите, движещи се в аварийната лента на автомагистралата, ще се наказват с глоба от 1000 лв. и с лишаване от книжка за 3 месеца. Съгласно закона ще се отнема книжката за срок от 2 години и ще се налага глоба от 2000 лв. на водачите на трамвай или самоходна машина, ако откажат проверка за наркотици и алкохол.
Деница КИТАНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шофьорите, движещи се в аварийната лента на автомагистралата, ще се наказват с глоба от 1000 лв. и с лишаване от книжка за 3 месеца

Шофьорите, движещи се в аварийната лента на автомагистралата, ще се наказват с глоба от 1000 лв. и с лишаване от книжка за 3 месеца

14 Септември 2017 | 13:40 | Агенция "Фокус"
София. Шофьорите, движещи се в аварийната лента на автомагистралата, ще се наказват с глоба от 1000 лв. и с лишаване от книжка за 3 месеца. Това се въведе след приемане на текстове от Закона за движение по пътищата на второ четене, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Предложението за текста бе направено от ПГ на „БСП за България“ и бе прието със 133 гласа „за“ и 1 – „против“. Текстът предвижда да се наказва с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от три месеца и глоба 1000 лв. водач, който се движи в лентата за принудително спиране по автомагистрала.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

С отнемане на книжката за срок от 2 години  и глоба от 2000 лв. ще се наказват водачите на трамвай или самоходна машина, ако откажат проверка за наркотици или алкохол

С отнемане на книжката за срок от 2 години и глоба от 2000 лв. ще се наказват водачите на трамвай или самоходна машина, ако откажат проверка за наркотици или алкохол

14 Септември 2017 | 13:07 | Агенция "Фокус"
София. С отнемане на книжката за срок от 2 години и глоба от 2000 лв. ще се наказват водачите на трамвай или самоходна машина, ако откажат проверка за наркотици или алкохол. Това се въведе с приемане на текстове от Закона за движение по пътищата на второ четене, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „За“ текста гласуваха 119 народни представители, „против“ – 7 и „въздържали се“ – 1, с което то бе прието.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сергей Лавров и Александър Вучич. 22 февруари 2018 г.
Сергей Лавров и Александър Вучич. 22 февруари 2018 г.

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.