САЩ посрещат националния празник разделени на фона на пандемията

4 Юли 2020 | 14:35 | 0
САЩ посрещат националния празник разделени на фона на пандемията
Снимка: Pixabay

В празничния уикенд, който обикновено хората свързват с фойерверки и паради с американски знамена, много американци започнаха Деня на независимостта точно там, където се намират от месеци: у дома, предава Reuters.

Празникът, отбелязващ 244 години от независимостта на страната, идва в месец, когато най-малко осем щата наблюдават рекордни ежедневни увеличения на случаите на коронавирус, което кара няколко губернатори да засилят мерките за социално дистанциране и да призоват хората да празнуват от дома си.

На фона на това дойде информацията, че приятелката на най-големия син на президента Доналд Тръмп, Доналд Тръмп-младши, е заразена с коронавирус и прекратява участието си в предизборната кампания, както и сина му, до изясняване на ситуацията.

Американците достигнаха до уикенда, съвпадащ с националния празник 4 юли, унизени, както вероятно никога досега. Тази година те са имали един общ план - да победят коронавируса, но не са го изпълнили, пише Дейвид Бруукс в американския вестник The New York Times,

Привържениците на „новия крайно ляв фашизъм“ в САЩ искат да унищожат историята на страната и „да низвергнат а