НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:06

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

АПИ: Започна рехабилитацията на 12  км от пътя Плевен – Ловеч, отсечката е включена в лот 7 на Оперативна програма „Региони в растеж“

АПИ: Започна рехабилитацията на 12 км от пътя Плевен – Ловеч, отсечката е включена в лот 7 на Оперативна програма „Региони в растеж“

15 Ноември 2017 | 12:35 | Агенция "Фокус"
Плевен. Започна рехабилитацията на 11.784 км от път II-35 Плевен – Ловеч. Отсечката е включена в лот 7 на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., която се съфинансира чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Второкласният път осигурява най-кратката връзка между Плевен и Ловеч, свързвайки двата областни града, и е основна пътна комуникация към фериботния комплекс „Никопол - Турну Мъгуреле“ на река Дунав. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". На символичната първа копка присъства председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.
Със средства от ЕС ще се ремонтират общо около 30 км от второкласния път II-35 Плевен - Ловеч - Троян. През миналия програмен период чрез ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г. бяха ремонтирани 10 км на територията на област Ловеч, в участъка между Троян и Кърнаре. По ОП „Региони растеж“ 2014-2020 г. предстои да се рехабилитират още 9 км в Ловешко, за които в момента се провежда тръжна процедура за избор на изпълнител, както и 12-те км в Плевенска област, чието обновяване започна днес.
Срокът за изпълнение на обекта е 10 месеца и през 2018 г. отсечката ще бъде готова, съобщи инж. Атанасов. В есенно-зимния сезон ще се извършва отводняване, изрязване на храсти и подготовка на трасето за асфалтовите дейности, които ще се изпълняват през лятото, заяви председателят на УС на АПИ. Той съобщи още, че много добре върви подготовката на техническия проект на АМ „Хемус“ в участъка от Боаза до връзката с пътя Плевен - Ловеч. Задачата, която сме си поставили е през втората половина на 2018 г. да стартираме тръжните процедури за избор на изпълнители и до 2-3 години автомагистралата да стигне до Плевен и Ловеч, каза инж. Атанасов.
В лот 7 на ОПРР е рехабилитацията на участъка от път II-35 от км 13+600.47 до км 25+384.27. Отсечката не преминава през населени места. Предвижда се цялостна подмяна на пътната настилка, подобряване на отводняването, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Основно ще бъдат ремонтирани две големи съоръжения - мост над река Пърчовица и селскостопански подлез, както и четири кръстовища. Две от кръстовищата са с третокласния път III-3502 - за село Беглеж, а останалите са с общински пътища - за с. Бохот и с. Ралево.
С основния ремонт на пътя ще се повиши безопасността на движение между областните центрове Плевен и Ловеч, както и достъпът до административни, здравни и образователни услуги. По-добрата инфраструктура ще улесни и достъпът до редица културни и исторически забележителности в региона като Панорама “Плевенска епопея“, Мавзолея-параклис „Св. Георги Победоносец“, Къща-музей „Цар Освободител Александър ІІ“, Парка Кайлъка, Архитектурно-историческият резерват „Вароша“, покритият мост над река Осъм и моста на Кольо Фичето в Ловеч и др.
Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 7 е „Автомагистрали Хемус“ АД. Стойността на договора с пътностроителното дружество е 6 427 766,89 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществява от „Пътинвест-инженеринг“ АД. Техният договор е за 196 881,6 лв. с ДДС. Авторският надзор ще се упражнява от „ВИА ПЛАН“ ЕООД по договор за 17 880 лв. с ДДС.
Общата стойност на проекта BG16RFOP001-7.001-0011 „Лот 7 Път II-35 Плевен - Ловеч от км 13+600 до км 25+384, с обща дължина 11,78 км, област Плевен”, е 7 595 154,14 лв. с ДДС. Финансирането от Европейския съюз е 6 455 881,02 лв. с ДДС. Националното съфинансиране е 1 139 271,12 лв. с ДДС.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Германският канцлер Ангела Меркел пристигна на посещение в Полша и бе приета от президента Анджей Дуда. 19 март 2018 г.
Германският канцлер Ангела Меркел пристигна на посещение в Полша и бе приета от ...

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.