НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:53

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Благоевград: Градът е домакин на Еко арт фестивал на съвременното изкуство

Благоевград: Градът е домакин на Еко арт фестивал на съвременното изкуство

14 Юни 2017 | 08:01 | Агенция "Фокус"
Благоевград. За втори път Благоевград ще бъде домакин на Еко арт фестивал на съвременното изкуство. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. От днес до 18 юни градът става център за изкуство. Мястото на неговото провеждане е парк „Бачиново“ и поречието на река Благоевградска Бистрица. Началото на Еко арт фестивал на съвременното изкуство ще бъде поставено от 17.00 часа. Темата на фестивала е „Карусел“. Куратор е Дойчин Русев, а организатор е Сашо Стоицов. Участие ще вземат Дан Тенев, Дойчин Русев, Красимир Добрев, Стела Василева, Цветан Кръстев, Юри Марков, Янко Стоицов.
„Фестивалът за съвременно изкуство на открито е едно продължение на уникалната природна среда на парк „Бачиново”. Той изцяло е насочен към развитието на съвременните форми на изкуството в съзвучие с и като продължение на природата с нейния кръговрат. Фестивалът е насочен към приобщаване на различни възрастови групи и цели преоценка на отношението ни към уникалната природа в региона и преосмисляне на ролята ни в опазването на околната среда. Осъзнаване на значението на рециклирането на ресурсите и новите, природощадящи източници на енергия е основната идея на фестивала. Чрез средствата на изкуството на открито целим да инспирираме зрителите в посока на това, как да сведем до минимум вредното влияние на човешката дейност върху планетата“, казва Дойчин Русев. Той допълва, че със своя фокус към екологична устойчивост фестивалът е едно изключително събитие за онези, които искат да се разхождат сред природата и същевременно да се радват на съвременно изкуство в действие.
Еко арт фестивалът за съвременно изкуство, включва формите на land art и пърформанс. Това е една изключителна възможност чрез средствата на съвременното изкуство на открито то да бъде представено на зрителя в неговата естествена среда за отдих. Със своите специфични дадености и неповторима красота природен парк „Бачиново” и река „Бистрица” създават една великолепна възможност именно за това.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Себастиан Пинера се завръща на президентския пост в Чили. 18 декември 2017 г.
Себастиан Пинера се завръща на президентския пост в Чили. 18 декември 2017 г.

ВИДЕО
Наводненията в Гърция взеха жертви
Наводненията в Гърция взеха жертви
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.