НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:05

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Валери Симеонов,НФСБ: Ние сме първообразът на политически представения патриотизъм

Валери Симеонов,НФСБ: Ние сме първообразът на политически представения патриотизъм

17 Февруари 2017 | 18:54 | Агенция "Фокус"
София. Ние сме първообразът на политически представения патриотизъм. Това коментира в предаването „Това е България“ по Радио „Фокус“ Валери Симеонов, председател на Националния фронт за спасение на България. Според него, хората са наясно, че патриотизмът е може би най-перспективната политическа стратегия за постигане на успех. Симеонов допълни, че коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“ е показала с действията си, че е постигнала немалко неща, а останалите партии са спрели да говорят за либерални ценности, за европриоритети и други и са копирали голяма част от тяхната програма. Той посочи голяма част от акцентите в нея. „На първо място сме записали отстраняването на ДПС от обществено-политическия живот, като първа фаза отстраняване изцяло от властта на техните внедрени и замаскирани кадри. Но като оставим тази политическа цел, естествено, че първата е повишаването на доходите на населението в най-бедната държава на Европа чрез повишаване на пенсиите, както минималните, така и пропорционално и останалите. Нещо, за което има достатъчно средства в бюджета, и което се доказа с миналите две години. Също така, паралелно с това, трябва да се положат усилия за стимулиране основно на дребния бизнес, на инициативния българин да му се даде възможност да работи, като работи да спечели и като спечели, да създава работни места“ Валери Симеонов добави, че по линия на икономиката също така трябва да се намери начин за стимулиране на едноличното, дребното селско стопанство. Държавата трябва да бъда малко по-сериозен регулатор на тези процеси, със създаването на съответните фондове, добави той. Валери Симеонов беше категоричен, че от „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“ няма да проведат разговори с ГЕРБ и БСП.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Валери Симеонов, НФСБ: Отворени сме за разговори с всички български партии, както сме били и досега

Валери Симеонов, НФСБ: Отворени сме за разговори с всички български партии, както сме били и досега

17 Февруари 2017 | 13:28 | Агенция "Фокус"
София. Отворени сме за разговори с всички български партии. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на пресконференция, на която Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака” и ВМРО” обяви част от водачите си на листи за предстоящите предсрочни парламентарни изброи, предаде репортер на Агенция „Фокус”. На въпрос дали има партии, с които Обединените патриоти няма да влизат в коалиция след изборите, Симеонов отговори: „Има такава линия и тя разделя българските от небългарските партии. Небългарските партии са ДПС, ДОСТ и техни производни. Недопустимо е коалиция, която поставя като първостепенна задача отстраняването на тези протурски партии от властта, да си помисли за каквато и да била форма на сътрудничество”. Симеонов подчерта, че Обединените патриоти винаги са били готови са конструктивен диалог с всички политически сили. На въпрос ще се намери ли място и за новата партия, която се присъедини към коалицията, Симеонов отговори: „Ще се намери. Ние сме с широки сърца, всеки е добре дошъл”.
Иван ЛАЗАРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Каракачанов: Трите партии в коалицията „Обединени патриоти” са равнопоставени и имат равни позиции в листите

Красимир Каракачанов: Трите партии в коалицията „Обединени патриоти” са равнопоставени и имат равни позиции в листите

17 Февруари 2017 | 13:16 | Агенция "Фокус"
София. Трите партии са равнопоставени в коалицията. Имат равни позиции в листите. Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по време на пресконференция, на която Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака” и ВМРО” обяви част от водачите си на листите си за предстоящите предсрочни парламентарни изброи, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Каракачанов обясни, че при подредбата на листите са взимани предвид имената на хората, както и анализа на резултатите от предходните избори. „Г-н Симеонов и на миналите избори водеше в 23-ти МИР, логично е да го води пак. Г-н Сидеров винаги е водил 25 многомандатен избирателен район, логично е той да е водач. Аз съм водил, от 2013-та година насам, плевенската листа, логично е да водя, след като хората ме номинират там. Това е принципът”, аргументира се Каракачанов.
На пресконференция лидерът на „Атака” Волен Сидеров обяви, че въпреки включването му в списъка с водачи на листи, той все още не е взел окончателно решение дали да участва в изборите. „Все още обмислям, но колегите настояват да има участие от моя страна”, посочи Сидеров. Във връзка със своя избирателен район, където вече известните водачи на листи са лидерите на БСП и ГЕРБ – Корнелия Нинова и Бойко Борисов, както и Светльо Витков от ПП „Глас народен”, Волен Сидеров коментира: „Надявам се това да бъде територия на политическа битка, а не на размяна на квалификации и обвинения”.
Иван ЛАЗАРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака” и ВМРО” обяви водачите на партийните си листи

Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака” и ВМРО” обяви водачите на партийните си листи

17 Февруари 2017 | 12:56 | Агенция "Фокус"
София. Лидерите на партиите в Обединените патриоти повеждат партийни листи на предстоящите предсрочни избори. Това стана ясно по време на пресконференция на Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака” и ВМРО”, на която те обявиха част от водачите си на листите за предстоящите предсрочни парламентарни изброи, предаде репортер на Агенция „Фокус”. За сега обявените водачи на листи са следните:
23 МИР-София, водач на листата е лидерът на НФСБ Валери Симеонов;
25 МИР-София – лидерът на „Атака” Волен Сидеров;
15 МИР-Плевен – лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов;
24 МИР-София, водач е Юлиан Ангелов;
26 МИР-София област – Явор Нотев;
16 МИР-Пловдив град – Славчо Атанасов;
17 МИР-Пловдив област – Борис Ячев;
3 МИР-Варна – Валентин Касабов;
2 МИР-Бургас – Валери Симеонов;
19 МИР-Русе – Искрен Веселинов;
27 МИР-Стара Загора – Десислав Чуколов;
13 МИР-Пазарджик – проф. Станислав Станилов;
1 МИР-Благоевград – Атанас Стоянов;
21 МИР-Сливен – Петър Петров;
30 МИР-Шумен – Емил Димитров;
29 МИР-Хасково – Павел Шопов;
6 МИР-Враца – Красимир Богданов;
10 МИР-Кюстендил – Илиян Тодоров;
5 МИР-Видин – Росен Живков;
18 МИР-Разград – Димитър Димитров;
4 МИР-Велико Търново – Милен Михов;
Водачите на листите в станалите райони ще бъдат решени на областни конференции, които предстои да бъдат проведени. Все още не е ясно кой ще оглави предизборния щаб на Обединените патриоти. Политическа партия „Средна европейска класа” (СЕК) официално се присъедини към коалицията за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 26 март.
Иван ЛАЗАРОВ


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Тринадесет души загинаха при падане на дърво на остров Мадейра. 16 август 2017 г.
Тринадесет души загинаха при падане на дърво на остров Мадейра. 16 август 2017 г...

ВИДЕО
Варшавската реч на Доналд Тръмп
Варшавската реч на Доналд Тръмп
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.