НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:42

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Избори 2017: Ивайло Константинов, ПП ГЕРБ: Много сме и сме силни, а сме силни, защото истината е на наша страна

Избори 2017: Ивайло Константинов, ПП ГЕРБ: Много сме и сме силни, а сме силни, защото истината е на наша страна

21 Март 2017 | 11:28 | Агенция "Фокус"
Дупница. Много сме и сме силни, а сме силни, защото истината е на наша страна. Много е лесно да гледам всеки гражданин право в очите. Това каза в Дупница кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Ивайло Константинов, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пирин. „Срещу нас има една въображаема кула, от която бълват змии и гущери. А всичко, което е направено от ПП ГЕРБ, е видимо и никой не може да отнеме доверието в нашето правителство. Всекидневните резултати водят до това доверие”, каза Константинов. Той каза, че въпросът не в това дали ще победят, а с колко. „Това зависи от всички нас и нека, както винаги сме били сред първенците в България, да докаже, че сме си заслужили това звание”, каза Константинов. По думите му той е изключително доволен, че всички са осъзнали, че в този преломен момент, отново за пореден път да победят от ПП ГЕРБ.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Избори 2017: Цветан Цветанов: Силата на ПП ГЕРБ е, че има изграден капацитет и потенциал

Избори 2017: Цветан Цветанов: Силата на ПП ГЕРБ е, че има изграден капацитет и потенциал

21 Март 2017 | 11:17 | Агенция "Фокус"
Дупница. Силата на ПП ГЕРБ е, че има изграден капацитет и има потенциал. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на посещение в Дупница, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пирин. Той отправи апел към присъстващите да не позволяват на хора от БСП да твърдят, че демокрацията ни е отнела права. „Ако някой политик иска да влиза в управлението и твърди, че демокрацията ни е отнела права, това означава, че искат да ни върнат в тоталитаризма”, каза Цветанов. Той припомни, че Дупница активно е участвала в извоюването на тази демокрация. „Нека всички да гласуваме, за да не допуснем БСП да се върне на власт. Ние няма да влизаме в коалиция с БСП, ДПС и ДОСТ. Няма да правим компромиси, които правихме през последните две години. Заради тези компромиси не успяхме да реализираме един добър закон в сферата на образованието. Следващият министър на образованието ще бъде от ГЕРБ, защото това е един изключително важен приоритет за нас”, каза Цветанов. Той подчерта, че днес трябва да се грижим много за нашите деца. По думите му трябва да се засили връзката родител - дете и да се спре агресията в училищата. Той добави, че е необходимо да се засили и връзката родител - учител и че не може да се търси вината в българския учител. „Трябва и ние родителите да понесем отговорността за възпитанието на нашите деца. Държавата трябва да поеме ангажимент заедно с местната власт да се изградят необходимите спортни площадки, а държавата ще задели над 150 милиона, за да може да се изгради тази спортна инфраструктура. Да може да се създаде среда за спор”, каза Цветанов. По думите му трябва да се върнат семейните ценности и да се възпитават децата по възможно най-добрия начин. „Аз вярвам, че Дупница ще покаже един от най-високите резултати на изборите. ГЕРБ трябва да има мнозинство и да можем да се подготвим за председателството на ЕС”, каза Цветанов.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Избори 2017: Цветан Цветанов, ГЕРБ: В момента кметовете на българските общини се нуждаят от стабилно правителство

Избори 2017: Цветан Цветанов, ГЕРБ: В момента кметовете на българските общини се нуждаят от стабилно правителство

21 Март 2017 | 11:04 | Агенция "Фокус"
Дупница. В момента кметовете на българските общини се нуждаят от стабилно правителство. По време на управлението на ПП ГЕРБ в Община Дупница и в останалите общини са постъпили пари, които са променили градовете, а това се случва благодарение на стабилността на страната. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на посещение в Дупница, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пирин. По думите му от голямо значение е ПП ГЕРБ да спечели изборите, но от най-съществено значение е с колко. "Не е важно само да спечелим, а да победим с убедителна разлика от поне 11%", заяви още той. Той се обърна към избирателите с въпрос дали това, което се обещава от опонентите им, е реално. ”Възможно ли да даваш обещания без да казваш от къде ще дойдат тези пари, като държавата няма този финансов ресурс. Ако това се направи значи, че трябва да се увеличат данъците на всички”, каза Цветанов. По думите му от ПП ГЕРБ държат на това да се харчи толкова, колкото се изкарва. „Нашата цел е да увеличим броя на работните места. Да идват повече инвестиции в страната”, каза Цветанов. По думите му това, което е направено при управлението на ГЕРБ, е дало истински инвестиционен климат за развитие на България. Той подчерта, че само през 2016 година 8 милиона туристи са посетили страната. „За 2017 очакваме този поток да бъде още по-голям или същия, което значи, че ние имаме редкия шанс да си съхраним държавата и да развиваме туризъм, земеделие, икономика и транспортната инфраструктура. Очакваме, че след година или две ще възникне проблемът с липсата на работна ръка, защото предприятията, които се правят, осигуряват работни места”, каза Цветанов. По думите му, за да има квалифицирана работна ръка, трябва да излизат качествени кадри. „А за това основна роля има образованието. Тук идва ролята на дуалното и професионално образование, за да може младите хора, като завършват средно образование, да знаят, че ще бъдат конкурентни на пазара и да може да се прави връзката между местна власт, бизнес и образование”, каза Цветанов.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Ангела Меркел и съпругът й Йоахим Зауер гласуваха на изборите за Бундестаг. 24 септември 2017 г.
Ангела Меркел и съпругът й Йоахим Зауер гласуваха на изборите за Бундестаг. 24 с...

ВИДЕО
Среща на президента Румен Радев с председателя на Общото събрание на ООН Мирослав Лайчак
Среща на президента Румен Радев с председателя на Общото събрание на ООН Миросла...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.