НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:36

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Гл. комисар Николай Николов, ГД ПБЗН: Почти всички пожарникари, на които име се бавиха плащанията, получиха дължимите средства за дрехи

Гл. комисар Николай Николов, ГД ПБЗН: Почти всички пожарникари, на които име се бавиха плащанията, получиха дължимите средства за дрехи

23 Август 2017 | 14:24 | Агенция "Фокус"
Благоевград. ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ завърши проект благодарение, на който повече от 80% от техниката е била подменена, изцяло нова е и дори все още е в гаранция. Това каза в Благоевград директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. „Техниката ни е оборудвана по последни европейски критерии. Разполагаме с изключително добре подготвени хора. Проблем представяла, обаче, недостатъчният брой пожарникари – толкова, колкото ние бихме желали да имаме, за да може наистина във всеки един момент да бъдем високоефективни и по-качествени в нашата работа“, подчерта гл. комисар Николов.
Във връзка с протестите на служителите в структурата на МВР и по-конкретно участието на пожарникарите в тях, той каза: „Униформата е това, с което аз съм облечен в момента. Униформата е това, с което са облечени и пожарникарите – тя е държавен отличителен знак, даден на съответните служители, за да може да се припознаят с държавното управление. Правителството отдели финансови средства и към момента почти всички пожарникари, на които не им бяха изплащани пари за дрехи, са получили своите финансови средства“. Според него, това обаче не решава въпроса. „Ние като министерство трябва да направим така, че не да раздаваме пари, а да раздаваме униформи. В пожарната по-сериозен е проблемът с личните предпазни средства. През последните години над 7 хиляди комплекта лични предпазни средства са били доставени, това обаче не е достатъчно, защото то естествено се износва. В този случаи нашите колеги са прави, искайки по-висока степен на защита“, подчерта гл. комисар Николов.
По думите му, МВР и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са длъжни да дадат това на пожарникарите. „В момента тече обществена поръчка на стойност приблизително 200 хиляди лева, която е предназначена за закупуването на лични предпазни средства – пожарникарски дрехи. Съвсем скоро се надявам да обява още една обществена поръчка на стойност около 500 хиляди лева. Защо говоря за всичко това – защото смятам, че исканията на нашите колеги в тази си част са напълно основателни, тъй като ние сме длъжни да направим така, че да защитим техния живот“, заяви гл. комисар Николов. Той добави, че само когато пожарникарите са добре защитени, ще могат да окажат най-доброто съдействие и защита на хората, които са изпаднали в беда. Гл. комисар Николай Николов подчерта, че е в непрекъснат диалог с пожарникарите в страната и синдикалното ръководство във връзка с техните протести и не очаква да се стигне до напрежение.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Димитър Попов, СФСМВР: Около 70 души се включиха в регионалния протест на полицаите в Гоце Делчев

Димитър Попов, СФСМВР: Около 70 души се включиха в регионалния протест на полицаите в Гоце Делчев

27 Юли 2017 | 18:30 | Агенция "Фокус"
Гоце Делчев. Около 70 души се включиха в регионалния протест на полицаите в Гоце Делчев. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Димитър Попов, заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР). Той посочи, че въпреки силния дъжд, протестът се е провел пред сградата на Исторически музей-Гоце Делчев, която е съвсем близо до сградата на РПУ-Гоце Делчев. Попов отбеляза, че не се е стигнало до блокиране на кръстовища и не са попречили на гражданите, тъй като те не са виновни за нищо. Димитър Попов подчерта, че днес полицейските служители в Гоце Делчев са били подкрепени и от жители на града.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Регионален протест на полицаите ще се проведе в Гоце Делчев

Благоевград: Регионален протест на полицаите ще се проведе в Гоце Делчев

27 Юли 2017 | 09:46 | Агенция "Фокус"
Гоце Делчев. Регионален протест на полицаите ще се проведе в Гоце Делчев. Това каза за Радио „Фокус“ - Пирин Димитър Попов, заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР. Той посочи, че протестът ще се проведе в 17.30 часа пред сградата на Исторически музей - Гоце Делчев, която е съвсем близо до сградата на РПУ - Гоце Делчев. Попов отбеляза, че протестът ще продължи не повече от 1 час. По думите му няма да се стигне до блокиране на кръстовища и няма да се пречи на гражданите, тъй като те не са виновни за нищо. Димитър Попов подчерта, че тъй като сме в разгара на летния сезон няма как да се организира национален протест в София, но по всяка вероятност това ще се случи през есента, най-късно на 8 ноември – Архангеловден, когато е професионалният празник на служителите на полицията. Той уточни, че почти със сигурност преди това ще има редица регионални протести в цялата страна.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Илия Велев: Благоевградските полицаи ще излязат на регионален протест през следващата седмица

Илия Велев: Благоевградските полицаи ще излязат на регионален протест през следващата седмица

26 Юли 2017 | 18:38 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Благоевградските полицаи ще излязат на регионален протест през следващата седмица. Това съобщи за Радио „Фокус“ - Пирин Илия Велев, председател на Синдикалното дружество на полицаите в Благоевград. Той обясни, че все още не е известна точната дата за провеждане на протест, но при всички случаи ще бъде в някой от дните между първи и трети август. По думите му първо трябва да получат разрешение от Община Благоевград за провеждане на протеста и за конкретна дата и час, но със сигурност ще се проведе в извънработно време. Илия Велев посочи, че окончателната дата за протеста ще стане известна в петък.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кабинетът отпуска 17,4 млн. лв. за изплащане на неосигурено униформено облекло на служителите на МВР

Кабинетът отпуска 17,4 млн. лв. за изплащане на неосигурено униформено облекло на служителите на МВР

26 Юли 2017 | 14:48 | Агенция "Фокус"
София. Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2017 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Средствата в размер на 17 474 000 лв. са за изплащане на левовата равностойност на неосигурено униформено облекло на държавните служители по Закона за Министерството на вътрешните работи, които са имали право на униформено облекло за 2011 г., 2012 г., 2013 г., 2014 г. или 2015 г. и за които такова не е осигурено.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Регионален протест на полицаите ще се проведе в Гоце Делчев на 27 юли

Благоевград: Регионален протест на полицаите ще се проведе в Гоце Делчев на 27 юли

26 Юли 2017 | 11:43 | Агенция "Фокус"
Гоце Делчев. Регионален протест на полицаите ще се проведе в Гоце Делчев на 27 юли. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Димитър Попов, заместник-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на МВР. Той посочи, че протестът ще се проведе в четвъртък, в 17.30 часа, пред сградата на Исторически музей-Гоце Делчев, която е съвсем близо до сградата на Районно управление на МВР-Гоце Делчев. Попов отбеляза, че протестът ще продължи около 1 час.
Според него това провеждащите се в различни градове в страната регионални протести на служителите в МВР имат за цел да се задържи вниманието върху темата за проблемите в системата, така че тя да не бъде забравена. По думите му няма да се стигне до блокиране на кръстовища и да се пречи на гражданите, тъй като те не са виновни за нищо. Димитър Попов подчерта, че тъй като сме в разгара на летния сезон, няма как да се организира национален протест в София, но по всяка вероятност това ще се случи през есента, най-късно - на 8 ноември, Архангеловден, когато е професионалният празник на служителите на полицията. Той уточни, че почти със сигурност преди това ще има редица регионални протести в цялата страна.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ръководството на МВР и синдикатите се споразумяха до утре да бъдат представени становищата за размера за допълнителните възнаграждения на служителите

Ръководството на МВР и синдикатите се споразумяха до утре да бъдат представени становищата за размера за допълнителните възнаграждения на служителите

25 Юли 2017 | 15:21 | Агенция "Фокус"
София. Ръководството на МВР и синдикатите се споразумяха до утре синдикалните организации да представят своите становища по предложени промени в Наредбата за размера за допълнителните възнаграждения за постигнати резултати на служителите. На днешния Съвет за социално партньорство присъства министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Ръководството на МВР предложи на синдикатите да обсъдят и постигнат споразумение преди 28 юли /петък/ , когато е крайният срок министърът да издаде своята заповед за изплащане на допълнителните парични възнаграждения за постигнати резултати. Предвижда се сумите за първия отчетен период да бъдат изплатени през месец август. Министър Валентин Радев заяви, че разчита на синдикатите за това, че познават детайлите и държи заедно да вземат най-справедливото решение за стимулиране на служителите. Синдикатите се ангажираха в срок до утре да изпратят своите писмени становища.
Борете се за по-високи доходи, но нека го правим заедно, призова министър Радев. Той отново помоли да не се манипулира процесът на диалог помежду им и напомни, че от пет проведени заседания на Съвет за социално партньорство в МВР лично е присъствал на три от тях. Председателят на Съвета зам.-министър Стефан Балабанов изрази своята изненада от изпратена от синдикатите нотариална покана за среща и заяви, че никога в историята на МВР не се е водил така дебат. Той увери, че складовете са обезпечени със заявените от съответните дирекции униформи и за ръководството на вътрешното министерство е важно да получат знак, че вървят в правилната посока. Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов отбеляза светкавичните действия на ръководството за изплащане на паричната равностойност на полагащите се дрехи на служителите и допълни, че очаква развитие и по другите поставени от синдикалистите наболели въпроси.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Президентът Румен Радев: Протестите на полицаите са справедливи

Президентът Румен Радев: Протестите на полицаите са справедливи

18 Юли 2017 | 20:46 | Агенция "Фокус"
Карлово. Протестите на полицаите са справедливи. Това каза пред журналисти в Карлово президентът Румен Радев във връзка с протестите на служители в МВР, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Радев коментира, че исканията им от дълги години не са удовлетворени, а трудът им е тежък и рискован. „Надявам се, че техните проблеми в скоро време ще бъдат решени“, допълни държавният глава.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Николай Стоев, СФСМВР-Сливен: Полицаите в Сливен и Ямбол ще се включат в регионалните протести

Николай Стоев, СФСМВР-Сливен: Полицаите в Сливен и Ямбол ще се включат в регионалните протести

18 Юли 2017 | 12:08 | Агенция "Фокус"
Сливен. Полицаите в Сливен и Ямбол ще се включат в регионалните протести на служителите в МВР с искане за по-високо заплащане, които започват днес в София и продължават в различни градове в страната в следващите дни, съобщи за Радио „Фокус“ – Сливен председателят на структурата на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) в Сливен Николай Стоев. Той уточни, че протестът ще се състои в началото на август в Бургас, след работно време, за да не пречи на служебните ангажименти на служителите на реда.
Протестните действия на полицаите са с искания за по-високо заплащане, обновяване на материално техническата база и повече сигурност за служителите на МВР. В момента началната заплата на един полицай е 420 лв, а основната - 660 лв. Увеличение на трудовите възнаграждения в системата не е имало от 2008 година. Проблем са и неоснователните жалби за полицейско насилие.
„Въпреки статистиката, че само 10% от всички жалби за насилие от страна на полицията имат основание, по презумпция служителите на реда са виновни до доказване на противното. Ние нямаме сигурност, че държавата, която пазим, стои зад нас“, коментира Стоев. По първоначални данни около 30 полицаи от Сливен ще участват в протестите. Ако исканията им не бъдат изпълнени, служителите в МВР планират протестите да прераснат в ежедневни.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Служителите в МВР започват серия от регионални протести с искане за по-високо заплащане

Служителите в МВР започват серия от регионални протести с искане за по-високо заплащане

18 Юли 2017 | 07:57 | Агенция "Фокус"
София. Протестните действия за по-високо заплащане на служителите в МВР продължават и след митинга, който се проведе на 5 юли 2017 г. в град София. Това съобщиха от Синдикалната федерация на служителите в MВР (СФСМВР). Започва серия от регионални протести, като началото ще бъде поставено в София днес, 18 юли, в 18.30 часа пред храма „Св. Седмочисленици“. Ще последват регионални протести във Варна (20 юли 2017 г.), Добрич (25 юли 2017 г.) и Гоце Делчев (27 юли 2017 г.)
Протестите ще продължат в Бургас, Благоевград, Перник и други градове. Действията са организирани от регионалните структури на СФСМВР и в тях ще участват и членове на други синдикални организации в МВР.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Ципов, зам.-министър на вътрешните работи: Над 30 хиляди служители в МВР ще получат финансово обезщетение за униформи

Красимир Ципов, зам.-министър на вътрешните работи: Над 30 хиляди служители в МВР ще получат финансово обезщетение за униформи

15 Юли 2017 | 10:49 | Агенция "Фокус"
София. Над 30 хиляди служители в МВР ще получат финансови обезщетения за униформи за периода от края на 2011 до края на 2015 година. Това каза в предаването „Метроном“ на Радио „Фокус“ заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов. По думите му, причината за липсата на униформено облекло е свързана с обжалване на обществени поръчки, по които компетентните органи не са се произнесли в рамките на годината и затова процедурите не са били довеждани докрай, а през следващата година се е налагало всичко да стартира отново. Ципов увери, че занапред проблемът трябва да бъде решен: „В момента подготвяме постановление на Министерски съвет за предоставяне на тази сума. Тези средства ще бъдат предоставени по бюджета на МВР. Надявам се, в рамките на следващите няколко месеца тези суми да бъдат изплатени. От края на 2015 година, когато беше проведена такава процедура, МВР има сключено рамково споразумение с изпълнители, които да произведат и да предоставят съответните артикули. Затова всички служители ще получат своите униформи за 2016 и 2017 година. Надявам се занапред да няма такива казуси, които трябва да бъдат решавани по този начин“.
За исканията на синдикатите в МВР, свързани с увеличението на заплатите, Красимир Ципов обясни, че това ще се случи следващата година. Той подчерта, че МВР работи сериозно по противодействието на контрабандата в резултат, на което ще се повишат и приходите в държавния бюджет.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

На служителите на МВР ще бъдат изплатени униформите за периода от 2011 до 2015 година (ОБЗОР)

На служителите на МВР ще бъдат изплатени униформите за периода от 2011 до 2015 година (ОБЗОР)

13 Юли 2017 | 20:39 | Агенция "Фокус"
София. Без дебат в пленарна зала народните представители приеха окончателни промени в Закона за МВР, с които на служителите ще бъдат изплатени униформите, които не са получили за периода от 2011 до 2015 година. Редът за изплащане на сумите ще бъде определен със заповед на министъра на вътрешните работи. Средствата ще бъдат одобрени от Министерски съвет като допълнителни разходи за персонал по бюджета на МВР за 2017 година. Промените влизат в сила със заповед, която се издава в срок до един месец от влизането в сила на Закона за МВР. След като промените бяха приети, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че служителите на МВР ще получат парите за униформите си накуп за всички натрупани години от 2011 до 2015 . Той обясни, че Министерство на финансите е в готовност веднага да предостави тези пари. Ще се направи график и изчисление на това дали някой служител е получавал някакви атрибути от униформи през годините, които ще бъдат приспаднати от сумата. Цветан Цветанов поясни, че останалите служители на МВР, които са с униформено облекло, през годините са получавали ритмично сумата от 400 лева и по този начин са се възползвали от възможността да си закупят униформи, но цивилни. Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов заяви, че около 29 млн. лева е прогнозната сума, която ще бъде изплатена на полицаите за униформи. Той обясни, че за периода от 2011 до 2015 година са напуснали не малък брой служители, а част от тях са получили обезщетение за вещево доволство. Тези, които са получили такова обезщетение и са взели част от дрехите, които им се полагат, сега няма да получат пари за униформи.
„Фокус“ припомня: В началото на юни синдикатите поискаха 15% увеличение на възнагражденията на служителите в МВР от 1 юли 2017 година. На 15 юни те се срещнаха със зам.-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов и след срещата обявиха, че с ръководството на министерството са се обединили около увеличение на заплатите. Ден по-късно, вътрешният министър Валентин Радев заяви, че заплатите на служителите на МВР ще бъдат увеличени само ако бъдат представени аргументи за това. На 25 юни стана ясно, че протестът на служителите на МВР е насрочен за 5 юли- денят на националния им празник. На следващия ден на Национално съвещание на МВР премиерът Бойко Борисов призова незабавно да бъдат разпределени 10 млн. лева за летни униформи на полицаите. На 27 юни ПГ на ГЕРБ внесе в деловодството на парламента промени в Закона за МВР, с които на служителите да бъдат изплатени униформите, които не са получили, което е едно от исканията на синдикатите. След втора среща с представители на синдикалните организации в МВР на 29 юни вътрешният министър Валентин Радев заяви, че няма как заплатите да бъдат увеличени от тази година, затова ръководството на министерството ще настоява за увеличение от 2018 година. Така след като не бе постигнат консенсус по основните искания на синдикатите в МВР стотици униформени от цялата страна протестираха на площад „Народно събрание“ на 5 юли. Част от тях бяха дошли на протеста с униформите си, за да покажат в какво състояние са.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Служителите на МВР ще получат парите за униформите си накуп, Министерството на финансите е в готовност веднага да ги предостави

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Служителите на МВР ще получат парите за униформите си накуп, Министерството на финансите е в готовност веднага да ги предостави

13 Юли 2017 | 10:33 | Агенция "Фокус"
София. Парите ще бъдат получени накуп от служителите за всички натрупани години от 2011 до 2015 . Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след като депутатите приеха на служителите на МВР да бъдат изплатени униформите, които не са получили, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Министерство на финансите е в готовност веднага да предостави тези пари, ще се направи график и изчисление на това дали някой служител е получавал някакви атрибути от униформи през годините, които ще бъдат приспаднати от сумата“, обясни той. „Колегите заслужават да получат тези пари, след като не са получили нито пари, нито униформи“, заяви Цветан Цветанов. „Останалите държавни служители, които са с униформено облекло, през годините са получавали ритмично сумата от 400 лева и по този начин са се възползвали от възможността да си закупят униформи, но цивилни“, посочи той и допълни, че униформените служители не са имали тази възможност. „По предварителна разбивка направена от Министерството на финансите говорим някъде за около 30 млн. лева, но ще бъде направено допълнително прецизиране“, каза още Цветан Цветанов.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-министър Красимир Ципов: Около 29 млн. лева е прогнозната сума, която ще бъде изплатена на полицаите за униформи

Зам.-министър Красимир Ципов: Около 29 млн. лева е прогнозната сума, която ще бъде изплатена на полицаите за униформи

13 Юли 2017 | 09:56 | Агенция "Фокус"
София. Прогнозната стойност на сумата, която ще бъде изплатена на полицаите, е някъде около 29 млн. лева. Това каза пред журналисти зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов след като депутатите приеха на служителите на МВР да бъдат изплатени униформите, които не са получили, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „След като бъде обнародван и влезе в сила току що приетият закон ще направим разчет за всеки един служител“, обясни той. „За този период са напуснали не малък брой служителите, а част от тях са получили обезщетение за вещево доволство“, посочи Красимир Ципов и уточни, че през 2015 година са напуснали най-много служители. На въпрос дали служителите, които са напуснали, ще получат пари зам.-министърът поясни: „Зависи какво обезщетение са получили служителите, ако те са получили и взели част от дрехите, които им се полагат, по всяка вероятност сега няма да получат пари. Не е нормално след като са взели обезщетение, сега да получат още веднъж“. По думите му по всяка вероятност сумите за униформи ще бъдат изплатени на служителите заедно с възнагражденията им. „Благодаря на всички народни представители, това е впечатляващ консенсус. По този начин ще се даде възможност на униформените служители, които за периода края на 2011-2015 година не са получили униформите си, така както е предвидено по Закона за МВР, да получат левовата равностойност“, каза още зам.-министърът.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

 Парламентът реши на служителите на МВР да бъдат изплатени униформите, които не са получили

Парламентът реши на служителите на МВР да бъдат изплатени униформите, които не са получили

13 Юли 2017 | 09:19 | Агенция "Фокус"
София. Народните представители приеха на второ четене промени в Закона за МВР, с които на служителите ще бъдат изплатени униформите, които не са получили, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Промените бяха приети без дебат в пленарна зала.
На служителите на МВР, на които не е осигурено униформено облекло и са имали право на такова за годините от 2011 до 2015 година ще бъде изплатена левовата му стойност. Редът за изплащане на сумите ще бъде определен със заповед на министъра на вътрешните работи. Средствата за изплащане на сумите ще се одобряват от Министерски съвет като допълнителни разход за персонал по бюджета на МВР за 2017 година. Промените влизат в сила със заповед, която се издава в срок до един месец от влизането в сила на Закона за МВР.
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов благодари на всички парламентарни групи, участвали във вътрешната парламентарна комисия, за пълния консенсус, който е постигнат. „Смятам, че когато даден законопроект е по тема сигурност трябва да се гласува точно по този начин“, заяви той.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Парламентът ще гласува окончателни промени в Закона за МВР, с които на служителите да бъдат изплатени униформите, които не са получили

Парламентът ще гласува окончателни промени в Закона за МВР, с които на служителите да бъдат изплатени униформите, които не са получили

13 Юли 2017 | 07:30 | Агенция "Фокус"
София. Народните представители ще разгледат на второ четене промени в Закона за МВР, с които на служителите да бъдат изплатени униформите, които не са получили. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. На 30 юни промените, внесени от ГЕРБ, бяха приети на първо четене в пленарна зала. Предвижда се на служителите на МВР, на които не е осигурено униформено облекло, да се изплати левовата му стойност. Средствата за изплащане на сумите ще бъдат осигурени по бюджета на МВР за 2017 година за сметка на централния бюджет. В рамките на пленарното заседание депутатите ще гласуват ратифициране на споразумения с Р Куба и Социалистическа република Виетнам за имоти на дипломатическите представителства. 7 постоянни парламентарни комисии ще проведат заседания.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Един от лидерите на косовските сърби, Оливер Иванович, бе застрелян в Косовска Митровица. 16 януари 2018 г.
Един от лидерите на косовските сърби, Оливер Иванович, бе застрелян в Косовска М...

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.